Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Fecioara

 

Horoscop
Zilnic

  Te lasi condus complet de o persoana ca..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Alimentatie | Sfaturi pentru alimentatie | De ce e bine sa bem lapte zilnic?

De ce e bine sa bem lapte zilnic?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

De ce e bine sa bem lapte zilnic?

Laptele are 80-90 % apa, procentul ramas continand componenti nutritionali principali necesari corpului pentru o sanatate buna. Acestia includ grasimi, carbohidrati, proteine, minerale si vitamine.

trimite De ce e bine sa bem lapte zilnic? prin Yahoo Messenger trimite De ce e bine sa bem lapte zilnic? Facebook trimite De ce e bine sa bem lapte zilnic? Twitter trimite De ce e bine sa bem lapte zilnic? mail

Postat la: 03 mar 2011   vizualizari 6832 vizualizari   comentarii 3 comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

De ce e bine sa bem lapte zilnic?
De ce e bine sa bem lapte zilnic?

Laptele are 80-90 % apa, procentul ramas continand componenti nutritionali principali necesari corpului pentru o sanatate buna.

Acestia includ grasimi, carbohidrati, proteine, minerale si vitamine.

In concordanta cu gustul si textura laptelui, grasimea continuta de lapte variaza de la 3,5% la 5% si furnizeaza vitaminele A, D, E si K si cativa acizi grasi pe care corpul nu ii poate produce singur.

Cea mai importanta proteina din lapte este caseina, aceasta continand toti acizii esentiali pe care corpul nu-i fabrica singur.

Laptele contine si multe minerale, cele mai abundente fiind calciul si fosforul, precum si cantitati mai mici de potasiu, sodiu, sulf, aluminiu, cupru, iod, magneziu si zinc.

El reprezinta cea mai buna sursa dietetica de calciu.

De pilda, un litru de lapte echivaleaza cu 21 oua, 12 kg de carne de vaca slaba sau 2,2 kg de paine.

Consumati zilnic lapte fiindca acesta este o sursa importanta de vitamina A si B2.

 

 

lapte-zilnic.jpg

Cititi si …

 

Ce trebuie sa stiti cand cumparati lapte?

Laptele – prieten sau nu?!

Ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de Mihaela Nicoleta la 03 mar 2011, 8:47
Eu am 24 de ani si de cand ma stiu imi place laptele. Ca atare beau! Uneori beau pe zi cate doi litri. Aceasta cantitate este prea mare, poate face rau prea mult lapte?

Postat de BELLA la 06 mar 2011, 17:00
BAIETELUL MEU E ALERGIC LA CAZEINA..AM FACUT NISTE TESTE SI MI A IESIT CONCRET
FACE O REACTIE ALERGICA PE PIELE
..DACA II DAU LATELE CALD..
DACA II DAU IAURT NU FACE NIMIK..
ARE 2 ANI JUMATE
I AM DAT SAN PANA LA 1 AN...INTREBAREA MEA ESTE...DE LA CE O FI FACUT?

Postat de the_Listener la 03 iul 2011, 12:10
Stiati ca omul este singura specie ce se hraneste cu lapte dupa ce a fost intarcat? si nu cu laptele sau ci cu laptele altei specii? Laptele de vaca de exemplu, este facut pentru vitei, nu pentru oameni. Asa este logic. Cate femei ai vazut sa alapteze o vaca de exemplu?

Ca si structura chimica, laptele de vaca este total nepotrivit omului. Nu inseamna ca daca contine calciu mult, este benefic pentru om. Ceea ce conteaza este CE elemente contine, in ce cantitati si in ce proportii in relatie cu celelalte componente chimice, pentru a forma un aliment hranitor pentru organismul uman. Ca si exemplu, raportul calciu/fosfor, pentru o absorbtie corecta, trebuie sa fie minim 1.7, iar in produsele lactate este 1, maxim 1.2. Prin urmare incorect!

Niste informatii generale ce TREBUIE stiute despre laptele de vaca, pe care medicii nu le zic:

"- Proteine 3,4-3,5 g%
- Glucide 4,5 g%, formate aproape în exclusivitate din lactoza( zaharul din lapte). Nu conţine oligozaharide
- Lipide 3,5 g%
- Calorii 65 kcal%
Contine majoritatea vitaminelor si mineralelor

- Contine o mare cantitate de AA( aminoacizi) ramificati sii aromatici. Acestia reduc utilizarea proteinelor din laptele de vaca.
- Contine IgA( imunoglobulina A) si IgG( imunoglobulina G), dar nu şi IgA secretor
- Slab continut enzimatic, influentand negativ digestia si absorbtia sa la sugar si la copilul mic
- b-lactoglobulina este proteina alergizanta a laptelui de vaca, implicată în :
– aparitia alergiei respiratorii la copil
– eczema
– colici abdominale rebele (chiar consumat de femeia care alapteaza)
– moartea subita
- Produce încarcarea cu amoniac a sangelui la copilul mic (nefrotoxic, neurotoxic, scazand functia cognitiva si indicele IQ)
- Fierberea determina formarea de legaturi glicozidice cu proteinele, marindu-le potentialul alergizant
Fierberea distruge 50-80% din vitamina C
Stimuleaza producerea de mucozitati la nivel nazal, bronsic si intestinal, ce maresc riscul infectios si astmatic ; se reduce astfel absorbtia principiilor alimentare, a mineralelor şi vitaminelor, favorizand absorbtia toxinelor
Contine HISTAMINA, principala substanta pro-alergica.
NU contine liganzi si astfel nu este impiedicata inmulirea florei patogene intestinale la sugari
Are de 2 ori mai putina galactoza decat laptele uman ; mielinizare deficitara sau intarziata a SNC( sistemul nervos central) al sugarului
Este de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale decat laptele uman, determinand o sarcina osmotica ridicata asupra rinichiului (287 mOsm), cat si sete, alimentatie intempestiva, obezitate, diabet
Contine mult Na+ (0,5 g/l), determinand cresterea presiunii osmotice, sete (vezi mai sus)
(din 8-9 litri de lapte se obtine 1 kg de branza)
Contine 125 mg% (laptele) si 983 mg% (branza) – Calciu, dar cu biodisponibilitate inferioara
Raportul Calciu / Fosfor << 1,7, cu efect negativ asupra absorbtiei metalului
Creste frecventa cariilor, a artritei reumatoide şi a osteoporozei (adica invers, fata de ceea ce se sustine în reclamele comerciale televizate)
Cuprul este de 2 ori mai redus ca-n laptele uman
Contine acid miristic
Contine mai putin colesterol decat laptele uman, dar in cea mai mare masura sub forma oxidata
NU contine AG( acizi grasi) omega 3
Raport AG saturati / AG nesaturati = 1. Consecinte :
– efect nefavorabil asupra absorbtiei Calciului
– iritanti gastrici
– pro-aterogeni ; AG saturati cu lant scurt (C 4,6, alaturi de progesteronul din l.v. sunt responsabili de aparitia şi intretinerea acneei juvenile
Colesterolul şi zaharul “ascuns” din cascaval si frisca
Consumul de lapte de vaca si produse lactate la grupa de varsta 0-14 ani, creste semnificativ riscul aparitie diabetului de tip I !!!"

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Despre Piramida Alimentara si nutritia adecvata
Ce este Piramida Alimentara? Piramida alimentara reprezinta o exprimare grafica a recomandarilor nutritionale, a cantitatilor si a tipurilor de alimente ce trebuie sa fie consumate zilnic pentru a m.. Citeste mai departe 25881 vizualizari     7 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect