Sfatul medicului - Calendar de fertilitate, dictionar medical, tu intrebi si medicul raspunde, sfaturi pentru parinti si copii, grafic de crestere

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfatul medicului | Sfaturi pentru parinti si copii | Tratamentul deshidratarii la copii

Tratamentul deshidratarii la copii

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Tratamentul deshidratarii la copii

Bolile minore care produc varsaturi si diaree pot duce la deshidratare in cazul copiilor. La sugari, deshidratarea se trateaza prin incurajarea sugarului sa consume lichide care contin electroliti. La

trimite Tratamentul deshidratarii la copii prin Yahoo Messenger trimite Tratamentul deshidratarii la copii Facebook trimite Tratamentul deshidratarii la copii Twitter trimite Tratamentul deshidratarii la copii mail

Postat la: 11 iun 2013   vizualizari 3882 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Tratamentul deshidratarii la copii
Tratamentul deshidratarii la copii

Bolile minore care produc varsaturi si diaree pot duce la deshidratare in cazul copiilor. La sugari, deshidratarea se trateaza prin incurajarea sugarului sa consume lichide care contin electroliti. Laptele uman contine cantitatea adecvata de lichide si electroliti de care are nevoie un sugar si reprezinta cel mai bun tratament. Daca sugarul nu este alimentat la san, trebuie administrate solutii orale cu electroliti, care pot fi cumparate sub forma de pudra sau lichida de la farmacie. 

In “Agenda Medicala Merck – Medicul casei” aparuta la Editura ALL se mentioneaza care e cantitatea de solutie care trebuie administrata: depinde de varsta copilului, dar in general sa fie de aproximativ 100-150ml/kg corp/24 h. Copiii cu varsta peste un an pot bea cu inghitituri mici sucuri sau supe clare, apa minerala sau pot manca inghetata pe bat.

Apa plata, sucurile si bauturile tip cola din comert nu sunt recomandate in tratamentul deshidratarii, indiferent de varsta, deoarece continutul de sare al apei este scazut, iar sucurile si bauturile tip cola contin o cantitate mare de zahar care irita tractul digestiv.

Tratamentul deshidratarii este mult mai eficient atunci cand copilul a baut lichide cu inghitituri mici si frecvente la fiecare 10 minute. Cantitatea de lichide administrata poate fi crescuta lent si administrata la intervale mai mici in cazul in care copilul varsa si nu prezinta diaree severa.

La sugarii care retin fluidele, peste 12-24 ore se poate relua alimentarea cu lapte din biberon. Copiii mai pot consuma supe si alimente neiritante (banane, paine prajita, orez).

Sugarii si copiii mici care nu sunt capabili sa digere niciun fel de lichid si care sunt apatici si prezinta si alte semne de deshidratare, pot primi un tratament intravenos mai intesiv cu lichide sau solutii de electroliti administrate pe sonda nazogastrica. 

Cititi si …

Ce cantitate de apa trebuie sa consume copiii?

Cum sa prevenim deshidratarea?

 

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce este Rinita Alergica si cum se trateaza?
Ce este Rinita Alergica   Nasul, ca poarta a tractului respirator, este solicitat, in mod continuu, sa reactioneze la modificarile mediului si sa respinga asaltul extern la stimuli variati. Exa.. Citeste mai departe 107431 vizualizari     16 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect