Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Scorpion

 

Horoscop
Zilnic

  Muncesti cu sarg, dar nu te preocupa s..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | Premiera medicala in Romania

Premiera medicala in Romania

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Premiera medicala in Romania

Premiera medicala in Romania: CORD BLOOD CENTER anunta prima eliberare de grefa de sange placentar de la noi din tara!Mii de copii bolnavi ar putea fi salvati datorita celulelor stem! CORD BLOOD CENTE

trimite Premiera medicala in Romania prin Yahoo Messenger trimite Premiera medicala in Romania Facebook trimite Premiera medicala in Romania Twitter trimite Premiera medicala in Romania mail

Postat la: 24 iun 2010   vizualizari 4394 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Premiera medicala in Romania
Premiera medicala in Romania

Premiera medicala in Romania: CORD BLOOD CENTER anunta prima eliberare de grefa de sange placentar de la noi din tara!

Mii de copii bolnavi ar putea fi salvati datorita celulelor stem!
CORD BLOOD CENTER, prima banca de celule stem din Romania si lider national, anunta o premiera absoluta in domeniul “family banking-ului” si in intreaga lume medicala de la noi din tara: prima eliberare de grefa de sange placentar pe plan national!

Pentru prima oara de la deschiderea primei banci de celule stem in 2006 in Romania, viata unui copil va putea fi salvata: micutului Vlad Andrei Decu din Calarasi (5 ani), care sufera in prezent de talasemie majora, o boala de sange transmisa ereditar, i se va reda astfel dreptul la o viata normala, cu mult diferită de viata lui de astazi, dependenta de transfuzii si perfuzii. In urma eliberarii grefei de celule stem stocata in banca Cord Blood Center, Vlad Decu va fi primul caz de la noi din tara care va beneficia de un transplant cu sange placentar.

Transplantul cu celule stem in cazul Decu este de tip fraternar. Interventia, bazata pe transplantarea celulelor stem provenite de la Maria, surioara lui Vladut de numai 1 an si 2 luni va avea loc la sfarsitul anului 2010, la o clinica privata din Italia.
“In Romania, se apreciaza ca in prezent sunt aproximativ 1.500 de copii bolnavi de leucemie, 3.500 de copii care sufera de boala Hodgkin, la care se adauga cei 370 de copii cu betatalasemie majora. Multi dintre acesti copii bolnavi ar putea fi salvati, la fel ca in cazul lui Vladut Decu, in urma unui transplant cu celule stem,” a declarat domnul Dr. Tudor Panu – Director General Cord Blood Center Ro.

Premiera marcata de prima eliberare de grefa de sange placentar dispusa de o banca de celule stem din Romania, in cazul lui Vladut Decu, se inscrie in activitatile de pioneriat initiate de Cord Blood Center, incă de la infiintare: sunt primii care au introdus pe piata medicala romanească serviciul de procesare si stocare a sangelui placentar (2006) si totodata prima companie privata ce a deschis doua banci de celule stem, in Cluj (2008) si in Bucuresti (2009). Peste 20.000 de familii au apelat pana in prezent la CORD BLOOD CENTER, in scopul asigurarii sanatatii copiilor lor.

Grefa de sange placentar poate fi folosita in tratarea a peste 70 de boli de sange maligne si non-maligne. Sangele placentar este folosit ca grefa pentru transplant din anul 1988 (cand s-a efectuat primul transplant cu o grefa din sange placentar la un copil cu Anemie Fanconi, la Paris, de catre medicul Dr Eliane Gluckman). Pana in prezent, la nivel mondial, s-au efectuat peste 20,000* de transplanturi cu grefe de celule stem din sangele placentar.

*Conform http://www.haematologica.org/cgi/reprint/94/4/451

 

cordonul-rosu.jpg

Pentru mai multe detalii privind celulele stem si family banking, intrati pe www.cordcenter.ro

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107583 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect