Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Capricorn

 

Horoscop
Zilnic

  Tu ai creat ceva de care esti foarte ma..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Alimentatie | Sfaturi pentru alimentatie | Un dovleac de placinta

Un dovleac de placinta

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Un dovleac de placinta

Cum sa serbam si noi Halloween-ul? Daca nu aveti la indemana masti infricosatoare de stafii, monstrii sau vrajitoare, cu siguranta veti gasi in piata un dovleac mare si frumos, tocmai bun pentru a re

trimite Un dovleac de placinta prin Yahoo Messenger trimite Un dovleac de placinta Facebook trimite Un dovleac de placinta Twitter trimite Un dovleac de placinta mail

Postat la: 23 oct 2012   vizualizari 4416 vizualizari   comentarii 1 comentariu

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Un dovleac de placinta
Un dovleac de placinta

Cum sa serbam si noi Halloween-ul?

Daca nu aveti la indemana masti infricosatoare de stafii, monstrii sau vrajitoare, cu siguranta veti gasi in piata un dovleac mare si frumos, tocmai bun pentru a realiza un felinar haios care sa-i inveseleasca sau „sa-i sperie” pe copiii din familie.

Iar daca ideea vi se pare ca nu este de prin vecini, ci de „peste Ocean”, mai bine folositi dovleacul pentru o placinta buna de sezon.

Mai ales ca dovleacul este un fruct dulce, aromat, parfumat, gustos, nutritiv si hranitor. Si, unde mai pui ca este o resursa importanta de minerale si vitamine: A, E si C, saruri minerale, magneziu, potasiu si protide.

Iata reteta zilei:

Ingrediente:  

  • 500 g dovleac ras
  • 250 g faina  
  • 65 ml ulei
  • 65 ml lapte
  • 130 g zahar
  • 1/3 plic praf de copt
  • scortisoara
  • un praf de sare 

Mod de preparare:

1. Uleiul cu laptele, jumatate din cantitatea de zahar si praful de copt se amesteca intr-un vas si se pun pe foc, pana dau in clocot.

2. Cu aceasta compozitie se opareste faina si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand aluatul nu mai este fierbinte, se framanta cu mana. Se imparte in doua parti egale si se intind doua foi.

3. Prima foaie se asaza intr-o tava unsa cu unt sau cu ulei. Se pune deasupra dovleacul dat pe razatoare si amestecat cu restul de zahar si cu scortisoara.

4. Se acopera cu a doua foaie si se taie in bucati patrate, inainte de a se coace.

5. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, 30-35 min. Cand este gata, placinta se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

 

Cititi si ...

De ce mancam toamna gutui?

Prune cu aluat sfaramicios

Desert cu surprize si „Povestea cestii”

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de Dana la 09 oct 2014, 0:11
Un monstru, doi monștri, cu un singur i

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Despre Piramida Alimentara si nutritia adecvata
Ce este Piramida Alimentara? Piramida alimentara reprezinta o exprimare grafica a recomandarilor nutritionale, a cantitatilor si a tipurilor de alimente ce trebuie sa fie consumate zilnic pentru a m.. Citeste mai departe 26249 vizualizari     7 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect