Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Scorpion

 

Horoscop
Zilnic

  Muncesti cu sarg, dar nu te preocupa s..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Sfaturi practice | Copiii cu probleme scolare

Copiii cu probleme scolare

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Copiii cu probleme scolare

Problemele scolare Scoala reprezinta o parte majora din experienta unui copil. Dificultatile aparute in orice parte a vietii lor se vor manifesta sub forma de probleme scolare. Problemele aparute la

trimite Copiii cu probleme scolare prin Yahoo Messenger trimite Copiii cu probleme scolare Facebook trimite Copiii cu probleme scolare Twitter trimite Copiii cu probleme scolare mail

Postat la: 15 sept 2011   vizualizari 3047 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Copiii cu probleme scolare
Copiii cu probleme scolare

Problemele scolare

Scoala reprezinta o parte majora din experienta unui copil. Dificultatile aparute in orice parte a vietii lor se vor manifesta sub forma de probleme scolare. Problemele aparute la scoala pot fi rezultatul rebeliunii copilaresti sau a unei nevoi de independenta. In cazuri mai putin frecvente, ele pot fi provocate de probleme ale sanatatii mintale, cum ar fi anxietatea sau depresia. Abuzul si conflictele in familie sunt, de asemenea, elemente facilitante, frecvent intalnite, ale problemelor scolare.

Problemele scolare deosebite includ frica de a merge la scoala si performantele reduse. Frica poate fi generala sau legata de o anumita persoana (un profesor sau un alt elev) sau eveniment de la scoala (cum ar fi orele de educatie fizica). Copilul s-ar putea sa manifeste simptome fizice cum ar fi durere abdominala sau, pur si simplu, va refuza sa mai mearga la scoala. Angajatii scolii si membrii familiei ar trebui sa identifice motivul care sta la baza acestei frici, daca acesta exista, si sa incurajeze elevul sa mearga la scoala.

Probleme comportamentale

Parintii si medicii trebuie sa faca deosebire intre greselile ocazionale in judecata copiilor de comportamentele care necesita interventie profesionista. Lucrurile care determina acest lucru sunt frecventa si severitatea acestor incalcari de reguli. De exemplu, batai frecvente, chiulul si furtul sunt mult mai semnificative decat episoade izolate ale acelorasi probleme.

Alte semne ale aparitiei problemelor sunt reprezentate de deteriorarea performantelor la scoala si fuga de acasa. Copiii se implica ocazional in altercatii fizice. Multi factori, inclusiv probleme de dezvoltare, gastile de cartier, saracia contribuie la sporirea riscului aparitiei violentei. Parintii indruma mai degraba decat controleaza direct actiunile copiilor. Cei care sunt sustinuti de parintii lor intr-un  mediu iubitor sunt mult mai putin expusi riscului sa se angajeze in comportamente periculoase. Un parinte autoritar, spre deosebire de un parinte aspru sau prea permisiv, este mult mai probabil sa aiba un copil cu un comportament matur.

Parintii autoritari folosesc in general un sistem de privilegii acordate treptat, in care copilului i se acorda initial mici responsabilitati si libertati: cum ar fi sa aiba grija de un animal de casa, sa faca anumite treburi prin casa, sa isi aleaga singur haine sau sa isi decoreze camera. Cand copilul se achita de aceste responsabilitati intr-un mod potrivit de-a lungul unei anumite perioade de timp, libertatea ii este sporita. Abuzul de aceste libertati este pedepsit prin retragerea privilegiilor. Fiecare marire a libertatilor trebuie sa fie atent supravegheata de catre parinti pentru a se asigura de copilul lor ca este unde si cu cine ar trebui sa fie si ca se intoarce la ora stabilita acasa.

Copiii ale caror comportamente sunt in continuare periculoase sau inacceptabile in ciuda parintilor lor s-ar putea sa necesite ajutor profesional, de la indrumatori, medici, psihologi.

 

 

Cititi si...

Cati copii pot fi intr-o clasa la scoala

Ce facem cand copiii au tulburari de invatare

E normal ca uneori copilul sa aiba zile proaste la gradinita?

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce inseamna cand visezi copii si gravide?
Ce este visul decat o inlantuire de imagini, de fenomene si idei care apar in timpul somnului? Unii cred ca mai mult de atat, de aceea au aparut cei care studiaza visele si le interpreteaza. Astfel,.. Citeste mai departe 85115 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect