Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Balanta

 

Horoscop
Zilnic

  Formezi o echipa de nezdruncinat cu ce..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Sfaturi practice | Felul cum vorbim cu copiii nostri

Felul cum vorbim cu copiii nostri

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Felul cum vorbim cu copiii nostri

Toate familiile din zilele noastre sufera trecand prin cantitatea mare de stres, solicitare si presiune ce vine de la trend-urile societatii moderne. In orice perioada istorica familia a beneficiat de

trimite Felul cum vorbim cu copiii nostri prin Yahoo Messenger trimite Felul cum vorbim cu copiii nostri Facebook trimite Felul cum vorbim cu copiii nostri Twitter trimite Felul cum vorbim cu copiii nostri mail

Postat la: 17 oct 2012   vizualizari 3619 vizualizari   comentarii 3 comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Felul cum vorbim cu copiii nostri
Felul cum vorbim cu copiii nostri

Toate familiile din zilele noastre sufera trecand prin cantitatea mare de stres, solicitare si presiune ce vine de la trend-urile societatii moderne. In orice perioada istorica familia a beneficiat de influenta societatii.

Unele familii reusesc sa-i faca pe copii increzatori in sine, pe cand alte familii au copii care nu reusesc sa se adapteze unui mediu dificil si schimbator.

Sociologii sustin ca un rol important ce sta la fundatia delicventei juvenile este dat de gasca, de anturaj si de cartierele cu un grad mare de delicventa. Am putea adauga si media care fara sa fie responsabilizata, informand publicul cu cazuistica bogata negativa, promoveaza deloc stangaci modele problematice.

Psihiatria explica insuccesul si neadaptarea tinerilor spunand ca delicventa unui copil este data de o deficienta in functionarea psihica ce poate tine de o subdezvoltare a Eului ori a functiilor de control a Supraeului. Supra-eul este numit de unii constiinta, de altii moralitate, dar ea este acea voce din minte care te limiteaza si nu te lasa sa faci un lucru gresit, ilegal, imoral, rautacios, chiar si atunci cand nimeni nu ar avea cum sa afle. Felul cum vorbim cu copiii nostri devine mai tarziu vocea lor interioara.

Psihoterapeutii care au studiat interactiunea familiala in aspecte cu privire la educatia comportamentala la copii nu vor sa omita considerentele familiei ca variabila cu puternica interventie intre societate si individ.

Ei au pornit de la ideea ca in sanul familiei se invata comportamentul individual, gandurile si emotiile.

Cum isi educa parintii copilul este la fel de important ca si ce il invata.

Din moment ce doi parinti invata un copil, nu se poate neglija interactiunea celor doi ca sa se poata intelege contextul invatarii familiale. Multe perechi de proaspeti casatoriti se inteleg de minune pana ce ajung sa faca echipa in cresterea si educarea copilului. Orice disonanta in parteneriatul parintesc se inscriptioneaza in programarea copilului.Felul-cum-vorbim-cu-copiii-nostri-(2).jpg

Dar sa nu incarcam cu responsabilizare prea mare carca parintilor. Fortele exterioare familiei ii influenteaza si ii afecteaza pe parinti. Si nu vreau sa vorbim despre familiile de origine ale sotului sau sotiei, nu pentru ca nu sunt importante, ci pentru ca voi vorbi intr-un alt articol.

Parintii, care educa prin cuvinte si prin demonstratie, sunt cei care transmit copilului cum vad ei ca influenteaza fortele exterioare familia.

Daca parintii sunt dezamagiti unul de celalalt, sunt suparati, confuzi, disperati, orice stres exterior va fi o “buna” lovitura.

Daca sotii sau parintii nu au integrat ce au invatat in familia de origine, se vor integra marital dificil si nu vor putea transmite mesaje clare si consistente copiilor lor. Vor distorsiona si interpreta gresit influenta mediului exterior, pentru a mentine o stima de sine stabila. Acesti parinti vor spune adesea ca raul vine numai de la altii, ei sunt si iresponsabili si fara initiativa de schimbare.

Cand doi indivizi aleg sa formeze o relatie pentru a-si imbunatati stima de sine, relatia devine disfunctionala. Cand il vezi pe celalalt ca pe o extensie a sinelui risti sa esuezi in a da celuilalt si in a primi de la celalalt, asadar cresc emotiile negative ale stimei de sine scazute, creste dezamagirea si deziluzia.

 

 

Cititi si …

Cum alegem corect lumina din camera copilului?

Putem influenta starea de spirit a copiilor nostri?

Stiti cand sa renuntati la controlul strict al copiilor?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de Claudia la 21 oct 2012, 11:38
foarte bun articolul! sistemic, asa :)
cert este ca parintii si familia au o mare influenta asupra personalitatii copiilor. daca am da mai multa atentie comportamentului, limbajului nostru. daca am avea puterea sa ne recunoastem greselile intotdeauna, sa ne cerem scuze atunci cand gresim, sa ne acceptam pe noi, sa cautam solutii, nu sa ne dam batuti, i-am invata lectii importante pe copii

Postat de Ciobancan Delia la 23 oct 2012, 14:33
Multumesc Claudia pentru feed-back-ul tau.

Postat de frunzaru gabriel la 10 ian 2015, 9:07
Urmaresc site-ul dvs de mult timp, imi place foarte mult,deoarece te ajua, te indruma cu o multime de sfaturi practice, ati putea sa-mi trimite-ti si mie articole despre influenta exterioara asupra familei? sau materiale care au legatura cu aceasta tema? multumesc anticipat ptr. ajutor, cu stima si respect

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce inseamna cand visezi copii si gravide?
Ce este visul decat o inlantuire de imagini, de fenomene si idei care apar in timpul somnului? Unii cred ca mai mult de atat, de aceea au aparut cei care studiaza visele si le interpreteaza. Astfel,.. Citeste mai departe 85050 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect