Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Pesti

 

Horoscop
Zilnic

  Ai trecut candva printr-o situatie pe ..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | Primii 5 ani din viata bancii de celule stem

Primii 5 ani din viata bancii de celule stem

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Primii 5 ani din viata bancii de celule stem

Cord Blood Center In urma cu 5 ani, in martie 2006 porneam, cu entuziasmul si indrazneala deschizatorilor de drumuri, un proiect de pionierat in lumea medicala romaneasca: recoltarea de celulele stem

trimite Primii 5 ani din viata bancii de celule stem prin Yahoo Messenger trimite Primii 5 ani din viata bancii de celule stem Facebook trimite Primii 5 ani din viata bancii de celule stem Twitter trimite Primii 5 ani din viata bancii de celule stem mail

Postat la: 10 mar 2011   vizualizari 3256 vizualizari   comentarii 1 comentariu

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Primii 5 ani din viata bancii de celule stem
Primii 5 ani din viata bancii de celule stem

Cord Blood Center

In urma cu 5 ani, in martie 2006 porneam, cu entuziasmul si indrazneala deschizatorilor de drumuri, un proiect de pionierat in lumea medicala romaneasca: recoltarea de celulele stem din sangele placentar.

 

Au fost emotii, multa daruire, multa transpiratie dar si incapatanarea, convingerea ca un lucru bun trebuie, pana la urma, sa izbandeasca.

Am vrut sa dovedim ca, dincolo de slogane si „cuvinte cheie” exista realitate, ca „Sangele placentar poate, intr-adevar sa salveze vieti” si ca prima banca de celule stem din Romania exista.

La Cluj... Toata aventura a inceput de fapt in anul 2004 cand am fost declarati „viabili” pe certificatul de nastere emis de Registrul Comertului. Un an mai tarziu, in 2005, foruri importante in viata unei unitati medicale si-au dat acordul asupra existentei noastre: Agentia Nationala de Transplant, Colegiul Medicilor, Ministerul Sanatatii Publice.

Si povestea abia incepe...

 

In martie 2006 Cord Blood Center efectueaza la Cluj prima recoltare de celule stem in sistem privat din Romania.

Au izbutit acest lucru 3 oameni si increderea lor in reusita proiectului. In egala masura am reusit acest lucru si cu ajutorul primilor nostri clienti, carora nu incetam sa le multumim pentru deschiderea de care au dat dovada.

Au urmat doi ani de lupta cu prejudecatile si controversele pe care le aducea cu sine noul.

Din fericire, am avut parte de entuziasmul catorva tineri medici si dorinta lor de a lupta cu prejudecatile.

Ei au reusit sa castige, prin profesionalism, increderea lumii medicale. La Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova si Constanta, adica in toata tara,

au facut, prin munca lor ca numele „Cord Blood Center” sa fie asociat imediat cu celulele stem dinsange placentar.

 

Daca pana in acel moment toate unitatile desange placentar recoltate in tara ajungeau la banca partenera din Slovacia, iata ca, 3 iulie 2008 

ramane o data de referinta pentru o companie care s-a ridicat cu fiecare an. Este data la care s-aprocesat si stocat cu succes prima proba de sangeplacentar in Romania.

Clujul devine astfel primul oras din Romania care anunta inaugurarea unui laborator si a unei banci de celule stem.

 

Noua luni mai tarziu, in martie 2009 Cord Blood Center deschide si la Bucuresti un astfel de centru de procesare si stocare, ramanand pana in prezent prima banca de celule stem din Romania care detine 2 banci pe teritoriul tarii noastre.

 

Constienti de importanta actului medical pe care il oferim si punand mereu inainte interesul clientilor nostri am obtinut in noiembrie 2009 certificatul de management al calitatii ISO 9001 prin TUV Austria, fiind in prezent singura banca de celule stem acreditata in Romania cu acest certificat.

 

Luna iunie 2010 a fost marcata de o premiera medicala romaneasca: am primit prima solicitare de eliberare a unei grefe de sange placentar din

bancile Cord Blood Center. Aceasta va fi utilizata in cursul anului pentru a-l ajuta pe prietenul nostru Vladut (bolnav de beta talasemie majora) sa se faca bine.

 

Din noiembrie 2010 suntem si mai aporape de clientii nostri carora le oferim, in premiera nationala, suportul financiar necesar pentru realizarea unui transplant autolog, in valoare de 185.000 euro.

Insa eforturile noastre nu se opresc aici!

 

Anul 2011 a inceput cu noi vesti bune de la Cord Blood Center: am lansat primul credit pentru recoltare de celule stem, proiect lansat in colaborare cu Banca Transilvania.

Eforturile ne sunt rasplatite de cele peste 45 000 de familii din Romania care au incredere in noi si care au apelat la serviciile noastre.

Tuturor acestora le multumim si le pregatim in continuare multe surprize placute cu ocazia aniversarii!

 

www.cordcenter.ro

 

 

Primii-5-ani-din-viata-bancii-de-celule-stem-(1).jpg

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de murgoci la 10 mar 2011, 12:01
Va multumim!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107125 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect