Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Retete | Retete pentru copii | Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere este o budinca englezeasca autentica si realmente satioasa. Acest fel de mancare presupune o parte superioara (aluatul) fara gluten, realizata din malai si migdale macinate, deci mul

trimite Prajitura cu mere prin Yahoo Messenger trimite Prajitura cu mere Facebook trimite Prajitura cu mere Twitter trimite Prajitura cu mere mail

Postat la: 13 oct 2011   vizualizari 3348 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Prajitura cu mere
Prajitura cu mere

 

Prajitura cu mere este o budinca englezeasca autentica si realmente satioasa. Acest fel de mancare presupune o parte superioara (aluatul) fara gluten, realizata din malai si migdale macinate, deci mult mai usor de digerat si cu un indice glicemic mai scazut decat produsele de patiserie obisnuite. Scortisoara nu adauga numai gust, ci ajuta si la echilibrarea glicemiei. Iata o reteta propusa de expertul in nutritie Patrick Holford, autorul cartii „Ce mananca un copil istet” care a aparut la editura ALL.

Ingrediente necesare pentru umplutura de mere:

  • 3 mere cretesti (pentru copt), cu semintele si cotoarele scoase, taiate bucati maricele (necuratate de coaja – coaja se inmoaie complet dupa gatire)
  • 1 ½ lingurita scortisoara macinata
  • 1 ½ lingura suc de lamaie si apa
  • 1 ½ lingura xilitol

Ingrediente necesare pentru aluat (partea de deasupra):

  • 75g malai instant
  • 75g migdale macinate
  • 100g xilitol
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 2 lingurite ulei de cocos sau unt
  • 75ml lapte sau lapte vegetal
  • 1 ou de tara, marime medie, batut usor

Mod de lucru:

1. Preincalziti cuptorul la 2000C / indicatorul cuptorului la pozitia 7. Puneti ingredientele pentru umplutura de mere intr-o cratita si fierbeti inabusit timp de 5 minute, pana cand devin aproape moi. Adaugati in plus apa, daca se evapora. Puneti umplutura cu lingura intr-un vas termorezistent.

2. Amestecati malaiul, migdalele macinate, xilitolul si scortisoara intr-un castron.

3. Topiti usor uleiul de cocos sau untul intr-o cratita si adaugati-l in castron impreuna cu laptele si oul batut.

4. Puneti aluatul cu lingura deasupra merelor si coaceti 35 de minute sau pana cand devine tare la pipait si copt integral (verificati cu o scobitoare ca sa va asigurati ca alutatul nu este lipicios dedesubt). Este posibil sa fie necesara acoperirea vasului cu folie de bucatarie, timp de 30 de minute, pentru a preveni arderea acesteia.

Pofta buna!

 Prajitura-cu-mere-(3).jpg

Stiati ca...

... merele proaspete contin 75-85% apa si 7-15% zaharuri?

... cu cat merele se pastreaza mai mult timp, cu atat contin cantitati mai mici de zaharoza?

... marul face parte din familia Rosaceae si se cunosc peste 50 de tipuri de pomi si peste 1000 de soiuri?

... in afara de soiul cultivat, exista si marul ornamental mai des intalnit in Asia de Est, cu precadere in Japonia?

... merele rosii sunt mai zemoase si merg pentru placinta, iar merele verzi sunt mai tari si sunt bune pentru compot?

... merele nu trebuie sa stea in imediata vecinatate a altor fructe si legume fiindca se influienteaza reciproc si se coc sau se trec mai repede?

 

 

Cititi si...

Retete pentru copii – Prune cu aluat sfaramicios

Stiti de ce ne sunt necesare fibrele alimentare?

De ce sa mancam toamna gutui?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ficat de pui cu legume
Ingrediente: 500g ficatei de pasarediverse legume: cartofi, morcovi, dovlecei, broccoli patrunjel si mararun praf de sare Mod de preparare: Se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga: cart.. Citeste mai departe 14462 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect