Despre copii, pentru copii, dedicat copiilor si parintilor. Sfaturi medicale, adrese utile, retete culinare, povesti, idei si sfaturi practice, comunitatea parintilor

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Berbec

 

Horoscop
Zilnic

  Esti capabil sa dai si haina de pe tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Retete | Retetele tale | Prajitura cu gem

Prajitura cu gem

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Prajitura cu gem

Ingrediente:  3 oua, 250 g unt sau margarina, 250 g zahar, 250 g faina, coaja de lamaie, un plic de zahar vanilat, un praf de sare, gem de prune, nuci macinate Mod de preparare: Se freaca bine un

trimite Prajitura cu gem prin Yahoo Messenger trimite Prajitura cu gem Facebook trimite Prajitura cu gem Twitter trimite Prajitura cu gem mail

Postat la: 04 mar 2010   vizualizari 4256 vizualizari   comentarii 1 comentariu

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Prajitura cu gem
Prajitura cu gem

 

Ingrediente:  3 oua, 250 g unt sau margarina, 250 g zahar, 250 g faina, coaja de lamaie, un plic de zahar vanilat, un praf de sare, gem de prune, nuci macinate

Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul. Apoi se adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si sarea. Se pune treptat faina amestecand bine si, la sfirsit, albusurile batute spuma. Trei sferturi din compozitie se toarna intr-o tava unsa, intr-un strat nu prea gros. Se pune deasupra gemul de prune si nucile macinate. In sfertul din compozitie ramas se adauga faina pana ce aluatul devine mai consistent. Acest aluat se da pe razatoarea mare si se pune peste gem. Se introduce tava la cuptor pentru 45 de minute. Cand este gata prajitura, se pudreaza deasupra cu zahar pudra si se taie in cubulete.

Reteta propusa de Mariana Ilinca din Bucuresti

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de radu la 22 ian 2011, 8:38
oare arata la fel ca in poza daca folosesc alt tip de gem?

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Pasca cu branza de vaci
Iata o reteta primita de la Crina Macarie, cititoarea site-ului nostru: Pentru ca se apropie Sfintele Sarbatori de Pasti si de pe masa nu trebuie sa lipseasca Pasca va propun o reteta foarte usoara s.. Citeste mai departe 4305 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect