Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

SCOR APGAR

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

SCOR APGAR

Imediat dupa nastere, nou-nascutul este examinat de catre medicul ginecolog sau neonatolog. Un accent important se pune pe evaluarea semnelor vitale (respiratie, coloratia tegumentelor, bataile cardia

trimite SCOR APGAR prin Yahoo Messenger trimite SCOR APGAR Facebook trimite SCOR APGAR Twitter trimite SCOR APGAR mail

Postat la: 07 mai 2009   vizualizari 2943 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

SCOR APGAR
SCOR APGAR

Imediat dupa nastere, nou-nascutul este examinat de catre medicul ginecolog sau neonatolog. Un accent important se pune pe evaluarea semnelor vitale (respiratie, coloratia tegumentelor, bataile cardiace).

Scorul Apgar apreciaza urmatorii parametri ce pot fi observati la examenul clinic al nou-nascutului: frecventa cordului, efortul respirator, tonusul muscular, iritabilitatea reflexa (trebuie provocata pentru a fi pusa in evidenta -se realizeaza prin procedura de aspiratie a cailor respiratorii) si coloratia tegumentelor.

Pentru fiecare parametru doctorul acorda un punctaj ce variaza intre 0 si 2. Suma acestor punctaje reprezinta scorul Apgar. Scorul Apgar va fi apreciat si la 5-10-15 minute dupa nastere, daca scorul initial nu depaseste valoarea de 6. La final se ia in considerare ultimul scor.

Un scor Apgar intre 8-10 reprezinta valoarea optima -Nou nascutul respira singur, are un ritm cardiac puternic, si tegumentele au culoarea roz generalizata (se admite sa existe cianoza palmo plantara). Peste 90% dintre nou-nascutii la nastere primesc acest scor.

Scolul Apgar intre 5-7 se caracterizeaza prin faptul ca nou nascutul nu respira initial spontan iar respiratia se reia doar dupa efectuarea unor manevre ce o provoaca. Copilul are pielea cianotica (violacee), de aceea uneori este indicata administrarea de oxigen prin masca.

Scorul Apgar 3-4 - nou nascutul nu respira spontan, ritmul sau cardiac este scazut sub 100 de batai pe minut, cianoza tegumentelor este prezenta.

Scorul Apgar cuprins intre 0-2 - culoarea tegumentelor este cianotica, tonusul muscular e scazut, nou nascutul nu prezinta iritabilitate reflexa la dezobstructia cailor aeriene. Bataile inimii pot fi abia perceptibile.

Daca scorul Apgar continua sa fie scazut o perioada lunga de timp, exista posibilitatea sa apara tulburari neurologice grave la nou nascut.

Sursa: Bio-Medica

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107435 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect