Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Balanta

 

Horoscop
Zilnic

  Formezi o echipa de nezdruncinat cu ce..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Sfaturi practice | Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil

Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil

La nivelul speciei umane, noua forma de viata se naste in momentul fecundatiei. Fecundatia reprezinta procesul prin care ovulul se uneste cu spermatozoidul, generand aparitia zigotului. Ovulul contin

trimite Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil prin Yahoo Messenger trimite Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil Facebook trimite Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil Twitter trimite Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil mail

Postat la: 20 mar 2012   vizualizari 5120 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil
Cum influenteaza bolile mamei viitorul copil

La nivelul speciei umane, noua forma de viata se naste in momentul fecundatiei. Fecundatia reprezinta procesul prin care ovulul se uneste cu spermatozoidul, generand aparitia zigotului.

Ovulul contine 23 de cromozomi (cromozomii sunt formati din gene, gene reprezentand segmente de A.D.N.; totalitatea genelor alcatuiesc materialul genetic – codul genetic) care se combina cu cei 23 de cromozomi ai spermatozoidului. La aproximativ 3 ore de la fecundatie, noul ou incepe sa se divida in 2, in 4, in 8 si inainteaza spre uter. Dupa aproximativ 3 zile ajunge in uter, cand o parte a celulelor sale vor fi utilizate ca suport de fixare, iar celelalte vor determina formarea embrionului uman. Prin celulele de fixare, se asigura jonctiunea cu vasele sangvine din uter, prin care embrionul se va hrani. 

Tot in aceasta perioada, se dezvolta intens placenta care are un rol foarte important in cresterea embrionului, prin functiile sale de hranire, oxigenare si protectie.

Etapa de dezvoltare intrauterina este hotaratoare pentru dezvoltarea normala, armonioasa a viitorului copil. Tocmai de aceea, o trecere in revista a cauzelor care pot determina patologii, prematuritate sau imaturitate la nivelul fatului se impune. Principalele cauze care sunt responsabile de aceste fenomene sunt:

1. La varsta de 9 saptamani, toxoplasmoza in organismul matern care este data de o alimentatie cu fructe si legume nespalate, alimente alterate, conserve, are urmatoarele efecte asupra fatului: anomalii cerebrale, debilitate mintala, tulburari vizuale, calcificatii cerebrale, hidrocefalii sau microcefalii.

2. La varsta de 10 saptamani, malnutritia mamei data de deficit de proteine si calorii, alimentatie putina si saraca, fara lapte, glucide, duce la incetinirea cresterii numerice a celulelor nervoase, intarzierea in dezvoltarea intelectuala, afectarea activitatii electrice a creierului.Cum-influienteaza-bolile-mamei-viitorul-copil-(2).jpg

3. La 12 saptamani, infectii virale, gripa, rubeola mamei luata dintr-un mediu infestat cu epidemii pot produce uneori neinchiderea tubului neural si degenerarea tesutului nervos sau malformatii. Rubeola produce malformatii cardiace, deficiente auditive si vizuale, malformatii ale sistemului nervos central al fatului.

4. La 12 saptamani, radiatiile pot duce la malformatii grave.

5. La 16 saptamani, parazitii transmisi prin intermediul animalelor de companie pot duce la malformatii, debilitate generala.

6. La 24 saptamani, in lipsa consultatiilor genetice o ereditate incarcata parental poate transmite boli genetice (aproximativ 1800 depistate).

7. Dupa 8 saptamani, cauze necunoscute pot duce la malformatii, acefalie, boli genetice.

 

 

Psiholog Delia Ciobancan

Cabinet individual de psihoterapie

Tel. 0733098444

E-mail: delia.ciobancan@psychedeli.ro

 

 

Cititi si...

Cauzele si tratamentul pentru rinita si sinuzita

Aflati cum se face trecerea de la sanul mamei la biberon

Ce este gripa si cum poate fi prevenita?

Tags: copil

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce inseamna cand visezi copii si gravide?
Ce este visul decat o inlantuire de imagini, de fenomene si idei care apar in timpul somnului? Unii cred ca mai mult de atat, de aceea au aparut cei care studiaza visele si le interpreteaza. Astfel,.. Citeste mai departe 85050 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect