Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Rac

 

Horoscop
Zilnic

  Nu te baza pe ce iti spun altii ca e m..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Alimentatie | Alimentatie copii | Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor?

Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor?

Supele fara carne se prepara rapid si usor, sunt gustoase si hranitoare, iar copiii le accepta cel mai usor dintre toate mancarurile. Se pot face in orice anotimp folosind zarzavaturile de sezon, adev

trimite Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor? prin Yahoo Messenger trimite Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor? Facebook trimite Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor? Twitter trimite Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor? mail

Postat la: 13 nov 2012   vizualizari 6194 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor?
Ce fel de supe fara carne le pregatim copiilor?

Supele fara carne se prepara rapid si usor, sunt gustoase si hranitoare, iar copiii le accepta cel mai usor dintre toate mancarurile. Se pot face in orice anotimp folosind zarzavaturile de sezon, adevarate bagaje de minerale si vitamine. Aveti la indemana morcovi, cartofi, telina, radacina de patrunjel, rosii, ardei, fasole verde, mazare, praz, broccoli, ceapa, varza, dovlecei, gulii, salata verde. De asemenea, pot fi cu orez, gris, fidea, ou.

Supa fara carne se poate servi strecurata sau sub forma de crema. I se pot adauga crutoane cubulete. Important este sa constatati care dintre supe sunt tolerate si preferate de copii si care sunt respinse categoric. Nu-i fortati pe cei mici sa manance ceea ce nu le place. Mai bine lasati sa treaca ceva timp si apoi incercati din nou sa-i dati supa care nu-i placea. Cu inaintarea in varsta gusturile culinare ale copiilor se schimba.

Iata 5 retete bune si utile din cartea “400 de retete culinare  pentru copilul tau” scrisa de Laurentiu Cernaianu si aparute la Editura ALL.

 

Supa de cartofi

Ingrediante: apa 500 ml, cartofi 100 g, morcov 25 g, ceapa 10 g, patrunjel 10 g, ulei 5 ml, sare, verdeata, eventual 10 g smantana (iaurt)

Mod de preparare: Se pun la fiert apa cu uleiul si sare (1-2 g). Cand da in clocot, se adauga morcovul curatat, spalat si ras, radacina de patrunjel, curatata si spalata. Cand sunt fierte pe jumatate, se pun cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete si ceapa tocata marunt. Se fierbe pana cand cartofii sunt bine patrunsi, fara sa se sfarame. La sfarsit, se aduga verdeata. Se poate bate cu smantana sau iaurt.

 

Supa de ou

Ingrediante: lapte fiert 500 ml, apa 500 ml, faina (zeamil) 10 g, zahar 50 g, galbenusuri de ou 2 buc.

Mod de preparare: in apa care fierbe se adauga faina, dupa ce a fost diluata in putina apa rece. Se continua fierberea 10-15 min, amestecand mereu cu o lingura de lemn, apoi se adauga laptele fiert si indulcit. Compozitia se ia de pe foc si, cat este inca fierbinte, i se adauga galbenusurile, in prealabil batute si diluate cu putina apa. Amestecul se face treptat. Oul nu trebuie sa coaguleze, iar amestecul trebuie sa fie cat mai omogen. Se raceste brusc, punand vasul cu supa in alt vas cu apa rece. Se amesteca in continuare pana cand supa este complet racita. Se recomanda sugarilor mai mari de 7 luni.

 

Supa crema de fideaCe-fel-de-supe-fara-carne-le-pregatim-copiilor-(2).jpg

Ingrediante: supa limpede de legume 600 ml, fidea 60 g, galbenus de ou 1 buc., lapte 100 ml, unt 12 g, verdeata 20 g, branza de vaci (telemea) 40 g.

Mod de preparare: in supa de legume clocotinda se pune fideaua si se fierbe 15 min. Dupa ce se racoreste, se aduga oul subtiat cu lapte, branza de vaci trecuta prin sita (telemeaua desarata si rasa) si untul. Inainte de servire se pune verdeata tocata marunt. Se poate adauga suc de rosii (10-20 ml).

 

Supa de zarzavat cu gris

Ingrediante: apa 500 ml, zarzavat 100-130 g (variabil, dupa sezon: un morcov, o gulie, un cartof, o telina, 1 ceapa mica, 2-3 fire de zarzavat alb de supa, un dovlecel mic, ½ rosie, cateva foi spanac si salata verde, eventual putin praz, o lingura de mazare verde boabe, cateva pastai de fasole verde), gris 15-20 g, ulei (unt) 8 g, sare 1-2 g, eventual faina 8 g.

Mod de preparare: Zarzavaturile se spala bine, se curata, se spala din nou, se taie in bucati mari, se pun in apa clotita si se fierb acoperite aproximativ 2 ore. Nu vom pune la inceput intreaga cantitate de apa, ci doar jumatate, completand in timpul fierberii, fara a amesteca prea des. La sfarsit se adauga sarea, dupa care supa se strecoara si se pune pe foc, adaugandu-se grisul “in ploaie”. Inainte de servire, se adauga in supa uleiul (untul) sau un rantas, preparat astfel: se incinge untul in tigaie pana ce dispar mirosul neplacut si spuma. Se face focul mic si se adauga faina, amestecand pana cand acesta se rumeneste. Se stinge cu supa de legume, amestecand mereu si se fierbe totul inca 10 min.

 

Ce-fel-de-supe-fara-carne-le-pregatim-copiilor-(3).jpgSupa crema de orez

Ingrediante: supa limpede de legume 600 ml, orez 60 g, galbenus de ou 1 buc., lapte 100 ml, unt 12 g, sare 4 g.

Mod de preparare: In supa de legume clocotinda se pune orezul la fiert 30 min, dupa ce a fost ales si spalat, apoi se adauga sarea si laptele, amestecand continuu. Separat, se subtiaza galbenusul cu putina supa, se bate bine si se adauga cremei calde, impreuna cu untul. Se poate servi cu verdeata tocata sau cu suc proaspat de morcovi. Se poate adauga, de asemenea, branza de vaci (10 g) sau, pentru copiii mai mari de un an, telemea desarata.

 

Cititi si...

Ce alimente putem pastra la frigider si congelator?

De ce trebuie sa manance copiii mere

Ce gatim de sarbatori alaturi de copii?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce mancam de la 2 la 3 ani?
Intre 2 si 3 ani alimentatia copiilor seamana foarte mult cu cea a adultilor. Singurul aliment care se interzice a se introduce in alimentatia copiilor pana in varsta de 3 ani este carnea de porc. Dec.. Citeste mai departe 29636 vizualizari     2 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect