Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau!

Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau!

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau!

• In Europa, sangele placentar este stocat in sistem de banca privata si banca publica. Cei care apeleaza la banca privata au posibilitatea de a-si pastra, contra cost, unitatile de sange co

trimite Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau! prin Yahoo Messenger trimite Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau! Facebook trimite Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau! Twitter trimite Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau! mail

Postat la: 12 oct 2009   vizualizari 2606 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau!
Recoltarea de sange placentar, un casco pentru sanatatea copilului tau!

• In Europa, sangele placentar este stocat in sistem de banca privata si banca publica. Cei care apeleaza la banca privata au posibilitatea de a-si pastra, contra cost, unitatile de sange colectate doar pentru copilul lor sau pentru o ruda apropiata.
• 4000 de persoane mor anual in lume de leucemie. Folosit inca din 1988, in peste 10 000 de transplanturi, transplantul cu celule stem din sange placentar reprezinta o alternativa acceptata din punct de vedere terapeutic, etic si financiar al transplantului medular.
• Sangele placentar poate fi depozitat pe perioade nedeterminate, fiind disponibil imediat. Celulele stem existente in sangele placentar pot trata peste 70 de boli.

Recoltarea sangelui placentar nu prezinta niciun risc pentru mama sau nou nascut, copilul fiind deja desprins de cordonul ombilical. Nu este o procedura dureroasa si nici laborioasa, durata recoltarii fiind cuprinsa intre 30 secunde si 2-3 minute. Existenta unei grefe de sange placentar depozitate, disponibile, permite efectuarea propriu-zisa a transplantului intr-un interval de timp scurt, fata de momentul stabilirii indicatiei de transplant. “Factorul timp“ de multe ori este un factor critic in prognosticul si evolutia ulterioara a pacientului. Inainte de a se identifica sangele placentar, ca si sursa alternativa de celule stem, 2/3 din pacientii avand indicatie de efectuare a unui transplant, nu reuseau sa gaseasca in timp util o grefa compatibila de madura osoasa. De asemenea, merita mentionat ca in perspectiva dezvoltarii noului domeniu al medicinei regenerative tisulare si organice, existenta unei grefe de celule stem disponibile va oferi medicului curant, o extindere a resurselor de abordare terapeutica a pacientului, pentru diverse boli cardiovasculare, autoimune, metabolice, degenerative neurologice, retiniene.
Aceasta procedura medicala este un casco pentru sanatatea copilului, este un “cec” in alb pe care un parinte il semneaza la nasterea copilului sau. Din ce in ce mai multi parinti constientizeaza acest lucru si apeleaza la recoltarea de celule stem din sangele placentar.

Cord Blood Center Ro a fost prima companie care a inceput sa ofere servicii de “private banking” de sange placentar. Aceasta inseamna ca orice viitoare mama poate apela, contra cost, la recoltare de sange placentar care va fi depozitat (in regim privat), pastrand dreptul de proprietate pe intreaga durata de viata a copilului, urmand sa poata beneficia de acesta in caz de nevoie.  
Firma s-a infiintat in anul 2004 la Cluj, iar in martie 2006 am efectuat prima recoltare de sange placentar din Romania.
Incepand cu anul 2007 aria de acoperire a recoltarilor s-a extins in intreaga tara. In iulie 2008  am deschis prima banca de celule stem din Romania iar in septembrie 2008 – prima banca PUBLICA de celule stem. Am deschis un punct de lucru in Bucuresti si acoperim intreaga tara prin reprezentantii nostri zonali (Cluj, Iasi, Timisoara, Craiova, Constanta, Brasov). In martie 2009 am inaugurat prima banca de celule stem din Bucuresti.


Cord Blood Center Ro este prima si singura banca de celule stem din Romania ale carei servicii au primit certificatul ISO 9001 prin TUV Austria.  In septembrie 2009, calitatea serviciilor oferite de Cord Blood Center fiind recunoscuta si certificata prin sistemul de management al calitatii SR EN ISO 9001:2008.


Multumim celor peste 10 .000 de familii care ne-au creditat pana acum cu increderea lor, apeland la serviciile oferite de Cord Blood Center.


Pentru mai multe informatii privind pasii pe care ii aveti de facut pentru a putea beneficia de acest serviciu, va invitm sa accesati www.cordcenter.ro

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107423 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect