Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Gemeni

 

Horoscop
Zilnic

  Esti un judecator corect, care este ca..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | 4 Moduri de a masura temperatura copilului

4 Moduri de a masura temperatura copilului

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

4 Moduri de a masura temperatura copilului

La copil, in functie de varsta lui, temperatura poate fi masurata in patru moduri: in rect, in ureche, in gura sau subaxilar. Aflati cum se procedeaza si cate minute trebuie mentinut termometrul in co

trimite 4 Moduri de a masura temperatura copilului prin Yahoo Messenger trimite 4 Moduri de a masura temperatura copilului Facebook trimite 4 Moduri de a masura temperatura copilului Twitter trimite 4 Moduri de a masura temperatura copilului mail

Postat la: 30 ian 2012   vizualizari 4325 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

4 Moduri de a masura temperatura copilului
4 Moduri de a masura temperatura copilului

La copil, in functie de varsta lui, temperatura poate fi masurata in patru moduri: in rect, in ureche, in gura sau subaxilar. Aflati cum se procedeaza si cate minute trebuie mentinut termometrul in contact cu o anumita parte a corpului copilului.

1. Temperatura rectala poate fi masurata cu un termometru digital sau de sticla. Temperatura masurata rectal este cea mai corecta, deoarece este cea mai apropiata de temperatura interna a organismului.

Pentru a masura temperatura, se introduce bulbul termometrului (pe care s-a aplicat vaselina) in rect pe o distanta de 2-2.5 cm in timp ce copilul sta intins pe abdomen. Copilul trebuie tinut pentru a nu se misca. Termometrul trebuie pastrat in rect timp de doua sau trei minute.

2. Temperatura auriculara se evalueaza cu ajutorul unui termometru digital, care masoara radiatiile infrarosii de la nivelul timpanului. Nu se practica la sugarii mai mici de trei luni.

Pentru a masura temperatura la nivelul urechii, este necesara aplicarea corecta in canalul urechii si se apasa pe butonul de pornire. Dupa 3-4 secunde, se citeste temperatura.

3. Temperatura orala se masoara prin plasarea unui termometru digital sau cu mercur sub limba copilului, timp de doua sau trei minute. Temperatura orala este destul de corecta, dar este dificil de masurat la copiii mici, care nu-si pot mentine gura perfect inchisa in jurul termometrului.

4. Temperatura axilara este masurata prin plasarea termometrului  (digital sau cu mercur) in axila, timp de patru sau cinci minute.

In “Agenda medicala Merck, Medicul Casei” aparuta la Editura ALL se mentioneaza ca aceasta temperatura este cea mai putin exacta, deoarece axila este o zona cu temperatura mai scazuta ca rectul, timpanul sau gura.

 

 

Cititi si...

Ce este gripa, cum poate fi prevenita si tratata

Cum alegem corect pasta de dinti pentru copii

Remedii simple pentru constipatia copiilor

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107307 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect