Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Scorpion

 

Horoscop
Zilnic

  Muncesti cu sarg, dar nu te preocupa s..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | Ce facem cand copiii au tulburari de invatare

Ce facem cand copiii au tulburari de invatare

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Ce facem cand copiii au tulburari de invatare

Tulburarile de invatare includ incapacitatea de a obtine, retine sau folosi pe larg anumite abilitati sau informatii, lucruri care provin din deficiente ale atentiei, memoriei sau rationamentului si a

trimite Ce facem cand copiii au tulburari de invatare prin Yahoo Messenger trimite Ce facem cand copiii au tulburari de invatare Facebook trimite Ce facem cand copiii au tulburari de invatare Twitter trimite Ce facem cand copiii au tulburari de invatare mail

Postat la: 12 sept 2011   vizualizari 5911 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Ce facem cand copiii au tulburari de invatare
Ce facem cand copiii au tulburari de invatare

Tulburarile de invatare includ incapacitatea de a obtine, retine sau folosi pe larg anumite abilitati sau informatii, lucruri care provin din deficiente ale atentiei, memoriei sau rationamentului si afecteaza performantele scolare.

Exista trei tipuri majore de probleme: probleme de citit, probleme ale exprimarii scrise si probleme ale functiilor matematice. Astfel,  un copil care are o problema de invatare s-ar putea sa aiba probleme in a invata si intelege matematica, dar sa nu aiba probleme cand vine vorba de citit, scris si rezultate la alte materii. Dislexia este cea mai cunoscuta dintre problemele de invatare.

Ce este dislexia?

Dislexia este o tulburare de invatare specifica, ce implica dificultati in separarea cuvintelor simple din grupuri de cuvinte (silabelor) din fiecare cuvant. Este o problema speciala care afecteaza intre 3 si 5 % dintre copii. Este mai frecventa la baieti decat la fete. Dislexia apare atunci cand creierul are dificultati in a face legatura intre sunete si simboluri (litere). Problemele sunt prezente inca de la nastere si pot provoca erori in scris si o reducere a vitezei si acuratetii la cititul cu voce tare. Persoanele cu dislexie nu au probleme in a intelege limbajul vorbit.

Simptome si diagnostic in cazul DislexieiCe-facem-cand-copiii-au-tulburari-de-invatare-(1).jpg

Copiii prescolari cu dislexie s-ar putea sa prezinte intarzieri in debutul vorbirii, sa aiba probleme de articulare a cuvintelor si dificultati in retinerea denumirii literelor, cifrelor si culorilor. Intarzieri sau ezitari in alegerea cuvintelor si denumirea literelor si pozelor sunt semne timpurii ale dislexiei. Probleme cu memoria pe termen scurt atunci cand vine vorba de sunete si de a pune sunetele in ordinea corecta sunt frecvente. Multi copii cu dislexie confunda literele si cuvintele cu unele similare. Inversarea literelor atunci cand scriu, de exemplu, oi cu io, si aro in loc de ora, sau incurcarea literelor, de exemplu w in loc de m sau b in loc de d, sunt frecvente. Cu toate acestea, chiar si multi copii care nu sufera de dislexie vor inversa literele cand sunt inca la gradinita sau in clasa 1.

Copiii care nu avanseaza in ceea ce priveste recunoasterea cuvintelor pana la mijlocul sau sfarsitul primului an de scoala ar trebui sa fie testati pentru dislexie.

Ce Tratament se foloseste in Deslexie

In “Agenda Medicala Merck -Medicul Casei” aparuta la Editura ALL se mentioneaza ca cel mai bun tratament pentru recunoasterea cuvintelor este reprezentat de instructiunile directe care incorporeaza abordari multisenzoriale. Acest tip de tratament este alcatuit din predarea foneticii cu utilizarea unei varietati mari de sugestii, de obicei separat, dar, unde este posibil, ca parte a unui program de citit.

 

 

Cititi si…

Cum il facem pe copil sa devina responsabil

Ce facem cand copiii refuza sa mearga la scoala

Stiti ce fel de periute de dinti trebuie sa aiba copiii?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107583 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect