Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Fecioara

 

Horoscop
Zilnic

  Ai mari rezerve daca sa te implici int..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Alimentatie | Sfaturi pentru alimentatie | Ce bunatati pregatim pentru Pasti

Ce bunatati pregatim pentru Pasti

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Ce bunatati pregatim pentru Pasti

Briose cu fructe, Fursecuri cu gem si nuci, Prajitura cu crema de ciocolata, Chec cu nuca, Cozonac cu rahat. Sunt cateva retete de bunatati pe care le putem pregati pentru Pasti. Pentru a-i inveseli p

trimite Ce bunatati pregatim pentru Pasti prin Yahoo Messenger trimite Ce bunatati pregatim pentru Pasti Facebook trimite Ce bunatati pregatim pentru Pasti Twitter trimite Ce bunatati pregatim pentru Pasti mail

Postat la: 21 apr 2011   vizualizari 3999 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Ce bunatati pregatim pentru Pasti
Ce bunatati pregatim pentru Pasti

Briose cu fructe, Fursecuri cu gem si nuci, Prajitura cu crema de ciocolata, Chec cu nuca, Cozonac cu rahat. Sunt cateva retete de bunatati pe care le putem pregati pentru Pasti. Pentru a-i inveseli pe copii putem sa facem tort in diferite forme amuzante, de exemplu „puisor”.

 

Tort „Puisor”

Ingrediente:

Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 1/2 baton vanilie, 8 linguri de faina

Crema: 100g unt, 200g zahar, 6 galbenusuri, 5 lingurite de faina, 200ml lapte, 6 linguri de rom, vanilie

Glazura: 100g unt, 100ml lapte, 100g zahar, vanilie.

 

Mod de lucru: cele 8 oua se pun intr-un castron si se bat foarte bine cu mixerul, impreuna cu zaharul si vanilia, pana cresc, marindu-si volumul de 2-3 ori. Se adauga faina, amestecand compozitia usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se toarna amestecul in forma speciala pentru tort, bine tapetata cu unt si faina. Se coace blatul la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil, timp de 45 minute.

Crema se face astfel: untul se taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul, galbenusurile si vanilia. Se adauga faina si laptele putin cate putin. Se pune compozitia intr-o craticioara si se fierbe in bain-marie, pana se ingroasa bine. Dupa ce se raceste crema, se adauga 2 linguri de rom.

La sfarsit se face glazura: laptele, zaharul si vanilia se fierb pentru a obtine un sirop gors. Dupa ce s-a racit, siropul se toarna putin cate putin peste untul bine frecat. Cand totul este gata, se taie blatul in doua si se stropeste fiecare felie de blat cu cele 4 linguri de rom ramase de la crema. Se pune crema intre felii si se acopera tortul cu glazura.

Pentru a-i inveseli pe copii putem sa facem diferite forme: puisor.

 

 

briose-cu-fructe.jpgBriose cu fructe

Ingrediente: 2 oua, 150g zahar, 100g unt, 150ml lapte 1 lingura de praf de copt, 300 g faina, esenta de vanilie, 150 g fructe

Mod de lucru: untul si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu mixerul. Se adauga cele 2 oua, esenta de vanilie si laptele. Dupa ce compozitia este omogenizata, se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea se amesteca bine. Peste compozitie se pun fructele si se amesteca cu o lingura de lemn (este indicat sa renunti la mixer pentru a nu zdrobi fructele). Se pune compozitia in formele de briose. Atentie: forma nu trebuie umpluta decat pe jumatate pentru ca briosele cresc foarte mult. Se pun formele la cuptor, timp de 25 – 30 de minute, la 175 de grade.

 

fursecuri-cu-gem-si-nuci.jpgFursecuri cu gem si nuci

Ingrediente: 250g gem, 100g zahar, 2 linguri ulei, 3 oua, coaja rasa de lamaie, 150g nuci, faina.

Mod de lucru: se bat bine albusurile, apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana rezulta o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand, coaja de lamaie, uleiul. Se adauga 120g nuci macinate, gemul si faina cat sa rezulte o compozitie de grosimea unei smantani groase. Se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie. Se orneaza cu bucatele de nuci si se coace la foc potrivit. Se scoate din cuptor si se taie calda sub diferite forme.

 

 

prajitura-cu-crema-de-ciocolata.jpgPrajitura cu crema de ciocolata

Ingrediente: 125g ciocolata, 80g unt, 4 oua, 350g zahar pudra, 350g faina, 1 praf de copt, 250ml lapte.

Crema: 2 linguri cacao, 50g zahar pudra, 250ml lapte,1/2 baton de vanilie, 2 linguri de smantana

Mod de lucru: se topeste intr-un vas, pe foc mic, ciocolata cu 2 linguri de lapte si se pune peste ea untul taiat bucatele. Se amesteca pentru omogenizare. Se sparg ouale intr-un castron si se adauga zaharul, batandu-se pana devin spuma. Se adauga peste oua amestecul unt-ciocolata, faina, praful de copt si laptele. Se obtine un aluat care curge. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si se coace 30 minute. Se face crema. Se amesteca zaharul, cacao. Se desfac cu lapte rece in care s-a pus vanilia. Se pune la fiert pe foc moale pana incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se incorporeaza smantana si se lasa la racit. Se scoate aluatul din forma, se taie in trei foi si se pune crema intre ele. Prajitura poate fi taiata in romburi.

 

chec-cu-glazura-de-nuca.jpg

 

Chec cu nuca

Ingrediente: 12 albusuri, 400g zahar tos, 400g faina, 200g nuca taiata

Mod de lucru: se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Se incorporeaza usor, amestecand de sus in jos, faina si nuca taiata. Se toarna compozitia in tava pentru chec tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 40 de minute. Rece, se pudreaza cu zahar.

 

 

cozonac-cu-rahat.jpgCozonac cu rahat

Ingrediente: 1 kg aluat de cozonac simplu, 250 g rahat, 100 ml lapte, vanilie, 3 linguri zahar, 1 ou, zahar tos

Mod de lucru: se face un aluat de cozonac simplu. Se fierbe intr-o craticioara zaharul, rahatul si laptele in care s-a pus vanilia. Se iau bucati din aluatul de cozonac, potrivite cu formele de copt, se intind, se ung cu crema de rahat si se ruleaza. Se pun cozonacii in formele tapetate si se lasa la crescut, la loc cald. Cand aluatul a crescut suficient, se ung cozonacii cu ou batut si se presara cu zahar tos. Se coc in cuptorul cald, la foc potrivit timp de 60-70 de minute.

 

 

Cititi si...

Dulciurile in alimentatia copiilor

Cartea retetelor pentru bebelusi si copii

Trenuletul veseliei

Tags: prajitura

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Despre Piramida Alimentara si nutritia adecvata
Ce este Piramida Alimentara? Piramida alimentara reprezinta o exprimare grafica a recomandarilor nutritionale, a cantitatilor si a tipurilor de alimente ce trebuie sa fie consumate zilnic pentru a m.. Citeste mai departe 15386 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.3989 LEI

1 USD = 3.3485 LEI

1 GBP = 5.5658 LEI

1 XAU = 138.5065 LEI

VREMEA in

 

Voteaza!
Parintii ar putea avea o zi libera platita pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor. Sunteti de acord?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect