De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau? - Sanatate

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Fecioara

 

Horoscop
Zilnic

  Te lasi condus complet de o persoana ca..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Stiri | Sanatate | De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau?

De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau?

Reprezentanta UNICEF in Romania si Spitalul Judetean de Urgenta Bacau se bucura sa anunte inceperea activitatilor de transformare a Maternitatii Bacau in Spital Prieten al Copilului. La evenimentul ca

trimite De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau? prin Yahoo Messenger trimite De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau? Facebook trimite De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau? Twitter trimite De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau? mail

Postat la: 11 iul 2012   vizualizari 2264 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau?
De ce a fost Andreea Marin Banica la Maternitatea Bacau?

Reprezentanta UNICEF in Romania si Spitalul Judetean de Urgenta Bacau se bucura sa anunte inceperea activitatilor de transformare a Maternitatii Bacau in Spital Prieten al Copilului. La evenimentul care anunta aceasta actiune a participat si Andreea Marin Banica - Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania. Aici intr-o poza cu o mamica si bebelusul ei.

Cercetari nationale desfasurate in perioada 1991 – 2010 au aratat efectele negative ale intreruperii timpurii a alaptarii, ale ratei reduse de alaptare exclusiva, ale introducerii inadecvate a laptelui de vaca si ale introducerii alimentelor complementare la momente nepotrivite si cu alimente inadecvate. Lipsa instruirii si sprijinirii parintilor cu privire la practicile de ingrijire la domiciliu a copilului, impreuna cu marketingul agresiv al substituentilor de lapte matern ingreuneaza promovarea unei nutritii adecvate si a dezvoltarii sanatoase a copilului. Ca raspuns la o situatie internationala similara, UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) au lansat Initiativa Spital Prieten al Copilului (ISPC) in anul 1991, intr-un efort comun de a asigura ca toate maternitatile devin centre de sprijinire a alaptarii.

Pentru a fi desemnata Spital Prieten al Copilului o maternitate trebuie sa indeplineasca conditiile descrise de cei Zece Pasi pentru o alaptare de succes, care au rolul de a sprijini, promova si proteja alaptarea. Cei 10-Pasi reprezinta standarde internationale de ingrijire pentru mama si nounascut si nu presupun conditii hoteliere speciale sau cheltuieli majore, sunt doar reguli de ingrijire.

Maternitatea Bacau va putea sa aplice cei Zece Pasi pentru o alaptare de succes si celelalte standarde de practica pentru a putea fi certificata ca Spital Prieten al Copilului.

Actiuni care vor fi intreprinse in cadrul Maternitatii Bacau prin intermediul parteneriatului UNICEF -UniCredit Tiriac Bank:

•        Pregatirea continua a formatorilor si a intregului personal pentru a le informa, educa si sprijini pe mame sa inceapa alaptarea cat mai precoce si de a alapta exclusiv.

•        Imbunatatirea conditiilor din saloanele mama–copil: Maternitatea Bacau a fost inclusa in programul Ministerului Sanatatii de reabilitare a maternitatilor, iar cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau au fost realizate lucrari de refacere a infrastructurii. In completarea amenajarii saloanele mama–copil, acestea vor fi dotate cu un mobilier creat special pentru Spitalele Prietene ale Copilului cu functionalitate si estetica deosebite.

•        Educarea gravidelor si lauzelor privind hranirea si ingrijirea copilului: va fi creata o retea TV in saloane si vor fi oferite materiale video. Pentru sprijinirea mamelor va fi distribuit Ghidul Tinerei Mame. De asemenea, mamele vor fi instruite de catre personal cum sa isi ingrijeasca bebelusii.

In Maternitatea Bacau, se nasc anual aproximativ 3.000 de bebelusi. In prezent, in Romania, sunt inscrise in Initiativa Spital Prieten al Copilului 45 de maternitati din care 31 au statutul Spital Prieten al Copilului. In toate aceste 45 de maternitati se nasc peste o treime din copiii din Romania.

 

Tags: alimente

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce trebuie sa stiti cand cumparati lapte?
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului face cateva recomandari pentru situatia in care cumparati Lapte de consum si Produse Lactate:•    Acordati o atentie deosebita.. Citeste mai departe 4523 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect