Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Varsator

 

Horoscop
Zilnic

  Greu te vor intelege ceilalti, astazi, ..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Alimentatie | Sfaturi pentru alimentatie | Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor?

Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor?

Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor?   Adaosurile se adauga la supe pentru a le creste valoarea nutritiva. Pentru copii, cele mai indicate garnituri pentru supe sunt urmatoarele:

trimite Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor? prin Yahoo Messenger trimite Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor? Facebook trimite Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor? Twitter trimite Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor? mail

Postat la: 26 mar 2014   vizualizari 2898 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor?
Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor?

Ce adaosuri putem folosi pentru supele copiilor?

 

Adaosurile se adauga la supe pentru a le creste valoarea nutritiva. Pentru copii, cele mai indicate garnituri pentru supe sunt urmatoarele:

  • Grisul (2 g gris la 100 ml supa) se toarna “in ploaie” atunci cand supa clocoteste si se lasa sa fiarba 10 minute.
  • Orezul (3 g orez la 100 ml supa) se spala bine si se toarna “in ploaie” atunci cand supa clocoteste, lasandu-l sa fiarba 15-20 minute. Supa de orez se poate acri cu zeama de lamaie (5 ml la o portie) batuta cu un ou (a la grec).
  • Zdrentele de ou (pentru ½ l de supa: un ou, 25 g faina, o ceasca de lapte). Se bate oul cu faina si se adauga laptele pana cand se obtine un aluat subtire care se lasa sa curga in suvoi continuu in supa care clocoteste.
  • Galustele de gris (pentru 1 l de supa: unt 10 g, oua 1 buc, gris 30 – 35 g, sare 2 g). Se freaca bine untul cu galbenusurile si sarea. Apoi se incorporeaza grisul si albusul batut spuma (se pot prepara si fara unt). Compozitia se toarna, cu lingurita, in supa care clocoteste. In caz ca prima galusca se desface, se mai adauga putin gris in compozitie. Galustele se fierb 15 – 20 minute.
  • Galustele de ficat (pentru 1 l de supa: ficat de vita 125 g, unt 20 g, ou 1 buc, patrunjel verde 5 g, pesmet sau faina 5 – 10 g, sare 2 g). Se da ficatul, bine spalat, prin masina de tocat, se freaca cu oul, sarea si patrunjelul tocat marunt. Din compozitia rezultata se fac galuste care se trec prin faina sau pesmet si se fierb apoi 25 de minute in supa.
  • Pastele fainoase (fidea, melcisori, orzisor etc).
  • Taiteii de casa (se folosesc cam 15 g pentru o portie de 250 g).

 

Reteta zilei – Supa de pasare cu galuste de gris

Ingrediente: carne de pasare 400 g, morcov 100 g, albitura 40 g, telina 60 g, ceapa 10 g, ulei 40 ml, verdeata 20 g, sare 4 – 8 g; pentru galuste: gris 6 g, 1 ou.

Mod de preparare: cand carnea este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma, se adauga legumele. Dupa ce s-au fiert, se strecoara supa in alt vas si se adauga uleiul. Galustele se prepara astfel: se freaca bine untul cu galbenusurile si sarea; apoi se incorporeaza grisul si albusul batut spuma (se pot prepara si fara unt); compozitia se toarna, cu lingurita, in supa care clocoteste; in caz ca prima galusca se desface, se mai adauga putin gris in compozitie.  Galustele se fierb in supa 10 – 15 minute. La servire, se adauga verdeata, spalata si tocata. Carnea fiarta se poate folosi ca al doilea fel.

Pofta buna!

 

Cititi si…

Aceeasi mancare preparata in moduri diferite

Ce alimente putem pastra la frigider si congelator?

3 Retete de sufleuri dulci pentru copii

 

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Despre Piramida Alimentara si nutritia adecvata
Ce este Piramida Alimentara? Piramida alimentara reprezinta o exprimare grafica a recomandarilor nutritionale, a cantitatilor si a tipurilor de alimente ce trebuie sa fie consumate zilnic pentru a m.. Citeste mai departe 25205 vizualizari     7 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect