Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Balanta

 

Horoscop
Zilnic

  Formezi o echipa de nezdruncinat cu ce..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Sfaturi practice | Care sunt drepturile de protectie ale copiilor?

Care sunt drepturile de protectie ale copiilor?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Care sunt drepturile de protectie ale copiilor?

Copilul este inregistrat imediat dupa nastere si are de la aceasta data dreptul la un nume, dreptul de a dobandi o cetatenie si, daca este posibil, de a-si cunoaste parintii si de a fi ingrijit, cresc

trimite Care sunt drepturile de protectie ale copiilor? prin Yahoo Messenger trimite Care sunt drepturile de protectie ale copiilor? Facebook trimite Care sunt drepturile de protectie ale copiilor? Twitter trimite Care sunt drepturile de protectie ale copiilor? mail

Postat la: 15 ian 2013   vizualizari 2295 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Care sunt drepturile de protectie ale copiilor?
Care sunt drepturile de protectie ale copiilor?

Copilul este inregistrat imediat dupa nastere si are de la aceasta data dreptul la un nume, dreptul de a dobandi o cetatenie si, daca este posibil, de a-si cunoaste parintii si de a fi ingrijit, crescut si educat de acestia. Care sunt celelalte drepturi de protective ale copiilor?

Majoritatea drepturilor copilului au un caracter protectiv. Copiii trebuie protejati impotriva unor situatii de risc, precum transferul ilegal in strainatate, violenta, abuz sau neglijare din partea parintilor sau a ingrijitorilor sai, abuz sexual sau de alta natura, implicarea in traficul de substante ilicite si traficul de copii.

Protectia este necesara si in cazul copiilor aflati in situatii vulnerabile: copii refugiati, copii cu dizabilitati, copii apartinand minoritatilor nationale, precum si copii aflati in zone de conflict armat.Care-sunt-drepturile-de-protectie-ale-copiilor-(2).jpg

In plus, trebuie protejate relatiile copilului cu familia. Copiii au dreptul sa isi cunoasca parintii, sa fie ingrijiti de parinti si nu pot fi separati de acestia decat in conditii strict definite. Daca are totusi loc o astfel de separare, copiii au dreptul sa mentina relatii personale si sa fie in contact direct cu parintii chiar si atunci cand locuiesc in tari diferite.

Conform Ministerului Muncii, Familiei, Protectie Sociale si Persoanelor Varstnice, copiii au dreptul sa fie protejati impotriva: oricaror forme de violenta, abuz, rele tratamente sau neglijenta, transferului ilicit in strainatate si a nereturnarii, exploatarii economice, exploatarii sexuale si a violentei sexuale, folosirii ilicite de stupefiante si substante psihotrope, rapirii si traficarii in orice scop si sub orice forma, pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante, lipsirii, in mod ilegal, de elementele constitutive ale identitatii sale sau de unele dintre acestea.

Se acorda protectie speciala: copiilor refugiati, copiilor cu dizabilitati, copiilor apartinand unei minoritati nationale, etnice, religioase sau lingvistice, copiilor aflati in zone de conflict armat, copiilor neinsotiti de parinti sau de un alt reprezentant legal ori care nu se gasesc sub supravegherea legala a unor personae, copiilor care au savarsit o fapta penala si nu raspund penal.

In relatia cu parintii, copiii au dreptul: de a-si cunoaste parintii si de a fi ingrijiti si educati de acestia, de a nu fi separati de parinti impotriva vointei acestora, cu exceptia cazurilor expres si limitativ prevazute de lege, la protectie alternativa, de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.

 

Cititi si …

Copiii care cresc in familii violente

Implicarea tatalui pe perioada de sarcina

Limbajul bebelusului in primul an de viata

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce inseamna cand visezi copii si gravide?
Ce este visul decat o inlantuire de imagini, de fenomene si idei care apar in timpul somnului? Unii cred ca mai mult de atat, de aceea au aparut cei care studiaza visele si le interpreteaza. Astfel,.. Citeste mai departe 85061 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect