Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Scorpion

 

Horoscop
Zilnic

  Muncesti cu sarg, dar nu te preocupa s..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Concurs

Concurs "Editura All"

Postat la: 17 mai 2011

Concurs "Editura All"

Regulament de participare

Participati ACUM la concursul organizat de Editura All si puteti castiga una dintre cele trei carti: "Sanatatea copilului meu."

Cartea “Sanatatea copilului meu” aparuta la Editura ALL este compusa din doua parti strans legate intre ele, pe care, insa, adultii trebuie sa le perceapa in mod diferit. Partea intai, Primul ajutor, prezinta situatii de urgenta in care este necesara o interventie imediata, pana la sosirea medicului sau a altor ajutoare calificate: este vorba de accidente grave cum ar fi otravirile, socul anafilactic, arsurile si altele. Pentru asemenea cazuri, in care interventia prompta a celor de fata poate evita unele consecinte foarte grave, cartea spune cu exactitate ce sa faceti si ce sa nu faceti.

Ce trebuie sa faci pentru a participa la Concurs?
Raspunde la urmatoarea intrebare: "Ce trebuie sa facem pentru a acorda primul ajutor?"

Premiile se vor acorda prin tragere la sorti.

Numele castigatorilor se vor afisa pe site pe data de: 30 mai 2011!

Castigatori:

Ion Nicoleta: In orice caz trebuie sa sunam la 112, apoi, in functie de problema trebuie sa ne asiguram ca persoana in cauza poate respira si ca am indepartat cauza accidentului.

Onet Daniela Carmen: Inainte de orice angajament in actiune, persoana care acorda prim ajutor trebuie sa evalueze situatia de urgenta, in primul rand problemele legate de pericolul care o ameninta sau o pot afecta, pe ea, pe victima sau pe trecatori. Actiunile persoanei care acorda prim ajutor nu trebuie sa inrautateasca starea victimei si trebuie sa asigure un efect stabilizator sau benefic asupra situatiei victimei si a trecatorilor, prevenind sau limitand totodata dezvoltarea complicatiilor. Masurile de asistenta luate trebuie sa fie corespunzatoare situatiei si trebuie initiate in conditii de siguranta, rapid si efectiv, prioritare fiind problemele care ameninta viata. Prioritatea actiunilor este determinata de starea victimei si de severitatea problemelor, luandu-se in considerare atat nevoile fizice cat si cele psihologice. Criterii cum ar fi nationalitatea, rasa, apartenenta religioasa, clasa sau opiniile politice n-ar trebui sa ghideze interventia de prim ajutor.

Cretu Cristina: primul lucru indicat e acela de a suna la Ambulanta sau la alte servicii de urgenta; daca sunt si alte persoane in jur roaga pe cineva sa dea telefon in timp ce tu faci primele manevre de prim ajutor. trebuie sa verifici daca tu sau victima sunteti pusi in pericol de imprejurimile in care s-a produs accidentul; de aceea, chiar daca victima nu trebuie mutata pana la venirea ambulantei, este totusi nevoie sa incaltati aceasta regula acum poti sa evaluezi nivelul starii de constienta si semnele vitale ale victimei; daca este nevoie, fa resuscitare.

 

Premiu

Perioada de desfasurare: 17 mai 2011 - 30 mai 2011

Concursul s-a incheiat!

MARIA-CRISTINA ALEXE:
Sa stim ce sa facem si ce sa nu facem in situatii de urgenta.Aceste lucruri le putem invata din cartea oferita la acest concurs de catre ed.ALL

CARMEN IOCU:
primul ajutor in ce situatie? ca sa acorzi primul ajutor trebuie sa te afli la fata locului si sa sti ce s-a intamplat. primul ajutor seacroda diferit in fucntie de ce accident s-a produs. primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa suni la 112 sa ceri ajutor de specialitate

LAURA DANA RUS TIRA:
Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa dea dovada de calm si stapanire de sine. Este necesar sa fie indepartate persoanele care provoaca panica si impiedica astfel acordarea rapida a masurilor adecvate de prim ajutor. Daca cel care acorda ajutor nu a fost de fata la momentul producerii accidentului el trebuie sa se orienteze asupra naturii acestuia, cerand informatii fie de la persoanele din jur, fie, in masura in care este posibil, chiar de la cel accidentat. Aceasta informare este deosebit de importanta deoarece indica masurile rapide care trebuie sa se adreseze simptomelor principale prezentate de accidentat. In acordarea primului ajutor este recomandabil sa limitam pe cat este posibil orice manevra care accentueaza suferinta accidentatului sau bolnavului, miscarile strict necesare trebuie sa fie blande, precise si simple. De exemplu, transportul unui accidentat trebuie organizat cu prudenta si indemanare, astfel incat sa nu zdruncine, sa nu agraveze suferinta. In caz de traumatism (lovitura violenta, cadere) este absolut necesar sa nu se mobilizeze regiunea traumatizata, sa nu se efectueze tractiuni sau alte manevre asupra ei. Nu sunt indicate nici incercarile de a pune osul in pozitia normala in caz de fracturi. Acestea sunt manevre dificile care necesita o pregatire speciala.

Ana maria Birladeanu:
pentru a acorda primul ajutor trebuie sa intervenim urgent pana la sosirea medicului sau a altor ajutoare calificate,astfel evitand uneori chiar decesul.

Loredana Cenuse:
sa anuntam salvarea

Ileana Horobeanu:
trebuie sa actionam in functie de natura problemei,pana la sosirea medicilor

Nicoleta Ion:
In orice caz trebuie sa sunam la 112, apoi, in functie de problema trebuie sa ne asiguram ca persoana in cauza poate respira si ca am indepartat cauza accidentului.

Adriana Stanescu:
in primul rand, trebuie sa stim sa acordam primul ajutor; in caz contrar sunam la salvare

Ramona Georgescu:
este necesara o interventie imediata, pana la sosirea medicului sau a altor ajutoare calificate: este vorba de accidente grave cum ar fi otravirile, socul anafilactic, arsurile si altele. Pentru asemenea cazuri, in care interventia prompta a celor de fata poate evita unele consecinte foarte grave

ANDREEA BANUTA:
sa urmam un curs de prim ajutor

Laura-roxana Nicolae:
inca nu mi s-a intamplat dar sper sa am noroc cu vecinu care este un medic pensionat si cu o alta vecina asistenta

Aurelia P.:
Sa nu pierdem cu firea cand vedem ceva mai rau decat suntem in stare sa ajutam.

LOREDANA DELIA SURUGIU:
In primul rand, primul ajutor se acorda bineinteles daca ai notiuni minime care sa te ajute sa actionezi favorabil. Dar inainte de toate, este esential ca in aceste cazuri sa nu ne panicam, panica aducand un sentiment greoi de neputinta, de nesolutionare a problemei ivite. Consider ca a-ti pastra calmul contribuie foarte mult la modul in care te poti face util in eventualitatea aparitiei unui asemenea fenomen.

Elena Dobra:
. Inainte de orice angajament in actiune, persoana care acorda prim ajutor trebuie sa evalueze situatia de urgenta, in primul rand problemele legate de pericolul care o ameninta sau o pot afecta, pe ea, pe victima sau pe trecatori.

Cancel Marilena:
Trebuie sa citim partea intai, "Primul ajutor" din cartea “Sanatatea copilului meu” de la editura All

Florentina Isabela Saileanu:
Sa citim cartea "Primul ajutor" de la edituta ALL

Dana Florentina Saileanu:
Citim cartea "Primul ajutor" de la edituta ALL

Elena Tilea:
Sa citim cartea "Primul ajutor" de la edituta ALL

Filofteia Arabela Saileanu:
Ne documentam din cartea "Primul ajutor" de la edituta ALL

Nicolaie Eduard Saileanu:
Sa citim cartea "Primul ajutor" de la edituta ALL

Radu Tilea:
Citind cartea "Primul ajutor" de la edituta ALL

Victor Cojocariu:
sa citim cartea apoi sa aplicam ce invatam din ea

Daniela Carmen Onet:
Inainte de orice angajament in actiune, persoana care acorda prim ajutor trebuie sa evalueze situatia de urgenta, in primul rand problemele legate de pericolul care o ameninta sau o pot afecta, pe ea, pe victima sau pe trecatori. Actiunile persoanei care acorda prim ajutor nu trebuie sa inrautateasca starea victimei si trebuie sa asigure un efect stabilizator sau benefic asupra situatiei victimei si a trecatorilor, prevenind sau limitand totodata dezvoltarea complicatiilor. Masurile de asistenta luate trebuie sa fie corespunzatoare situatiei si trebuie initiate in conditii de siguranta, rapid si efectiv, prioritare fiind problemele care ameninta viata. Prioritatea actiunilor este determinata de starea victimei si de severitatea problemelor, luandu-se in considerare atat nevoile fizice cat si cele psihologice. Criterii cum ar fi nationalitatea, rasa, apartenenta religioasa, clasa sau opiniile politice n-ar trebui sa ghideze interventia de prim ajutor.

Aurelia Andrei:
in primul rand sa intervenim imediat in functie de fiecare caz in parte si sa sunam la 112,pentru ajutor specializat

Corina Doldoran:
In primul rand trebuie verificat respiratia si pulsul apoi compresiile toracice,nu miscam victima,oprirea hemoragiei daca este cazul.

Andreea irina Burloiu:
o compresa cu apa sau o pastila pentru ai mai calma durerea pana la sosirea medicului sau daca e foarte grav sunam la 112 si ne pot indruma si medicii de acolo ce sa facem mai bine

Alina Radulescu:
In primul rand ca sa oferim primul ajutor trebuie sa fim foarte bine informati, in functie de accident, daca e bine sau nu sa actionam noi, insa cel mai bine e sa sunam la 112! Nu trebuie sa afectam cu nimic viata oricarui om!

Claudia Lungu:
sa facem un curs pentru a acorda primul ajutor

carmen-nicoleta ivanov:
interventia promta a celor de fata

Ioana Dinu:
Sa citim cartea "Sanatatea copilului meu" oferita de Editura All.

Oana Podariu:
S-a intamplat de multe ori sa se loveasca copiii(taieturi ,arsuri,cap spart)insa accidente minore ,nu afost nevoie de medic decat o singura data si asta pentru linistea mea.Nu stiu cum ar trebui exact sa acord primul ajutor insa din insctinct am reactionat repede ,le puneam gheata,spalam ranile,dezifectam,cand se inecau ii bateam pe spate intre omoplati etc Cred ca daca ar trebui sa ofer primul ajutor unei persoane as face tot ce imi sta in putere(vad daca respira,verific pulsul,respirtie artificiala)adica ce cred eu ca e nevoie pt a o tine in viata pana vine salvarea si bineinteles atat cat ma pricep,as striga dupa cineva sa ajute ...

anca baban:
Primul ajutor, prezinta situatii de urgenta in care este necesara o interventie imediata, pana la sosirea medicului sau a altor ajutoare calificate: este vorba de accidente grave cum ar fi otravirile, socul anafilactic, arsurile si altele

DORINA IULIANA BUDAU:
Sa fim informati pentru a putea interveni prompt. Informatiile pot fi gasite in cartea "Sanatatea copilului meu", partea I, Primul ajutor.

Elena Chirila :
Cel care acorda primul ajutor trebuie, daca este cazul, sa indeparteze multimea de privitori, sa incerce sa suprime factorii de accident (degajarea drumului, semnalarea locului accidentului, sa opreasca gazul sau curentul electric etc.) si sa previna sau sa determine prevenirea serviciilor de urgenta competente (pompieri, servicii spitalicesti de urgenta). Primele ingrijiri constau in degajarea victimei, lucru care daca este posibil sa fie facut fara pericol pentru ea, iar daca este constienta, sa i se vorbeasca cu scopul de a o linisti si de a se informa asupra imprejurarilor accidentului si asupra starii sale. Daca victima este inconstienta si respira, trebuie sa fie asezata, in caz ca nu exista temeri cu privire la o atingere a coloanei vertebrale, in pozitia laterala de securitate (pozitie care reduce sau elimina riscurile mecanice de asfixie) si sa fie supravegheata pentru a verifica daca respiratia se mentine (miscarile respiratorii, culoarea buzelor, pulsul). Daca victima nu mai respira, trebuie intreprinsa imediat respiratia artificiala dupa ce s-au desfacut hainele deranjante (guler, cravata, camasa, centura), iar gura si gatlejul au fost eliberate de eventualele obstacole (vome, pamant etc.). In caz de stop cardiac, trebuie sa fie practicat un masaj cardiac extern fara a mai astepta sosirea unei persoane competente. Hemoragiile externe trebuie sa fie oprite, prin compresia vasului sangvin cu policele sau cu pumnul in amonte de plaga sau chiar prin compresia plagii (pansament compresiv). Membrele fracturate trebuie sa fie imobilizate cu atele, cu o esarfa sau cu hainele.

CRISTINA CRETU:
) primul lucru indicat e acela de a suna la Ambulanta sau la alte servicii de urgenta; daca sunt si alte persoane in jur roaga pe cineva sa dea telefon in timp ce tu faci primele manevre de prim ajutor. trebuie sa verifici daca tu sau victima sunteti pusi in pericol de imprejurimile in care s-a produs accidentul; de aceea, chiar daca victima nu trebuie mutata pana la venirea ambulantei, este totusi nevoie sa incaltati aceasta regula acum poti sa evaluezi nivelul starii de constienta si semnele vitale ale victimei; daca este nevoie, fa resuscitare.

Virginia Stroe:
sa intervenim cat mai prompt

Simona Ncoleta Zara:
- incercam sa stabilim comunicarea cu persoana ranita iar, daca nu raspunde si nu reactioneaza in nici un fel la stimulii verbali sau la atingeri inseamna ca nu este constienta si atunci trebuie verificate imediat cele doua functii vitale: respiratia si circulatia, urmate controlul pulsului, resuscitarea cardio-respiratorie, iar după chemate ajutoare de specialitate...

MIHAELA VERONICA JUGANARU:
Ingrijirea unei arsuri. In cursul unui picnic sau a unui gratar la padure, in casa la aragaz, oricine se poate arde usor. Trebuie sa pui arsura sub apa rece timp de cel putin 5 minute. Nu trebuie sa puneti castraveti sau pasta de dinti peste arsura. In cazul unei arsuri grave, nu dati la o parte ultimul strat de haine, mai ales cand sunt lipite de piele.

Oana Bold:
Sa fim calmi si sa acordam primul ajutor, pana la aparitia cadrelor specializate, dc e cazul.

Stan Daniela:
In primul rand sunam la 112 unde vom fi indrumati ce sa facem pentru a acorda primul ajutor sau ar fi indicat daca avem copii sa facem un curs in acest sens:cum sa acordam primul ajutor.

 

Concursuri care s-au incheiat

» Castiga 1 invitatie la atelierul "Primii pasi in Actorie – Atelier pentru copii (4-6 ani)"

» 10 vouchere cu 25% reducere la conferinta Fundatiei Nadia Comaneci

» Castiga o CARTE cu CD AUDIO "Avioane"

» Carti de activitati Disney English

» CONCURS – Juniori de succes

» Cum sa interactionam cu copilul prin joc

» Concurs pentru mamici - Melkior te face mai frumoasa!

» Concurs "Editura All"

» Concurs Baby Expo

» Concurs Teatrul Tandarica

» Concurs "Editura Aramis"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs "Papusile Muppets"

» Concurs "Editura Aramis"

» Concurs "Editura All"

» Concurs KINODISEEA

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs Funland

» Concurs "Winnie de Plus"

» Concurs Funland

» Concurs "Centrul Active Learning"

» Concurs Funland

» Cu Megamind ai mega-animatii

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs Funland

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Hollywood Multiplex - Megamind

» Concurs Pufies

» Concurs Funland

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Funland

» Concurs Pufies

» Concurs Puffies

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Pufies

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Eco.Kid

» Concurs Funland

» Concurs Eco.Kid

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Teatrul Itinerant Tandarica

» Concurs Teatrul Itinerant Tandarica

» Concurs Eco.Kid

» Concurs Kids Fun Expo

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Eco.kid - A preveni este mai usor decat a trata

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs MotherHood pentru GRAVIDE

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs TANDARICA

» Concurs CARREFOUR

» Concurs TANDARICA

» Concursul CARREFOUR

» Concurs TANDARICA

» Concursul KA

» Concursul Un cadou frumos pentru un zambet sanatos

» Concursul Teatrul TANDARICA

» Concurs MediaPro Distribution

» Cum stabilesti programul zilnic al copilului tau?

» Ce metode de relaxare ai, ca mama?

» Trimite un desen realizat de copilul tau!

» Primii pasi in Actorie – Atelier pentru copii de 4-6 ani

» 10 carti “Ghidul in materie de fete pentru baieti” - Editura Corint Junior

» 10 carti “Cum sa-ti instruiesti parintii” - Editura Corint Junior

» Castiga un CURS la "Atelierul de Bune Maniere si politete prin Teatru"

» Alegeti sexul viitorul vostru copil

» Nadia Comaneci - “Scrisori catre o tanara gimnasta”

» Fii o mamica in tendinte cu Melkior!

» Concurs "Editura All"

» Concurs Editura Aramis

» Concurs Editura Aramis

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Baby Expo

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura Aramis"

» Concurs imagini

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Shakespeare School"

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Winnie de Plus"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs "Editura All"

» Concurs Tandarica

» Concurs Funland

» Concurs Tandarica

» Concurs "Centrul Active Learning"

» Concurs Tandarica

» Concurs Tandarica

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Pufies

» Concurs Tandarica

» Concurs Pufies

» Concurs Pufies

» Concurs Pufies

» Concurs Funland

» Concurs Tandarica

» CLEVER children – Kids and Teens Training

» Concurs Funland

» Concurs Funland

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Tandarica

» Concurs Hollywood Multiplex - Despicable Me

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Eco.Kid

» Concurs SHREK

» Concurs Bucataria Vesela

» Concurs Pixul Fermecat

» Concurs Funland

» Concurs Funland

» Concurs Revista Baby

» Concurs Funland

» Concurs Funland

» Concurs Eco.kid - A preveni este mai usor decat a trata

» Concurs TANDARICA

» CONCURS „Violet by Andreea Marin Banica”

» Concursul MESAJUL DIN BURTICA

» Concurs TANDARICA

» Concurs Z

» Concurs TANDARICA

»

» Concurs TANDARICA

» Concurs TANDARICA

» Concurs TANDARICA

» Concursul TANDARICA

» Concursul Carrefour

» Concursul lunii SEPTEMBRIE

» Cum iti alinti copilul?

» Trimite o scurta poveste despre relatia ta cu bebelusul tau!

» Esti insarcinata, care a fost cel mai frumos sentiment pe care l-ai descoperit in aceasta perioada?

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect