Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Pesti

 

Horoscop
Zilnic

  Ai trecut candva printr-o situatie pe ..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

inapoiAnim’est 2013 continua. Incep proiectiile din competitie

Locatie:   |   Data: 08 oct 2013, 12:47

După un week-end plin, în care Ernest et Célestine a încălzit toate inimile din sală iar selecţia lui Michael Helmerhorst a pus la încercare limitele spectatorilor la The Night of the Trashbin Treasures, Anim’est 2013 continuă, cu un număr impresionant de animaţii delicioase, workshop-uri pentru cei mici şi cei mari, întâlniri cu invitaţi speciali ca Ron Diamond, frații Frédéric și Samuel Guillaumesau Michel Ocelot.

Luni, 7 Octombrie, la ora 17:00,la UNATC,Frédéric și Samuel Guillaume vor susține un masterclass despre scrierea unui scenariu de animație. Tot luni se dă și startul workshop-ului pentru copii, Mini Worksheep.La Centrul Cultural Maghiar, cei micivor învațasă realizeze un scurt-metraj folosind plastilina, sub îndrumarea lui Vasile Alboiu.

De luni până vineri, între 9:00-15:00, la Control N se întâmplă Animation Worksheep Session. Nouă  dintre cei treizeci şi şase de worksheeperi care au participat la cele trei sesiuni de până acum vor lucra timp de cinci zile la un nou produs animat, împreună cu trainerii Dan Panaitescu, Sergiu Negulici și Dragoș Ștefan.

De la 14:30,  la Cinema Patria este programată prima parte a secțiunii Elveția Animată, selecția de titluri din istoria animaţiei elveţiene.

Patru lung-metraje ale îndrăgitului animator francezMichel Ocelot vor fi proiectate pe parcursul zilei: Kirikou şi vrăjitoarea, Azur et Asmar, Kirikou și animalele sălbaticeși Prinţi şi prinţese.

Programul Think Oscar!începe la ora 16:00 la Cinema Studio, cu un calup de scurt-metraje câştigătoare ale Oscarului, iar partea a doua, de la 22:00 la acelaşi Cinema Studio, prezintă animaţii nominalizate. La ambele proiecţii va fi prezent Ron Diamond, membru în comitetul executiv al Academiei Americane de Film şi fondator şi producător executiv al Acme Filmworks.

Competiţia Anim’est începe seara la Cinema Studio, cu lung-metrajul italian Pinocchio de la ora 18:00 şi cu prima parte a competiţiei de scurt-metraj de la ora 20:00.

Marţi, 8 octombrie, ziua începe la Cinema Patria cu două porții de scurt-metraje din Animash, de la 14:30 și de la 16:30. Competiţia continuă la Patria: de la 18:30puteţi vedeaRio 2096, povestea unei iubiri de 600 de ani în regia brazilianului Luiz Bolognesi, urmat departea a doua a competiţiei pentru cel mai bun scurt-metraj de la 20:30 șide la ora 22:30, deWolf Children, fantasy-ul lui Mamoru Hosoda în care o tânără se îndrăgostește de omul-lup și apoi luptă să își apere copiii hibrizi.

La Cinema Studio continuă de la ora 16:00 programul Think Oscar!, cu proiecția de filme neselectate, iar la 18:00 urmează Anja /vs/ Joni, o colecţie de scurt-metrajede Anja Struck (Germania) şi Joni Männistö (Finlanda), din programul Meet the Jury. Competiţia studenţească începe de la ora 20:00, cu primul calup de scurt-metraje.

Miercuri, 9 octombrie, competiţia internaţională pune din nou stăpânire pe ecran la Cinema Patria, cu partea a doua de la 14:30 şi partea a treia de la 18:30. De la 16:30, la acelaşi Cinema Patria publicul îl poate cunoaște pe Theodore Ushev, animator bulgar stabilit la Montreal, premiat cu premiul Fipresci la Annecy 2013 și membru al juriului, care va prezenta o parte din animaţiile sale şi apoi va sta de vorbă cu spectatorii.

La 20:30 este programată și Competiţia românească.

Şi la Cinema Studio se anunţă o zi plină, cu ultima parte din Think Oscar!, cea dedicată filmelor nevizionate de selecţioneri, de la 16:00, urmată de programul şcolii invitate, HSLU Lucerne, de la 18:30.Animaţiaspaniolă Apostolul /The Apostle,premiată la Annecy 2013 și nominalizată la Premiile Goya, acum în competiţia de lung-metraj a Anim’est, poate fi văzută de la ora 20:00, iar seara se încheie cu proiecţia de la ora 22:00 a scurt-metrajelor nominalizate la Oscar în 2013, program oferit de ShortsTV.

Joi, 10 octombrie, la Cinema Patriaau loc proiecțiile din cadrul competiţiei deBalkanimation dela 16:30, urmate de două calupuri descurt-metraje din selecţia competiţiei studenţeşti, de la 18:30 şi 20:30.De la ora 20:00,la Cinema Studio este proiectat un alt titlu din competiția de lungmetraj, Ziua ciorilor / Le jour des corneilles, în regia lui Jean-Christophe Dessaint,în care un copiltrăieşte izolat alături de tatăl său, dar viaţa lui se schimbă când o cunoaşte pe Manon.

Competiţia de videoclip & advertising se dezlănţuie în Club Control începând cu ora 21:00, laAnimusic Night, iar distracţia continuă după proiecţie cu un concert Toulouse Lautrec.

Cea de-a opta ediție Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim'est, membru al rețelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Uniunea Cineaștilor din România, Centrul Național al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene şi al Ogilvy.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri instituționali: Ambasada Americii, Ministerul Culturii, Centrul de proiecte culturale ArCuB, Swiss Film și Ambasada Elveției, Institutul Cultural Român,  Ambasada Olandei, Institutul Francez, Institutul Polonez, delegația Wallonie-Bruxelles, Ambasada Portugaliei, Centrul Maghiar.

Consultant Juridic: Țuca Zbârcea & Asociații

Parteneri: Groupama, Noumax, F64, Sony, SeniorHyper, WebArk, Make a Point, The HUB Bucharest, Avis, Abis Studio, RATB, Metrorex, Media Trust, La Un Ceai

Mașina oficială: Opel

Bilete prin Eventbook

Partener de monitorizare:mediaTRUST Romania

Recomandat de: Radio Guerrilla

Parteneri media: Digi 24,Evenimentul Zilei, Ring, Catavencii, Zile și Nopți, Vice, StarJunior, All Hollow, GQ

Parteneri media online: Cinemagia, IQads, cinemarx.ro, filmreporter.ro, dordeduca.ro, hipmag.ro, urban.ro, orasulm.eu, agenda.liternet, feeder.ro, apropo.ro, cinefan.ro, Getlokal, blogdecinema.ro, KoolHunt, modernism.ro, artactmagazine.ro, animationmagazine.ro, postmodern.ro, Student din Provincie, Lapunkt.ro, Cooperativa Urbana, ziare.com, Ziarul Metropolis, 121.ro, Business 24, amdoar18ani.ro copilul.ro, mamica.ro, urbankid.ro, gradinite.com, prokid.ro, Urban Things 

1 Anim`est2 (1).jpg

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect