Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015 - Societate

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Gemeni

 

Horoscop
Zilnic

  Da, e minunat sa ai teluri marete si vi..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Stiri | Societate | Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015

Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015

  Ministerul Educatiei a publicat proiectul de Metodologie de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul solar 2014-2015 si Calendarul aferent procedurilor de inscriere.Iata cateva

trimite Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015 prin Yahoo Messenger trimite Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015 Facebook trimite Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015 Twitter trimite Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015 mail

Postat la: 18 feb 2014   vizualizari 5650 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015
Clasa pregatitoare si Clasa I – inscrierea in anul scolar 2014-2015

 

Ministerul Educatiei a publicat proiectul de Metodologie de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul solar 2014-2015 si Calendarul aferent procedurilor de inscriere.Iata cateva idei.

  • In conformitate cu prevederile Legii educatiei nationale nr. 1/2011, cu

modificarile si completarile ulterioare, invatamantul primar cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV. In vederea inscrierii in clasa pregatitoare a tuturor copiilor care au varsta corespunzatoare, inspectoratele scolare judetene (ISJ) si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) iau in considerare propunerile conducerilor unitatilor de invatamant referitoare la numarul de clase pregatitoare rezultate in urma recensamantului copiilor realizat, pentru fiecare circumscriptie scolara, in colaborare cu autoritatile administratiei publice locale.

  • Numarul de clase pregatitoare cuprins in planul de scolarizare alocat de ISJ/ISMB fiecarei unitati de invatamant tine cont de capacitatea de cuprindere a acesteia, determinata de numarul salilor de clasa in care poate fi organizat, in mod corespunzator, procesul de invatamant la clasa pregatitoare, dar si la celelalte clase ale scolii, si de obligativitatea cuprinderii in scoala a tuturor copiilor din circumscriptia scolara. La alocarea numarului de clase pregatitoare se tine cont denumarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, de arondarea strazilor la unitatile de invatamant sau de cea mai buna oportunitate educationala identificata.
  • Parintii, ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31august 2014 inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, in conformitate cu prevederile legii si ale acestei metodologii.
  • Prin exceptie, pentru anul scolar 2014-2015, parinti, ai caror copii nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2014 inclusiv, pot inscrie, la cerere, copiii in invatamantul primar, in clasa I, in conformitate cu prevederile acestei metodologii.

 

Despre inscrierea in Clasa Pregatitoare

  1. Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1septembrie – 31 decembrie 2014 inclusiv pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.
  2. Parintii copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31decembrie 2014 inclusiv care nu opteaza pentru inscrierea copiilor lor in clasa pregatitoare in anul scolar 2014-2015, sau ai celor pentru care evaluarea arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare isi vor inscrie copiii la gradinita, in grupa mare.
  3. In cazul in care exista solicitari de inscriere in clasa pregatitoare a copiilor care implinesc 6 ani dupa data de 31 decembrie 2014, inspectoratele scolare/unitatile de invatamant vor consilia parintii privind nevoia de a lua decizii in interesul educational al elevului si ii vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decat in situatia in care evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. In cazul in care rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare, copiii vor fi inscrisi in grupa mare din invatamantul prescolar. Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat. 

Alegerea unitatii de invatamant la care va fi inscris copilul

Toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea in clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie vor fi inmatriculati la unitatea de invatamant solicitata. Dupa incheierea perioadei de completare si validare a cererilor-tip de inscriere, cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare se face in doua etape

succesive, dupa cum urmeaza:

a) prima etapa, in care repartizarea copiilor se face pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse de parinti, folosind aplicatia informatica si pe baza deciziilor consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, luate in urma aplicarii criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscriptii scolare.

b) a doua etapa, in care este asigurata inscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapa sau nu au fost distribuiti, din diferite motive, cu solicitarile parintilor si cu prevederile prezentei metodologii.

Cererea-tip de inscriere in clasa pregatitoare se poate completa online sau la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Completarea cererii-tip de inscriere se face, in perioada prevazuta de calendarul inscrierii, prin introducerea in aplicatia informatica a datelor furnizate de parinte.

Procesarea cererilor-tip de inscriere se face in ordine, respectand urmatoarele prioritati:

a) in prima faza sunt admisi la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere. Repartizarea acestora conform solicitarii din cererea-tip de inscriere se realizeaza cu ajutorul aplicatiei informatice;

b) in a doua faza se proceseaza cererile parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora se realizeaza la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare, iar listele finale sunt validate de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant;

c) in a treia faza sunt admisi la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost inmatriculati, din lipsa de locuri. Repartizarea acestora se realizeaza cu ajutorul aplicatiei informatice, daca in cererea-tip de inscriere a fost bifata optiunea de inscriere la scoala de circumscriptie in cazul neadmiterii la scoala solicitata.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare: Parintii copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant in prima etapa de inscriere sau care nu au participat la aceasta etapa completeaza o noua cerere-tip de inscriere in cea de-a doua etapa, pe locurile disponibile. Cererile-tip de inscriere pot fi completate doar pentru unitatile de invatamant pentru care exista locuri disponibile. Unitatile de invatamant care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri-tip de inscriere in invatamantul primar in etapa a doua, iar optiunile online pentru aceste unitati de invatamant vor fi respinse de aplicatia informatica.In cererea-tip de inscriere pentru etapa a doua, parintii vor completa, in ordinea descrescatoare a preferintelor, maximum trei optiuni pentru unitati de invatamant la care mai exista locuri disponibile.

 

Inscrierea in invatamantul particular

Inspectoratul Scolar Judetean si Inspectoratul Scolar al Municipului Bucuresti solicita unitatilor de invatamant particular autorizate sau acreditate date referitoare la oferta de locuri pentru clasa pregatitoare. Pentru a asigura cuprinderea tuturor copiilor care isi fac debutul scolar in anul scolar 2014-2015 intr-o unitate de invatamant, la solicitarea unitatilor de invatamant particular autorizate sau acreditate, ISJ si ISMB includ oferta unitatilor de invatamant particular in aplicatia informatica utilizata pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si o comunica scolilor din invatamantul de stat.

Fiecare unitate de invatamant are obligatia de a oferi, la solicitarea parintilor, inclusiv informatii referitoare la unitatile de invatamant particular autorizate sau acreditate care au in oferta clase pregatitoare.

 

Inscrierea in clasa I a copiilor

Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2014 inclusiv, care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I, vor fi inmatriculati in clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

In sensul acestei metodologii, locurile disponibile la clasa I, pentru inscrierea copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2014 inclusiv si nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014, ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I, se stabilesc dupa cum urmeaza:

  • daca numarul de elevi existenti in clasa pregatitoare in anul scolar 2013-2014 este mai mare sau egal cu 25, atunci nu exista locuri disponibile in clasa;
  • daca numarul de elevi existenti in clasa pregatitoare in anul scolar 2013-2014 este mai mic decat 25, atunci numarul de locuri disponibile se calculeaza ca diferenta intre 25 si numarul de elevi existenti in clasa in anul scolar 2013-2014.

In cazul in care exista solicitari de inscriere in clasa I a copiilor care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si care implinesc 7 ani in perioada 1 septembrie -31 decembrie 2014, inspectoratele scolare/unitatile de invatamant vor consilia parintii privind nevoia de a lua decizii in interesul educational al elevului si ii vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decat in situatia in care evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

In cazul in care rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei I, copiii vor fi inscrisi in clasa pregatitoare. Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat.

 

Cititi si…

Iata cateva sfaturi utile pentru parinti cand isi duc copiii la scoala!

Cum ii ajutam pe copii sa foloseasca fara riscuri Internetul?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Cum este structurat anul scolar 2011-2012?
Incepe vacanta de vara si teoretic nu ne mai intereseaza ce se intampla la scoala. Ne pregatim pentru drumetiile la munte, pentru sejurul de la mare, pentru vacanta de la bunici, pentru vacanta la tar.. Citeste mai departe 54202 vizualizari     68 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.5512 LEI

1 USD = 4.0714 LEI

1 GBP = 5.2875 LEI

1 XAU = 163.8139 LEI

VREMEA in

 

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect