Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Sfaturi practice | 10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani

10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani

Cand va jucati cu copilul simtiti ca aceste momente reprezinta o adevarata sursa de fericire si placere. Dar, nu sunteti intotdeauna incantati sa va prefaceti intr-o masinuta sau intr-un calut. Si atu

trimite 10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani prin Yahoo Messenger trimite 10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani Facebook trimite 10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani Twitter trimite 10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani mail

Postat la: 13 mai 2010   vizualizari 10341 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani
10 Jocuri simple pentru copiii cu varsta de 2-6 ani

Cand va jucati cu copilul simtiti ca aceste momente reprezinta o adevarata sursa de fericire si placere. Dar, nu sunteti intotdeauna incantati sa va prefaceti intr-o masinuta sau intr-un calut. Si atunci trebuie sa inventati diferite jocuri care sa va ofere amintiri de neuitat.

Iata cateva jocuri simple care nu va costa nimic!

 

1. Cautati comoara

Pe o hartie desenati-i un obiect, de exemplu un pantof. Copilul va incepe sa caute prin casa acest obiect. In pantoful gasit va vedea o foaie cu un alt obiect desenat, poate un mar. Va incepe sa caute marul. Si tot asa. Desenati impreuna diferite lucruri si copilul le va descoperi pe toate pana ajunge la comoara, obiectul cel mai de pret pentru el.

2. Ghiciti animalul

Faceti zgomot precum un animal, imitati-l si copilul trebuie sa ghiceasca ce animal este. La un moment dat, schimbati rolurile, lasati-l pe cel mic sa-si puna in valoare talentul de imitator.

3. Numarati in mers

In drumul spre scoala sau spre parc sau spre magazin, gasiti lucruri pe care sa le numarati: cutii postale, masini rosii, stalpi, scutere, copii, carucioare.

4. Cursa picaturilor de apa

Intr-o zi cand ploua, stati impreuna cu copilul in fata ferestrei. Fiecare alege cate o picatura de apa care se prelinge pe geam. Castigator este cel a carui picatura a ajuns prima jos.

5. Jocul definitiilor

Vorbiti cu o jucarie din plus care urmeaza sa vina pe planeta noastra si nu cunoaste nici cele mai simple lucruri. Cereti-i copilului sa ii explice acesteia ce inseamna scoala, pat, gradina zoo, furculita etc.

 

10-jocuri.jpg

 

6. Descoperiti culoarea

Aratati-i copilului o culoare dintr-o carte si cautati in casa, impreuna cu el, aceeasi culoare. Invatati-l sa-i spuna numele corect.

7. Invatati alfabetul

Pe o hartie scrieti un cuvant care incepe cu litera A, de exemplu ardei. Copilul trebuie sa gaseasca un cuvant cu litera B, apoi C, D si asa mai departe.

8. Memorati adresa

Invatati-l pe copil sa isi cunoasca adresa. Puteti face urmatorul joc: parintele joaca rolul copilului care se pierde, iar copilul il intruchipeaza pe politist care intreaba adresa. Apoi inversati rolurile si copilul este cel ce va spune adresa.

9. Obiectul ascuns

Aratati-i copilului o minge sau o jucarie colorata. Spuneti-i sa se intoarca cu spatele si ascundeti obiectul in alta parte. El trebuie sa il gaseasca in mai putin de un minut.

10. Adevarat sau fals

Spuneti-i copilului afirmatii la care el sa raspunda cu Adevarat sau Fals. De exemplu, „tu esti blond”, „cartea este deschisa” „usa are clanta”. Radeti cu pofta la fiecare informatie neadevarata.

 

Cititi si Ce faceti cand aveti mai multi copii

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce inseamna cand visezi copii si gravide?
Ce este visul decat o inlantuire de imagini, de fenomene si idei care apar in timpul somnului? Unii cred ca mai mult de atat, de aceea au aparut cei care studiaza visele si le interpreteaza. Astfel,.. Citeste mai departe 84964 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect