Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Berbec

 

Horoscop
Zilnic

  Esti capabil sa dai si haina de pe tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti

Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti

Care este rolul gimnasticii in recuperarea psihomotrica a bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti?   Fie ca este vorba despre feti gemeni, tripleti sau cvadrupleti, pantecele mamei ofera laca

trimite Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti prin Yahoo Messenger trimite Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti Facebook trimite Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti Twitter trimite Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti mail

Postat la: 16 dec 2010   vizualizari 3654 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti
Gimnastica bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti

Care este rolul gimnasticii in recuperarea psihomotrica a bebelusilor gemeni, tripleti, cvadrupleti?

 

Fie ca este vorba despre feti gemeni, tripleti sau cvadrupleti, pantecele mamei ofera lacas, caldura si dragoste deopotriva pentru toti si fiecare in parte.

Conduita acestora in pantecele matern este variat de la o sarcina multigemelara la alta.

Inregistrarile si cercetarile de specialitate din perioada prenatala evidentiaza atitudini diferite la fetii multipli, de la manifestari de afectiune, protectie, sprijin reciproc pana la cele de agresivitate a unui fat asupra celuilalt/ celorlalti, competitivitate etc.

De regula, mai tarziu, o data nascuti ei isi pastreaza aceste atitudini, cristalizandu-se cu timpul in adevarate trasaturi de personalitate.

 

In burtica mamei, ei se pot dezvolta diferit.

De exemplu, in cazul unor gemeni, la nastere un bebelus poate avea o greutate corporala normala, iar celalalt sa fie subponderal.

La fel, unul poate sa fie perfect sanatos, in timp ce fratele sau sora sa aiba probleme neurologice, de dezvoltare motrica si nu numai.

Unul dintre feti si uneori chiar amandoi sau mai mult pot sa stea mai “inghesuiti” in burtica mamei, neavand prea multa libertate de miscare, stand prea mult timp intr-o anumita pozitie, motiv pentru care pot prezenta la nastere torticolis, pozitii vicioase ale membrelor inferioare sau alte patologii mai grave.

Cu cat in burtica mamei sunt mai multi feti, cu atat creste riscul de a exista la unul/ unii dintre ei alterari ireversibile.

 

Toti acesti bebelusi – gemeni, tripleti, cvadrupleti si mai multi au nevoie in primele luni pana la un an de viata, dupa caz si mult dupa aceasta varsta de gimnastica de specialitate – gimnastica bebelusului, dupa un program configurat si efectuat de un specialist, respectiv de un kinetoterapeut.

 

Rolul kinetoterapeutului pentru copii

 

La MotherHood Center primul pas este acela al unui proces de evaluare si diagnostic privind nivelul de dezvoltare psihomotric al bebelusilor nascuti in urma unei sarcini multiple. 

Ulterior, kinetoterapeutul stabileste un program de exercitii personalizat fiecarui copil, fiecarei afectiuni, fiecarui nivel de dezvoltare motrica.

Ca si finalitate generala, gimanstica bebelusului are rol semnificativ privind tonifierea musculaturii picioarelor, coapselor, talpilor, articulatiilor coxofemurale, genuchilor, fortifierea tesutului cutanat si conjuctiv, tonifierea musculaturii mainilor, stimularea circulatiei sangvine etc.

Riscurile efectuarii gimnasticii bebelusului in primele luni de viata de catre o persoana neavizata pot fi multiple si deosebit de grave.

Exista unele luxatii ca de exemplu cea de sold, care nu produc durere, dar care cu timpul se consolideaza si cand copilul invata mersul, va merge vicios si ulterior va necesita un proces indelungat si dureros de recuperare.

Asadar, in acest sens recomandarea este ca, pentru un program de gimanstica pentru bebelusii nascuti din sarcini multiple si nu numai, sa apelati la un specialist in domeniul kinetoterapiei pentru copii.

 

Marea bucurie este ca un program de gimnastica pentru bebelusi realizat corect si mai ales cu consecventa isi produce in scurt timp efectele asupra dezvoltarii psihomotrice a copiilor: vor fi mai tonici, vor face achizitii motrice corecte si la timp, vor fi mai sociabili, se vor familiariza si de cele mai multe ori ajung sa indrageasca miscarea si sportul.

 

Ruxandra Manaila

Kinetoterapeut specializat in kinetoterapia bebelusului si copilului mic

MotherHood Center

 

CITITI SI

 

Ce rol are gimnastica in cazul copiilor nascuti prematur?

Cum il ajutam pe copil sa faca primii pasi?


 

 

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107220 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect