Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010 - Sanatate

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Gemeni

 

Horoscop
Zilnic

  Da, e minunat sa ai teluri marete si vi..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Stiri | Sanatate | Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010

Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010

Ministerul Sanatatii receptioneaza cele 1 milion de doze de vaccin anti-tuberculoza (BCG) pe care le-a achizitionat cu ajutorul UNICEF. Vaccinul BCG va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nev

trimite Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010 prin Yahoo Messenger trimite Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010 Facebook trimite Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010 Twitter trimite Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010 mail

Postat la: 30 iun 2010   vizualizari 1765 vizualizari   comentarii 1 comentariu

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010
Vaccinarea BCG a nou-nascutilor poate reincepe din 5 iulie 2010

Ministerul Sanatatii receptioneaza cele 1 milion de doze de vaccin anti-tuberculoza (BCG) pe care le-a achizitionat cu ajutorul UNICEF.
 
Vaccinul BCG va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinati in perioada februarie-iunie 2010, cat si pentru vaccinarea de rutina a nou-nascutilor, conform calendarului.
   
Recuperarea se va realiza prin centre de vaccinare organizate sub coordonarea directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si prin cabinetele medicilor de familie.  Este recomandata si colaborarea cu personalul din dispensarele TBC din reteaua de pneumoftiziologie.
 
Ministerul Sanatatii a transmis in teritoriu toate masurile care trebuie luate in aceasta perioada pentru derularea in bune conditii a campaniei de vaccinare.
 
Directiile de sanatate publica au inceput instiintarea tuturor medicilor de familie in vederea catagrafierii copiilor care nu au fost vaccinati pentru programarea acestora la vaccinare, astfel incat sa nu existe supraaglomerari in cabinetele de vaccinare si totodata sa se realizeze o utilizare eficienta a cantitatilor de vaccin repartizate.
 
Mamele a caror nou-născuti nu au fost vaccinati in maternitate vor fi anuntate de catre medicii de familie despre programul de derulare a vaccinarilor.
Incepand din luna iulie 2010, se va putea asigura recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60 000 de nou-nascuti din perioada februarie – iunie 2010. De asemenea, se va derula, fara disfunctionalitati, vaccinarea tuturor nou-nascutilor din urmatoarele 6 luni, asa cum este prevazut in Programul National de Imunizari.
 
In acest sens, de directiile de sanatate publica vor putea planifica toate activitatile de ridicare si transport a vaccinului, de depozitare corepunzatoare, precum si de distribuire a vaccinurilor catre medicii de familie pentru campania de recuperare, respectiv catre maternitati pentru vaccinarea de rutina.
 
La nivel judetean se pot organiza centre speciale de vaccinare, in colaborare cu medicii de familie, personalul de specialitate pediatrie si personalul medico-sanitar din cadrul retelei de pneumoftiziologie.
 
Toate directiile de sanatate publica vor primi cantitatile de vaccin solicitate, in functie de nevoile locale.
 
Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al Ministerului Sanatatii si este gratuit.
Deoarece producatorul roman de vaccin BCG, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu a mai primit autorizatie de productie, la propunerea ministrului Sanatatii, Executivul a aprobat Hotararea de Guvern pentru achizitionarea de vaccin BCG cu sprijinul UNICEF, organizatie interguvernamentala internationala constituita de Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Bugetul alocat pentru achizitia dozelor de vaccin a fost de 81 732,50 USD.

 

 

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de ady la 06 iul 2010, 22:43
ce provenienta are acest vacccin

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce trebuie sa stiti cand cumparati lapte?
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului face cateva recomandari pentru situatia in care cumparati Lapte de consum si Produse Lactate:•    Acordati o atentie deosebita.. Citeste mai departe 3593 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.5512 LEI

1 USD = 4.0714 LEI

1 GBP = 5.2875 LEI

1 XAU = 163.8139 LEI

VREMEA in

 

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect