Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Rac

 

Horoscop
Zilnic

  Nu te baza pe ce iti spun altii ca e m..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet?

Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet?

Fiti parinti isteti si alegeti ce-i mai bun pentru voi!O data cu aparitia si accesul nelimitat la tehnologie, la internet, cu totii gravitam in jurul site-urilor ce prezinta interes pentru noi, in fun

trimite Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet? prin Yahoo Messenger trimite Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet? Facebook trimite Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet? Twitter trimite Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet? mail

Postat la: 17 mai 2010   vizualizari 3541 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet?
Ce facem cu sfaturile medicale de pe internet?

Fiti parinti isteti si alegeti ce-i mai bun pentru voi!

O data cu aparitia si accesul nelimitat la tehnologie, la internet, cu totii gravitam in jurul site-urilor ce prezinta interes pentru noi, in functie de domeniu de activitate, profesie, interese, temeri etc.

Pentru ca aici si acum sunteti cufundati in lecturarea acestui continut care vi se perinda prin fata ochilor, vrem sa va facem atenti la continutul informational online privind aspectele medicale, privind ingrijirea copilului, sarcina si nu numai.

Pe internet, indiferent de pregatirea profesionala si de intentii, oricine poate publica orice fel de informatii. Cand sunt din domeniul medical, lucrurile nu trebuie tratate cu indiferenta. Mai bine cereti sfatul medicului vostru decat sa actionati dupa articolele citite pe internet. Din ele aflati despre ce este vorba, va informati pe o anumita tema, dar cand trebuie sa actionati, mai ales in cazul copiilor, cereti sfatul medicului de familie sau al medicului specialist.

De ce abordam acest subiect? Pentru ca din motive de confort, de acces rapid la informatie si mai grav, din motive de obisnuinta, multi dintre noi, ca parinti, navigam pe internet, forumuri de parinti sau viitori parinti in cautarea de sfaturi sau recomandari. Multe mamici isi impartasesc pe forumuri retete culinare sau medicale, metode de educatie si nu numai. Unele dintre persoane cu forta persuasiva mai mare, cu abilitati bine dezvoltate in exprimarea scrisa, va pot convinge sa administrati un medicament copilului vostru in caz de febra sau alte situatii.

Nu uitati: ce i se potriveste altui copil, se poate intampla (in procent majoritar) sa nu i se potriveasca copilului vostru. Mai rau, sa-i dauneze si sa determine niste consecinte neplacute. Singurul vinovat veti fi voi. Astfel, urmariti daca articolul postat este semnat de cineva in masura sa afirme acele lucruri, este ca si cum si l-ar asuma intr-o oarecare masura. De exemplu, articolele postate pe site-ul www.prokid.ro sunt redactate de colaboratori – doctori, psihologi, jurnalisti etc, colaboratori pe care ii gasim prezentati pe site.

    
Apoi, privind site-urile medicale internationale, exista mai multe filtre autentice care certifica veridicitatea si exactitatea informatiilor. Unul dintre acestea este HON – Health On the Net Foundation (http://www.hon.ch) care acrediteaza unele site-uri medicale in urma satisfacerii urmatoarelor principii: autoritate, complementaritate, confidentialitate, referinte, justificare, onestitate in politica editoriala si de publicitate. Bineinteles ca absenta lui nu exclude posibilitatea veridicitatii, dar e un aspect de luat in calcul.

Oricare ar fi sursa de informare, autorii si calitatea articolelor de pe internet, singurul raspunzator de folosirea datelor in practica este exclusiv cititorul.

Camelia Chetu
www.motherhood.ro

 

Cititi si Primul ajutor in caz de incidente minore

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107370 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect