Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Gemeni

 

Horoscop
Zilnic

  Esti un judecator corect, care este ca..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Sfaturi practice | Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator

Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator

Unde trebuie sa stea calculatorul Ce trebuie sa facem cand copiii sunt dependenti de calculator? In primul rand, nu-i lasati calculatorul in camera in care doarme. Situat aproape de el, acesta reprez

trimite Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator prin Yahoo Messenger trimite Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator Facebook trimite Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator Twitter trimite Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator mail

Postat la: 08 sept 2011   vizualizari 4658 vizualizari   comentarii 1 comentariu

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator
Ce facem cand copiii sunt dependenti de calculator

Unde trebuie sa stea calculatorul

Ce trebuie sa facem cand copiii sunt dependenti de calculator? In primul rand, nu-i lasati calculatorul in camera in care doarme. Situat aproape de el, acesta reprezinta o tentatie prea mare. De aceea, calculatorul trebuie amplasat acolo unde are acces toata familia, «la vedere». De exemplu, in sufragerie.

In al doilea rand, supravegheati permanent ce face copilul pe calculator. Intrebati-l ce site-uri prefera sa acceseze. Verificati ce poze cauta, ce muzica asculta, ce informatii il intereseaza, cu cine se imprieteneste pe internet. Desi nu o sa spuna adevarul complet, macar stie ca este urmarit si supravegheat.

Cu cine se imprieteneste copilul

Specialistii au observat ca adolescentii care stau mult la calculator, se dezvolta emotional mai greu decat cei care socializeaza in viata reala. Pentru a nu deveni un inadaptat social, copilul are nevoie de prieteni, de colegii de scoala, de partenerii de joaca.

Daca prefera calculatorul in locul intalnirilor cu vecinii, cu prietenii, inseamna ca este pe cale sa devina dependent de calculator. Trebuie sa ii restrictionati timpul petrecut in fata calculatorului, maximul fiind de 2 ore pe zi. Pentru a-i abate atentia de la calculator, puteti sa inscrieti copilul la un sport sau sa-l trimiteti in tabere tematice.

Cand poate folosi copilul calculatorul

In cartea “Daca iti pasa de copilul tau” scrisa de psihologul Adrian Orban si aparuta la Editura ALL se mentioneaza ca accesul copilului la calculator ar trebui realizat numai daca acesta isi face temele. Spuneti-i copilului ca nu sunteti de acord sa vorbeasca cu strainii pe internet. Daca nu inchide calculatorul atunci cand ii cereti, ii luati mouse-ul si ii spuneti ca nu mai aveti incredere in el. I-l dati doar daca va respecta o anumita ora de inchidere, altfel nu-l mai vede. Sau parolati calculatorul. Daca foloseste calculatorul pentru a-si face temele sau pentru a cauta informatii pentru scoala, verifica-l din cand in cand pentru a fi siguri ca nu este distras de jocuri sau Messenger.

Cand copiii nu se adapteaza mediului in care traiescCe-facem-cand-copiii-sunt-dependenti-de-calculator-(1).jpg  

Multi copiii devin dependenti de internet pentru a uita de sentimente si ganduri negative. De exemplu, atunci cand nu se integreaza in colectivitate, la scoala, in cercul de prieteni, in cadrul familiei si al rudelor. Lucrul pe calculator poate crea un sentiment temporar de securitate si calm, de incredere in sine sau de implinire, de putere si control. De aceea, inlatura, compenseaza sau cel putin da senzatia ca inlatura frustari si neimpliniri. Dependenta de internet apare cand nu exista placeri in viata acelei persoane. Internetul este ales deseori ca refugiu fata de problemele vietii. Unii aleg aceasta metoda pentru a uita, in loc sa incerce sa rezolve problemele.

 

 

Cititi si...

Ce reprezinta banii pentru copii

Cum folosesc copiii telefonul mobil si calculatorul

Ce spun zodiile despre viitoarea cariera a copiilor?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de Anda la 10 sept 2011, 17:32
uite ce scrieti aici "
puteti sa inscrieti copilul la un sport sau sa-l < trimite-ti >in tabere tematice.


Cine nu stie gramatica aici? o fi tot din cauza dependentei de calculator?!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce inseamna cand visezi copii si gravide?
Ce este visul decat o inlantuire de imagini, de fenomene si idei care apar in timpul somnului? Unii cred ca mai mult de atat, de aceea au aparut cei care studiaza visele si le interpreteaza. Astfel,.. Citeste mai departe 84849 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect