Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

advertise
Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Fecioara

 

Horoscop
Zilnic

  Incearca sa mai micsorezi un pic ritmul..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Retete | Retete pentru copii | Ce preparam din orez pentru copii?

Ce preparam din orez pentru copii?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Ce preparam din orez pentru copii?

Cerealele (orez, grau, ovaz, secara, orz, mei, porumb) reprezinta principalele componente ale dietei zilnice. Acestea constituie importante surse nutritive pentru organism, indiferent de varsta. Princ

trimite Ce preparam din orez pentru copii? prin Yahoo Messenger trimite Ce preparam din orez pentru copii? Facebook trimite Ce preparam din orez pentru copii? Twitter trimite Ce preparam din orez pentru copii? mail

Postat la: 21 ian 2014   vizualizari 3473 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Ce preparam din orez pentru copii?
Ce preparam din orez pentru copii?

 

Cerealele (orez, grau, ovaz, secara, orz, mei, porumb) reprezinta principalele componente ale dietei zilnice. Acestea constituie importante surse nutritive pentru organism, indiferent de varsta. Principalii nutrienti continuti in cereale sunt: Minerale (in special fier si fosfor), Vitamine din complexul B (in special tiamina si acidul nicotinic), Vitamina E, Proteine, Polizaharide digerabile (amidon) si Polizaharide nedigerabile (fibre alimentare).

Astazi va propunem cateva preparate culinare pe baza de orez. Gasiti mai multe retete in cartea “400 de retete culinare pentru copilul tau” aparuta la Editura ALL.

 

Crochete de orez

Ingrediente: orez 160 g, unt 20 g, supa limpede de legume 400 ml, ou 1 buc, ceapa 12 g, patrunjel verde 20 g, marar 10 g, pesmet 40 g, ulei 60 ml, sare 4 g, branza de vaci 100 g. Se obtin 8 portii x 100 g.

Mod de preparare: in supa limpede de legume, care clocoteste, se adauga orezul ales si spalat, ceapa tocata marunt si untul. Se lasa la cuptor 30 minute intr-un vas acoperit cu capac, apoi se amesteca orezul cu patrunjelul, mararul, sarea, oul si cu branza de vaci. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava udata, se intinde intr-un strat de circa 2 cm grosime si se da la rece. Din orezul racit se modeleaza cu mana crochete care se tavalesc prin pesmet si se prajesc in uleiul bine incins.

 

Pilaf de orez cu dovlecei

Ingrediente: dovlecei 125 g, orez 40 g, rosii 50 g, supa de legume 125 ml, unt 5 g, sare 1 – 2 g, marar 2 g, eventual telemea 10 g. Se obtin 2 portii x 100 g.

Mod de preparare: in supa de legume care clocoteste se pun la fiert orezul, dovleceii curatati si taiati rondele, ca si rosiile spalate si taiate felii, untul si mararul. Dupa ce totul a clocotit de 2 – 3 ori, se acopera cratita si se da la cuptor circa 30 minute. Se serveste cu restul de marar pus deasupra si, eventual, cu telemea rasa.

 

Rizzoto de orez cu carne

Ingrediente: orez 60 g, unt 10 g, bulion de carne sau de legume 50 ml, sos alb sau sos de rosii 50 ml, galbenus ou ½ buc, smantana 20 g, carne fiarta si data prin masina de tocat 40 g. Se obtin 2 portii x 120 g.

Mod de preparare: orezul ales, spalat si uscat intr-un servet, se pune in untul fierbinte si se lasa pe foc pana se ingalbeneste. Se acopera apoi cu bulion de carne sau de legume si se pune la cuptor unde se lasa, fara sa se amestece, pana se inmoaie. Se amesteca apoi cu jumatate din cantitatea de sos alb sau de rosii si se incorporeaza galbenusul de ou, smantana si carnea. Restul de sos alb sau rosii se adauga la sfarsit peste orez dupa ce compozitia a scazut la cuptor.

 

Orez pasat cu branza de vaci

Ingrediente: orez 100 g, branza de vaci 50 g, zahar 15 g, apa 400 ml. Se obtine o portie x 200 g)

Mod de preparare: Orezul ales si spalat se fierbe bine in apa, apoi se trece de doua ori printr-o sita deasa, dupa care se adauga zaharul si branza de vaci, bine frecata si trecuta prin sita.

In acest preparat, tinand seama de toleranta copilului, se pot adauga (pentru o portie):

  • 50 g piure de cartofi
  • jumatate de galbenus de ou
  • o lingurita de cacao
  • 1/8 plic zahar vanilat sau coaja de lamaie rasa
  • 3 – 4 lingurite morcov crud ras
  • 2 – 3 feliute de portocala, taiate marunt
  • 5 – 10 g unt (frisca)
  • 5 g stafide

 

Cititi si…

Retete jucause pentru copii

Aceeasi mancare preparata in moduri diferite

Aflati ce cantitati de lipide trebuie sa consumam

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ficat de pui cu legume
Ingrediente: 500g ficatei de pasarediverse legume: cartofi, morcovi, dovlecei, broccoli patrunjel si mararun praf de sare Mod de preparare: Se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga: cart.. Citeste mai departe 13122 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.599 LEI

1 USD = 3.8373 LEI

1 GBP = 5.1814 LEI

1 XAU = 161.4201 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect