Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Gemeni

 

Horoscop
Zilnic

  Esti un judecator corect, care este ca..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Retete | Retetele tale | Galustele cu prune

Galustele cu prune

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Galustele cu prune

Ma numesc Diana Perdescu, sunt din Bucuresti si va marturisesc ca mie imi plac foarte mult Galustele cu prune. Si pentru ca acum este sezonul lor, va trimit reteta mea. Sper sa va placa! Pentru aluat

trimite Galustele cu prune prin Yahoo Messenger trimite Galustele cu prune Facebook trimite Galustele cu prune Twitter trimite Galustele cu prune mail

Postat la: 04 sept 2013   vizualizari 2170 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Galustele cu prune
Galustele cu prune

 

Ma numesc Diana Perdescu, sunt din Bucuresti si va marturisesc ca mie imi plac foarte mult Galustele cu prune. Si pentru ca acum este sezonul lor, va trimit reteta mea. Sper sa va placa!

Pentru aluat folosesc: 1 kg cartofi, 500 grame faina, 150 grame zahar pudra vanilat, 3 linguri ulei, 2 oua, un praf de sare

Pentru umplutura folosesc: 1 kg prune, 100 grame zahar, 2 linguri scortisoara macinata

Pentru aspectul final folosesc: 200 grame pesemet, 3 linguri de unt, 2 linguri de scortisoara, 4-5 linguri de zahar

Iata cum se prepara:

  1. Se spala cartofii cu tot cu coaja si se pun la fiert in apa cu sare pana devin sfaramiciosi. Apoi se lasa sa se racoreasca si se curata de coaja. Apoi se dau prin razatoarea mare sau se paseaza.
  2. Intre timp, se scot samburii prunelor si se pun in fiecare pruna cate o jumatate de lingurita de zahar si putina scortisoara.
  3. Se amesteca toti cartofii cu faina, oua, ulei si zahar pudra vanilat pana se obtine un aluat moale, dar care se dezlipeste de pe degete. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau ulei.
  4. Aluatul obtinut se intinde pe o planseta presarata cu faina; se face o foaie de 3-4 milimetri grosime. Foaia se taie in patratele si pe fiecare patrat se pune cate o pruna, se strange aluatul in jurul ei si se obtine o sfera.
  5. Se fierb galustele in apa cu sare pana cand ele se ridica la suprafata. Apoi se scot cu o lingura-spumiera, scurgand apa.
  6. Se rumeneste pesmetul cu unt amestecand continuu la foc mic astfel incat sa nu se arda. La final se adauga zaharul si scortisoara.
  7. Se tavalesc galustele prin pesmet. Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahar.

Va doresc pofta buna!

Cu drag, Diana Perdescu -Bucuresti

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Pasca cu branza de vaci
Iata o reteta primita de la Crina Macarie, cititoarea site-ului nostru: Pentru ca se apropie Sfintele Sarbatori de Pasti si de pe masa nu trebuie sa lipseasca Pasca va propun o reteta foarte usoara s.. Citeste mai departe 4012 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect