Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | De ce sa recoltam celule stem la nastere?

De ce sa recoltam celule stem la nastere?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

De ce sa recoltam celule stem la nastere?

Pentru ca nasterea este singurul moment in care este posibila efectuarea recoltarii de sange placentar, in vederea obtinerii unei grefe de celule stem. Eficienta si siguranta administrarii unei astf

trimite De ce sa recoltam celule stem la nastere? prin Yahoo Messenger trimite De ce sa recoltam celule stem la nastere? Facebook trimite De ce sa recoltam celule stem la nastere? Twitter trimite De ce sa recoltam celule stem la nastere? mail

Postat la: 06 mai 2010   vizualizari 3683 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

De ce sa recoltam celule stem la nastere?
De ce sa recoltam celule stem la nastere?

Pentru ca nasterea este singurul moment in care este posibila efectuarea recoltarii de sange placentar, in vederea obtinerii unei grefe de celule stem. Eficienta si siguranta administrarii unei astfel de grefe a fost dovedita pe plan clinic prin cele peste 10 000 de cazuri, de pacienti care au beneficiat la nivel mondial, de un transplant de celule stem placentare. Procedura de recoltare este simpla, nedureroasa, fara riscuri pentru mama sau fat, durata unei astfel de interventii fiind cuprinsa intre 30 de secunde si maxim 3 minute.

Unitatea de sange placentar recoltata poate fi utilizata atat pe post de grefa pentru transplant autolog, cat si drept grefa pentru transplant alogen inrudit. Altfel spus, ea poate fi utilizata atat de copilul la a carui nastere s-a efectuat recoltarea, cat si de alte personae (in cazul acestora fiind necesara testarea compatibilitatii imunologice). Sangele placentar se depoziteaza pe intreaga durata de viata a copilului, grefa putand fi disponibila pentru transplant intr-un interval scurt de timp.

Cord Blood Center Ro, prima banca de celule stem din Romania, este lider de piata in domeniul recoltarii si prezervarii de celule stem. Fiind deschizatoare de drumuri, compania clujeana a efectuat prima recoltare de sange placentar din Romania, in martie 2006. Primul laborator de procesare sange placentar si prima banca de celule stem din tara au fost deschise, la Cluj-Napoca, in iulie 2008. Noua luni mai tarziu, a fost inaugurata prima banca de celule stem din Bucuresti.

Beneficiind de experienta partenerilor slovaci activi de peste 15 ani in domeniul pregatirii grefelor de transplant, in laboratoarele din Romania lucreaza echipe de speciaisti cu experienta in domeniul banking-ului celular. Aparatura utilizata in cadrul laboratoarelor si operatiunile executate aici se supun cu strictete procedurilor standard prevazute in legislatia Uniunii Europene din domeniul recoltarii si prezervarii de celule stem. Calitatea serviciilor oferite de Cord Blood Center a fost recunoscuta si certificata prin sistemul de management al calitatii ISO 9001, devenind astfel singura banca de sange placentar din Romania care detine acest certificat.

Pentru serviciile oferite de Cord Blood Center, se plateste numai dupa primirea certificatului oficial din partea laboratorului, prin care se atesta efectuarea cu succes a tuturor procedeelor de procesare, depozitare si evaluare calitativa si cantitativa a probei de sange.

Pe site-ul www.cordcenter.ro persoanele interesate pot gasi mai multe informatii detaliate cu privire la recoltarea, procesarea sau depozitarea celulelor stem.

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107419 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect