Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Scorpion

 

Horoscop
Zilnic

  Muncesti cu sarg, dar nu te preocupa s..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Retete | Retete pentru copii | Turta dulce pentru Sarbatori

Turta dulce pentru Sarbatori

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Turta dulce pentru Sarbatori

Cand spunem turta dulce ne gandim la povestile cu Hansel si Gretel. Si tot de povesti vom avea parte daca incercam sa preparam in casa aceste prajiturele de sezon. Fiindca ele ne aduc aminte de bradul

trimite Turta dulce pentru Sarbatori prin Yahoo Messenger trimite Turta dulce pentru Sarbatori Facebook trimite Turta dulce pentru Sarbatori Twitter trimite Turta dulce pentru Sarbatori mail

Postat la: 18 dec 2012   vizualizari 2723 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Turta dulce pentru Sarbatori
Turta dulce pentru Sarbatori

 

Cand spunem turta dulce ne gandim la povestile cu Hansel si Gretel. Si tot de povesti vom avea parte daca incercam sa preparam in casa aceste prajiturele de sezon. Fiindca ele ne aduc aminte de bradul pe care trebuie sa-l impodobim, de dulciurile pe care ni le aduce in dar Mos Craciun, de mirosul de scortisoara si zahar ars care ne trimit cu gandul la bucataria bunicii.

Ingrediente:

Pentru aluat: 3 galbenusuri, 200g zahar ars si stins cu 100 ml apa calda, 200 ml lapte, 200 g zahar, 2 lingurite rase scortisoara, 1 lingura rasa  de bicarbonat de amoniu, 50 g unt, faina cat cuprinde (cca 1 kg)

Pentru glazura: 3 albusuri de ou, 250 g zahar praf, 2 plicuri zahar vanilat praf

Mod de preparare:

  1. Aluatul se face cu o seara inainte, pentru ca trebuie sa stea in frigider peste noapte sau cel putin 5 ore.
  2. Pentru sirop: 200 de g de zahar se caramelizeaza la foc mic si se stinge cu 100 de ml de apa calda. Atentie! Turnati toata apa dintr-o data peste zaharul ars, pentru ca va fierbe instantaneu si va stropi daca o turnati incet. Este bine sa stati la o distanta cat se poate de mare de oala, in special cu fata, cand faceti lucrul acesta. Se lasa sa mai fiarba cateva minute pana se topeste tot caramelul si se transforma intr-un sirop. Se lasa la racit.
  3. 3.     Intre timp se pregatesc restul ingredientelor intr-un vas: cele 3 galbenusuri, laptele in care se poate dizolva bicarbonaul de amoniu, 200 de g de zahar, scortisoara si untul. Se amesteca bine. Cand este rece, se adauga si siropul si se omogenizeaza cu restul compozitiei. Se adauga treptat si faina. Trebuie sa obtineti un aluat potrivit. Aluatul trebuie sa fie destul de tare ca sa stea legat, dar destul de moale ca sa poata fi framantat. Oricata faina ati pune, el va ramane lipicios din cauza siropului, asa ca nu exagerati. Se pune la frigider pentru o noapte.
  4. Se rup bucati mici din aluat, se intind cu sucitorul, si se decupeaza in diferite forme de sezon. Se pun in tavi unse cu ulei. Se dau la cuptorul preincalzit la foc mic, pentru aprox. 5 minute. Cand sunt gata, trebuie sa fie putin aurii, dar inca moi. Dupa prima tava, daca o verificati din cand in cand, va veti da seama cu siguranta cat trebuie tinute la cuptor.
  5. Pentru glazura: Albusurile de ou la temperatura camerei, se bat spuma tare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar praf si se bate in continuare. La un moment dat se bate destul de greu, dar trebuie incorporat tot zaharul chiar daca vi se pare mult.
  6. Puneti toate turtele in glazura (partial sau total), scoteti-le si decorati-le dupa cum doriti. In cateva ore se vor usca, dar se pot manca imediat.
  7. Atentie! Este bine sa fie pastrate intr-un vas acoperit sau in punga de hartie, dupa ce s-au uscat.

Pofta buna!

 

Cititi si...

Cupe festive pentru copii

10 Trucuri ca mancarurile copiilor sa fie aspectoase

Bucataria vesela -Pinguinii

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ficat de pui cu legume
Ingrediente: 500g ficatei de pasarediverse legume: cartofi, morcovi, dovlecei, broccoli patrunjel si mararun praf de sare Mod de preparare: Se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga: cart.. Citeste mai departe 14514 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect