StiriSfatul medicului
Mame celebre
Alimentatie
Sfaturi practice
Povesti
Agenda
Utile
Nume bebe
Ce avantaje are pentru bebelus alaptarea la san?
![header=[Inchide] body=[] close](https://www.prokid.ro/sb/tpl/images/close_nume.jpg)
Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan
Ce avantaje are pentru bebelus alaptarea la san?
De multi ani deja, tot mai multe dintre viitoarele mamici care intentioneaza sa se intoarca la serviciu dupa cateva luni aleg alimentatia la biberon. Desigur, alaptarea in timpul serviciului nu este p
Postat la: 07 nov 2011
1968 vizualizari
nu sunt comentarii
Ce avantaje are pentru bebelus alaptarea la san?
De multi ani deja, tot mai multe dintre viitoarele mamici care intentioneaza sa se intoarca la serviciu dupa cateva luni aleg alimentatia la biberon. Desigur, alaptarea in timpul serviciului nu este practica, dar aprofundand motivele mamelor s-a descoperit ca unele mamele isi exprima temerile de a se atasa prea puternic de copilul pe care apoi vor trebui sa il lase in grija altcuiva. Nu vom vorbi despre mamele care nu au suficient lapte sau au probleme de sanatate si nu pot sau nu le este recomandata alaptarea la san.
Alaptarea la san are avantaje pentru bebelus: protectia impotriva infectiilor – inclusiv ale urechii si ale cailor respiratorii superioare, protectie impotriva alergiilor la lapte. Mamele scad mai rapid in greutate dupa nastere, se reduce riscul de cancer la san si cel ovarian, se reduce riscul de diabet. Alaptatul la san intareste relatia parinte-bebelus, este primul mod de comunicare intima.
Laptele de la san este perfect pentru bebelusul uman, nu produce alergie, raportul de proteine si zahar este ideal, este plin de anticorpi care creste nivelul imunitatii copilului.
Alaptarea la inceput poate fi dureroasa fiindca refluxul de supt al bebelusului este puternic. Pana cand incepe sa curga laptele si odata cu largirea canalelor de lactatie, sanii pot intra in spasme, dar dupa primele alaptari, spasmele dispar si apare un sentiment de placere.
Este recomandat de catre unii medici pediatri pregatirea dinainte a mameloanelor prin masarea blanda si delicata intre degete, de doua ori pe zi, dupa ce mainile sunt bine spalate. Cu timpul, va trebui sa le frece mai tare si sa previna deshidratarea si craparea mameloanelor. Stimularea este contraindicata la mamele cu risc de nastere prematura.
Pentru femeile ingrijorate cu privire la dificultatile legate de alaptare atunci cand se intorc la munca exista optiunea de-a mulge laptele de san atunci cand este la munca si poate fi utilizat un biberon ca acest lapte sa fie folosit ca supliment de masa. In acest mod si tatal poate avea sansa de a hrani copilul, iar mama se poate bucura cand se intoarce acasa sa-si puna copilul la san.
In cadrul vizitelor medicale mama trebuie sa isi exprime orice framantare legata de abilitatea sa de a-si hrani sau ingriji copilul fiindca in acest mod cadrele medicale pot fi de ajutor si pot invata mama sa infrunte problemele de alimentatie pe masura ce vor aparea mai tarziu.
Psiholog Delia Ciobancan
Cabinet individual de psihoterapie
Tel. 0733098444
Cititi si...
Suptul detelui si roaderea unghiilor
Ce este si cum se manifesta depresia postpartum
Nu sunt comentarii!
Alte articole din aceasta categorie
Cum vorbeste copilul si ce vocabular trebuie sa aiba10 sfaturi – Cum ii protejam pe copii in timpul sarbatorilor de CraciunCum sa evitati accidentele copiilor provocate de caini?
Stiti cum sa va detasati de stres?Ce facem cand copilul nu vrea sa mearga la scoalaCe avantaje are pentru bebelus alaptarea la san?
Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie
Cursul valutar
1 EUR = 4.6516 LEI
1 USD = 3.812 LEI
1 GBP = 5.3161 LEI
1 XAU = 162.606 LEI
Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?