Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Berbec

 

Horoscop
Zilnic

  Esti capabil sa dai si haina de pe tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Retete | Retete pentru copii | Piureurile in alimentatia copiilor

Piureurile in alimentatia copiilor

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Piureurile in alimentatia copiilor

Piureurile in alimentatia copiilor   Pentru pregatirea piureurilor, zarzavaturile trebuie bine fierte si pasate cand sunt inca fierbinti. Laptele sau zeama folosite pentru diluarea pireurilor v

trimite Piureurile in alimentatia copiilor prin Yahoo Messenger trimite Piureurile in alimentatia copiilor Facebook trimite Piureurile in alimentatia copiilor Twitter trimite Piureurile in alimentatia copiilor mail

Postat la: 04 feb 2014   vizualizari 3195 vizualizari   comentarii 1 comentariu

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Piureurile in alimentatia copiilor
Piureurile in alimentatia copiilor

 

Piureurile in alimentatia copiilor

 

Pentru pregatirea piureurilor, zarzavaturile trebuie bine fierte si pasate cand sunt inca fierbinti. Laptele sau zeama folosite pentru diluarea pireurilor vor fi caldute. Diversele adaosuri (carne, ou etc) vor fi omogenizate inainte de a fi incorporate in pireuri. Pentru copiii cu varsta sub 7 luni, zarzavaturile vor fi pasate prin sita. Pireul bine pregatit are consistenta unei creme si aspectul spumos.

Iata cateva retete din cartea “400 de retete culinare pentru copilul tau” aparuta la Editura ALL.

 

Piure de morcovi

Ingrediente 2 portii x 100 g: morcovi 200 g, zahar 5 g, gris 10 g, lapte 50 ml, sare 2 g, unt 10 g.

Mod de preparare: morcovii bine spalati se curata, se taie felii, se pun intr-o cratita, se toarna peste ei o cantitate nu prea mare de apa clocotita si se adauga zaharul. Se fierb inabusit 30 – 40 minute, adaugand din cand in cand apa ca sa nu se prinda. Cat sunt fierbinti, se trec prin sita, se adauga grisul fiert in lapte (sau numai laptele) si sarea. In loc de lapte se poate pune sos alb. Pireul se pune din nou pe foc si se tine pana ies aburi (nu se lasa sa fiarba). Cand se ia de pe foc se adauga untul.

 

Piure din zarzavaturi diferite

Ingrediente 2 portii x 120 g: zarzavaturi fierte in supa (cartofi, morcovi, telina, patrunjel etc) 200g, lapte 40 ml, unt 5 g, zahar 5 g, sare 1 g.

Mod de preparare: zarzavaturile fierte se trec prin sita cat sunt inca fierbinti, se adauga laptele cald, zaharul, apoi se pun untul si sarea si se amesteca pana cand compozitia devine spumoasa. Piureul se serveste cald. Se poate da copiilor de la varsta de 4 luni.

 

Piure de spanac

Ingrediente 2 portii x 100 g: spanac 300 g, zahar 3 g, unt 10 g, faina 2 g (1/2 lingurita), lapte 100 ml, sare 2 g.

Mod de preparare: se alege spanacul si se spala in cateva ape, se pune intr-o cratita si se inabusa in zeama lui, fara apa, pana se inmoaie (circa 15 minute), adaugandu-se zaharul. Cand spanacul s-a inmuiat, se trece prin sita si se “drege” cu un sos alb pregatit astfel: se topesc in cratita 5 g unt, se rumeneste in el faina si se lasa sa fiarba putin, apoi se stinge cu laptele. Sosul se fierbe 20 minute si se toarna apoi peste spanacul trecut prin sita. Se adauga sarea, se pune din nou la foc si se lasa sa se incalzeasca pana ies aburi. Se adauga restul de 5 g unt. Se da copiilor mai mari de 7 luni.

 

Piure de cartofi copti

Ingrediente 4 portii x 80 g: cartofi 300 g, lapte 100 ml, sare 2 – 3 g, zahar 5 g, unt 10 g.

Mod de preparare: cartofii bine spalati se pun la cuptor pe o tava de table. Cand s-au copt, se curate de coaja si miezul lor se zdrobeste cu o lingura, se paseaza prin sita, prin presa de zarzavaturi sau cu mixerul. Se adauga apoi laptele cald, zaharul, sarea si untul si se freaca pana cand devine spumos.

 

Piure de mazare

Ingrediente 4 portii x 120 g: mazare boabe 350 g, sare 2 – 3 g, zahar 5 g, unt 40 g, lapte 150 ml.

Mod de preparare: mazarea se fierbe in apa (eventual cu un varf de lingurita de bicarbonat), timp de 40 – 50 minute. Se strecoara bine, se paseaza intr-un vas printr-o sita fina. Se pune pe plita sau la baia de aburi si se amesteca cu untul, laptele, sarea si zaharul. La copiii intre 9 – 12 luni se serveste cu paine. La copiii peste 1 an se poate servi cu friganele sau cu crochete de gris.

Pofta buna!

 

Cititi si…

Retete vesele – Omuletul din piure

Budinca de portocale si migdale

Ce facem cand copilul acuza dureri de burta?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de Raluca la 05 feb 2014, 20:02
Zahar si sare.....oare chiar are nevoie un copil de cateva luni????

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ficat de pui cu legume
Ingrediente: 500g ficatei de pasarediverse legume: cartofi, morcovi, dovlecei, broccoli patrunjel si mararun praf de sare Mod de preparare: Se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga: cart.. Citeste mai departe 13984 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect