Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Scorpion

 

Horoscop
Zilnic

  Muncesti cu sarg, dar nu te preocupa s..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Concurs

Concurs "Editura All"

Postat la: 03 mai 2011

Concurs "Editura All"

Regulament de participare

Participati ACUM la concursul organizat de Editura All si puteti castiga una dintre cele trei carti: "NUTRITIE OPTIMA PENTRU COPILUL TAU. Cum sa imbogatesti sanatatea, comportamentul si inteligenta copilului tau."

Cu totii dorim sa avem copii sanatosi si fericiti, inteligenti si inventivi. Dar, cu toate acestea, oare luam cu adevarat in considerare faptul ca fiecare pas al unui copil - fie că este vorba de primii pasi sau prima relatie adolescentina – depinde de cat de bine functioneaza organismul sau? Aceasta, in schimb, depinde intr-o mare masura de cat de bine este hranit.

 

Ce trebuie sa faci pentru a participa la Concurs?
Raspunde la urmatoarea intrebare: "De ce alimentatia adecvata este atat de importanta pentru dezvoltarea si sanatatea copilului?"

Premiile se va acorda prin tragere la sorti.

Numele castigatorilor se vor afisa pe site pe data de: 16 mai 2011!

Castigatori:

Handrache Laurentiu: "Organismul tanar are nevoie de toata gama de nutrienti pentru a se dezvolta armonios"

Marculescu Emilia Elena: "Daca alimentatia copilului nu este adecvata dezvoltarea sa are de suferit, pentru ca el este in crestere si are nevoie de o alimentatie sanatoasa bogata in vitamine, fibre, etc"

Birladeanu Ana Maria: "Orice organism are nevoie de resurse cat mai naturale si diverse pentru o buna functionare,de aceea este foarte important pentru copii sa manance sanatos echilibrat si adecvat varstei lor"

Premiu

Perioada de desfasurare: 03 mai 2011 - 16 mai 2011

Concursul s-a incheiat!

Alina Petrescu:
Pentru ca o alimentatie adecvata inseamna un corp sanatos, energic, care functioneaza in parametri normali

Laurentiu Handrache:
organismul tanar are nevoie de toata gama de nutrienti pentru a se dezvolta armonios.

Gradinariu Larisa:
este foarte importantanta alimentatia la copii pentru cresterea sanatoasa si dezvolatrea copilului

Roxana Marasescu:
Copilul trebuie sa fie hranit numai cu produse sanatoase (si daca se poate, cat mai naturale) si cat mai adecvate varstei lui deoarece aceste contin nutrientii necesari unei dezvoltari armonioase si sanatoase.

Loredana-Cristiana Durlă:
O alimentatie adecvata este foarte importanta pentru dezvoltarea normala a copiilor. In copilarie este asezata piatra de temelie a constitutiei corpului la copii, constitutie care va dainui pana tarziu In viata adulta.

Elena Adina Buscan:
o alimentatie adecvata este includerea vitaminele si mineralele necesare unei bune dezvoltari a bebelusului

Adriana Eftimie:
o alimentatoe sanatoasa rezulta intotdeauna un copil sanatos ceeace este cel mai inportant pentru parinti si organism

Daniela Trambitas-Toma:
pentru ca trebuie sa contina cantitatile necesare de nutrienti adaptate la varsta copilului

Liviu nicolae Musoiu:
Copiii trebuie indrumati,ajutati sa inteleaga ce le face bine,ce este sanatos pentru ei.sper ca aceasta carte sa ne ajute pe noi parintii sa ne crestem copiii intr-un stil de viata sanatos .

Florina Chirpac:
Regimul alimentar corect al copiilor este cel care furnizeza o cantitate adecvata de nutrienti, in proportii corespunzatoare si care este perfect adaptat etapei de dezvoltare in care se incadreaza copilul. O alimentatie sanatoasa si adecvata necesitatilor organismului este cheia asigurarii unei cresteri si dezvoltari armonioase somatice, dar si psihice, emotionale si afective. Dieta potrivita are un rol determinant in imbunatatirea calitatii vietii, mentinerea unei bune stari de sanatate si cresterea duratei medii de viata.

Nelia Munteanu:
pentru ca te ajuta sa-l faci sanatos, puternic, inteligent

ROXANA CRACIUN:
In functie de alimentatie, de cat de sanatoasa este aceasta, copilul va creste si se va dezvolta frumos. Alimentele trebuie introduse gradat, pentru a nu bombarda sistemul digestiv inca nedezvoltat al micutului.

Oana Podariu:
Alimentatia adecvata este importanta pentru pentru cresterea si dezvoltariea armonioasa copilului atat fizic cat si psihic si contrubuie si la o educatie buna.

Laura-roxana Nicolae:
Pt k o alimentatie sanatoasa e startul pt o sanatate indelungata

Ludmila Ciobanu:
O alimentaţie sănătoasă şi adecvată necesităţilor organismului copilului este cheia asigurării unei creşteri şi dezvoltări armonioase, îmbunătăţirii calităţii vieţii, sporirii duratei medii de viaţă. "Suntem ceea ce mancam." Avand o alimentatie sanatoasa un copil va creste la randul lui sanatos. Pentru ca suntem deja constienti ca alimentatia are un rol asa de important pentru sanatate trebuie sa ne asuguram ca in hrana copilului nostru se afla o proportie perfecta de nutrienti, vitamine, minerale. Obiceiurile alimentare ale copilului sunt decisive pentru sanatatea adultului.

Todirica Catalina:
O alimentatie adecvata a copilului inca de la nastere are in primul rand o influenta foarte mare asupra dezvoltarii sistemului digestiv, apoi asupra motrocitatii , asupra imunitatatii, asupra intregului organism. In concluzie, consider ca un copil se poate dezvolta armonios, va fi sanatos, inteligent, daca in primul rand se urmareste o alimentatie sanatoasa.

Bianca PAVEL:
O alimentatie echilibrata ,a decvata ofera organisuli toate cele necesare dezvoltarii unui corp puternic si sanatos.

Simona Jisa:
Ea ii ofera "materia prima" variata.

LAURA DANA RUS TIRA:
doar printr-o alimentatie adecvata, sanatoasa si adaptata varstei copilului tau acesta va creste si se va dezvolta armonios

Luminita Badachi:
Sanatatea si fericirea copiilor depind de alimentatia sanatoasa oferita in copilaria,pentru buna crestere in general!

Andreea irina Burloiu:
alimentatia sanatoasa bogata in cat mai multe vitamine fibre antioxidanti proteine pe scut in cat mai multe fructe si legume duce un rol extrem de important in primii ani ai vietii copilului deoarece un copil asimileaza toate acestea mult mai usor decat un adult iar in perioada de dezvoltare trebuie sai rasfatam cu tot cei mai bun pentru ca mai incolo sa ajungem sa fim cat mai mandri de darul pe care Dumnezeu ni la oferit si de care noi avem datoria sai crestem si sai educam asa cum se cuvine.un copil fericit arata si se simte bine cand ii oferim o alimentatie naturala si sanatoasa si ne vom bucura toata viata de acest lucru alaturi de el.

Camelia Bretan :
Alimentatia potrivita este foarte importanta pentru functionarea si dezvoltarea corecta a organismului copilului pentru asigurarea cantitatii suficiente de nutrienti si vitamine.

Lenuta Georgiana Moldovan:
Alimentatia sanatoasa il face pe copil sa se dezvolte normal intr'un mediu normal pentru el. Il ajuta atat fizic cat si psihic, devenind sanatos. Insa ca sa fie in continuare asa cum toti parintii isi doresc are nevoie si de o educatie adecvata, chiar si de o educatie alimentara inca de mici. Astfel, este importanta o alimentatie sanatoasa pentru copil pentru ca el este intr'o continua crestere pana la o anumita varsta si are nevoie de nutrimenti, proteine si vitamine din fructe, legume si mancare proaspata in fiecare zi.

MIHAELA GUTU:
un pom neingrijit creste stramb de la radacina

Ionela Haba:
pentru ca imbogateste sanatatea, comportamentul si inteligenta copilului

Anca Elena Lungu:
mancand sanatos, e mai putin predispus la imbolnaviri

Victor Cojocariu:
deoarece hrana,prin vitaminele,mineralele pe care le contine, contribuie la dezvoltarea fizica,mentala,afectivaetc.acopilului

Ileana Horobeanu:
fiindca dezvoltarea lui armonioasa si sanatatea depinde foarte mult de o nutritie echilibrata

Emilia Elena Marculescu:
Daca alimentatia copilului nu este adecvata dezvoltarea sa are de suferit, pentru ca el este in crestere si are nevoie de o alimentatie sanatoasa bogata in vitamine, fibre, etc.

Erfily Maracine:
Alimentatia adecvata reprezinta pentru copii primii pasi sanatosi in viata si dezvoltarea acestuia atat fizica cat si intelectuala, starea de sanatate rezultata dintr-o alimentatie sanatoasa este pasaportul bucuriei si confortului copilului si linistea parintilor.

Ana maria Birladeanu:
orice organism are nevoie de resurse cat mai naturale si diverse pentru o buna functionare,de aceea este foarte important pentru copii sa manance sanatos echilibrat si adecvat varstei lor

Florian TULEA ALEXANDRU:
asigura cresterea si dezvoltarea armonioasa,psihica,emotionala si afectiva.

Stan Daniela:
Alimentatia adecvata este necesara copiilor deoarece organismuleste in crestere, si pot fi evitate o multime de boli daca manaca sanatos si se va dezvolta armonios

Maria Petrescu:
Deoarece ii asigura necesarul de vitamine si elemente necesare unei dezvoltari sanatoase.

Ramona Grigoras:
pentru ca orice mananca un copil se reflecta in sanatatea organismului si a mintii lui.pentru asta trebuie sa fim foarte atenti cum si cu ce hranim copii, pentru ca de la o hrana sanatoasa pleaca si sanatatea copilului!

NICOLETA ANDREI:
Alimnetatia adecvata este importanta pentru sanatatea copiilor ,pentru dezvoltarea si inteligenta lor.O alimentatie corecta inca din copilarie le va implementa un stil de viata sanatos pentru mai tarziu cand vor fi adulti.

Florentina Isabela Saileanu:
Se spune ca esti cea ce mananci de aceea e bine ca , copii nostri sa manance natural diversificat si in cantitati moderate .

Dana Florentina Saileanu:
E bine sa fim atenti cu mancarea copilului finca asta are efect asupra cresterii lui.

Radu Tilea:
Tot ce e bun in viata copiilor nostri tin de o dieta sanatoasa .

Filofteia Arabela Saileanu:
Daca are o dieta sanatoasa copilul va fi sanatos " minte sanatoasa in corp sanatos" .

Nicolaie Eduard Saileanu:
Asta tine de alimentatia sanatoasa printre altele.

Elena Tilea:
Cred ca alimentatia joaca un rol principal.

Imola Gabriela Bogosi:
Ca sa avem copii sanatosi si fericiti, inteligenti si inventivi

Claudia Lungu:
furmizeaza energia de care are nevoie

Mihaela Calota:
Alimentatia este o parte esentiala din cresterea adecvata a copilului. O hranire corespunzatoare care sa raspunda nevoilor varstei poate preveni o multime de afectiuni medicale grave ca obezitate, diabet etc.

Catalina Niculae:
pentru un corp si o minte sanatoase

Diana Surleac:
Pentru ca de felul cum e alimentat depinde de cat de bine functioneaza organismul sau. Si pentru adulti este important cum se hranesc, dar in perioada in care copilul creste si se dezvolta este cu atat mai important sa se hraneasca sanatos!

Radulescu Corina:
Alimentatia sanatoasa si adecvata a copilului influenteaza ata dezvoltarea imediata a sa, cat si pe cea la distanta a viitorului adult; a portul de vitamine si minerale adus printr-o alimentatie sanatoasa furnizeaza energia necesara organismului cu randament maxim si constituie factori de preventie pentru apararea organismului.

POPA STOICAN FELICIA:
Un organism sanatos se formeaza inca din primii ani de viata. Majoritatea bolilor din perioada adulta au cauze care se regasesc in copilarie.

Simona Picu:
Alimentatia sanatoasa este importanta pt copil deoarece il ajuta sa creasca bine,sa isi dezvolte inteligenta si sa fie mai imun la raceli.

Ioana Dinu:
Startul in viata pe care il oferim azi copiilor nostri pune bazele sanatatii individului de maine. Nu ne dorim copii obezi, cu analize in afara normalului deci hraniti copiii sanatos!

RAMONA CIRCIUMARU:
sa imbogatesti sanatatea, comportamentul si inteligenta

Veronica Iordache:
pentru ca avand o alimentatie sanatoasa, problemele de sanatate stau departe

CRISTINA CRETU:
O alimentaţie sănătoasă şi adecvată necesităţilor organismului copilului este cheia asigurării unei creşteri şi dezvoltări armonioase, îmbunătăţirii calităţii vieţii, sporirii duratei medii de viaţă.

Gabriela - Elena Boariu:
Deoarece dorim cu totii sa avem copii sanatosi si fericiti, inteligenti si inventivi.

Gabriela Podariu:
Pentru a avea o viata fara boli grave.

Mihailov STELUTA:
pentru ca alimenele sunt combustibilul nostru

Adrian Caldararu:
Pentru a avea copii sanatosi si fericiti, inteligenti si inventivi.

Elena Chirila :
Pentru o dezvoltare armonioasa si sanatoasa, copilul are nevoie de alimentatie adecvata,de nutrienti si vitamine pentru ca: 1) in copilarie este asezata piatra de temelie a constitutiei corpului la copii, constitutie care va dainui pana tarziu in viata adulta; 2) organismul copiilor si adolescentilor este foarte sensibil la alimente; 3) copiii necesita multa hrana , in comparatie cu dimensiunile mici ale corpului; 4) copiii au un consum mare de energie , in special in jurul varstei de 15-18 ani;5) in timpul procesului de crestere de-a lungul pubertatii creste si necesarul de calciu ( 1200 mg/zi), fosfat (1600mg/zi) si fier (baietii 12mg/zi,iar fetele 15 mg/zi); 6) in timpul copilariei are loc adaptarea stilului alimentar la cel al adultilor.

MARIA-CRISTINA ALEXE:
Pentru ca alimentatia este foarte importanta pentru o dezvoltare armonioasa si o sanatate de fier.

Aurelia P.:
Ca sa ne putem si noi bucura cu copilul nostru de copilaria lui.

CARMEN IOCU:
Suntem ceea ce mancam, de aceea incerc ca sa ii ofer o alimentatie echilibrata copilului meu. Echilibrul alimentelor asigura echilibrul organismului copilului care se va dezvolta armonios

 

Concursuri care s-au incheiat

» Castiga 1 invitatie la atelierul "Primii pasi in Actorie – Atelier pentru copii (4-6 ani)"

» 10 vouchere cu 25% reducere la conferinta Fundatiei Nadia Comaneci

» Castiga o CARTE cu CD AUDIO "Avioane"

» Carti de activitati Disney English

» CONCURS – Juniori de succes

» Cum sa interactionam cu copilul prin joc

» Concurs pentru mamici - Melkior te face mai frumoasa!

» Concurs "Editura All"

» Concurs Baby Expo

» Concurs Teatrul Tandarica

» Concurs "Editura Aramis"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs "Papusile Muppets"

» Concurs "Editura Aramis"

» Concurs "Editura All"

» Concurs KINODISEEA

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs Funland

» Concurs "Winnie de Plus"

» Concurs Funland

» Concurs "Centrul Active Learning"

» Concurs Funland

» Cu Megamind ai mega-animatii

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs Funland

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Hollywood Multiplex - Megamind

» Concurs Pufies

» Concurs Funland

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Funland

» Concurs Pufies

» Concurs Puffies

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Pufies

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Eco.Kid

» Concurs Funland

» Concurs Eco.Kid

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Teatrul Itinerant Tandarica

» Concurs Teatrul Itinerant Tandarica

» Concurs Eco.Kid

» Concurs Kids Fun Expo

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Eco.kid - A preveni este mai usor decat a trata

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs MotherHood pentru GRAVIDE

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs TANDARICA

» Concurs CARREFOUR

» Concurs TANDARICA

» Concursul CARREFOUR

» Concurs TANDARICA

» Concursul KA

» Concursul Un cadou frumos pentru un zambet sanatos

» Concursul Teatrul TANDARICA

» Concurs MediaPro Distribution

» Cum stabilesti programul zilnic al copilului tau?

» Ce metode de relaxare ai, ca mama?

» Trimite un desen realizat de copilul tau!

» Primii pasi in Actorie – Atelier pentru copii de 4-6 ani

» 10 carti “Ghidul in materie de fete pentru baieti” - Editura Corint Junior

» 10 carti “Cum sa-ti instruiesti parintii” - Editura Corint Junior

» Castiga un CURS la "Atelierul de Bune Maniere si politete prin Teatru"

» Alegeti sexul viitorul vostru copil

» Nadia Comaneci - “Scrisori catre o tanara gimnasta”

» Fii o mamica in tendinte cu Melkior!

» Concurs "Editura All"

» Concurs Editura Aramis

» Concurs Editura Aramis

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Baby Expo

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura Aramis"

» Concurs imagini

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Shakespeare School"

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Winnie de Plus"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs Funland

» Concurs Tandarica

» Concurs "Centrul Active Learning"

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Pufies

» Concurs Tandarica

» Concurs Pufies

» Concurs Pufies

» Concurs Pufies

» Concurs Funland

» Concurs Tandarica

» CLEVER children – Kids and Teens Training

» Concurs Funland

» Concurs Funland

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Tandarica

» Concurs Hollywood Multiplex - Despicable Me

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Eco.Kid

» Concurs SHREK

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Pixul Fermecat

» Concurs Funland

» Concurs Funland

» Concurs Revista Baby

» Concurs Funland

» Concurs Funland

» Concurs Eco.kid - A preveni este mai usor decat a trata

» Concurs TANDARICA

» CONCURS „Violet by Andreea Marin Banica”

» Concursul MESAJUL DIN BURTICA

» Concurs TANDARICA

» Concurs Z

» Concurs TANDARICA

»

» Concurs TANDARICA

» Concurs TANDARICA

» Concurs TANDARICA

» Concursul TANDARICA

» Concursul Carrefour

» Concursul lunii SEPTEMBRIE

» Cum iti alinti copilul?

» Trimite o scurta poveste despre relatia ta cu bebelusul tau!

» Esti insarcinata, care a fost cel mai frumos sentiment pe care l-ai descoperit in aceasta perioada?

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect