Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Sfaturi practice | La ce varsta poate invata un copil o limba straina?

La ce varsta poate invata un copil o limba straina?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

La ce varsta poate invata un copil o limba straina?

Cu cat un copil incepe sa invete mai devreme o a doua limba, cu atat mai mari sunt sansele ca el sa deprinda pe deplin acea limba, sunt de accord cei mai multi experti. In 1996 un articol din revista

trimite La ce varsta poate invata un copil o limba straina? prin Yahoo Messenger trimite La ce varsta poate invata un copil o limba straina? Facebook trimite La ce varsta poate invata un copil o limba straina? Twitter trimite La ce varsta poate invata un copil o limba straina? mail

Postat la: 25 oct 2010   vizualizari 4138 vizualizari   comentarii 2 comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

La ce varsta poate invata un copil o limba straina?
La ce varsta poate invata un copil o limba straina?

Cu cat un copil incepe sa invete mai devreme o a doua limba, cu atat mai mari sunt sansele ca el sa deprinda pe deplin acea limba, sunt de accord cei mai multi experti.
In 1996 un articol din revista Newsweek declara ca “Un copil care invata o a doua limba dupa varsta de 10 ani este putin probabil ca sa o mai poata vorbi asemeni unui nativ.”
Acest lucru se intampla deoarece din punct de vedere fizic creierul este mult mai receptiv la invatarea limbajului atunci cand copilul este foarte mic.
Un copil de 2 ani are de 2 ori mai multe conexiuni cerebrale decat un adult, sustin psihologii specializati in copii.

Abilitati mentale de exceptie

Dupa testarea a 38 de copii in varsta de 6 luni ei au aflat ca expunerea timpurie la 2 limbi „antreneaza” creierul si ii poate imbunatati performanta cognitiva generala, nu numai abilitatile lingvistice, asa cum se credea pana acum.
Rezultatele au aratat cu claritate ca aceia care au fost crescuti in familii bilingve aveau chiar si “functii executive” imbunatatite.
Acest termen generic include un numar mai mare de abilitati mentale care ne permite sa le controlam pe cele de baza, precum atentia si abilitatile motorii orientate spre atingerea unor scopuri precise.
Acestea ne ajuta sa ne planificam viitorul, sa se concentram atentia si sa ne controlam comportamentele instinctuale.
 
Beneficii multiple si de duratala-ca-varsta-poate-invata-un-copil-o-lima-straina-1.jpg

Pe langa dezvoltarea unei capacitati de comunicare cu mult mai multe persoane pe viata, copiii mai au si alte beneficii din invatarea timpurie a limbajului, inclusiv performanta scolara imbunatatita si abilitati superioare de solutionare de probleme.
Acei copii care sunt expusi in mod adecvat la invatarea a 2 limbi de la o varsta frageda sunt “mai flexibili si creativi si ca ating nivele inalte de dezvoltare cognitiva la o varsta mai mica decat semenii lor”.
Cunoasterea unei a doua limbi ii furnizeaza elevului o intelegere mai profunda si mai extinsa a punctelor de vedere interculturale.
Mai tarziu pe parcursul vietii abilitatile bilingve vor aduce un avantaj competitiv pe piata muncii, deschizand mai multe oportunitati.

Centrele educationale Helen Doron Early English ofera lectii de limba engleza penru copii de la cele mai mici varste.www.helendoron.ro


helendoron-1.jpg 


Referinte:  Lach, J. Spring/Summer 1997. "Cultivating the Mind." Newsweek Special Issue: Your Child -- From Birth to Three: 38-39. / Kovacs, A., & Mehler, J. (2009). Cognitive gains in 7-month-old bilingual infants Proceedings of the National Academy of Sciences  / Marcos, K   Why, How, and When Should My Child Learn a Second Language? Educational resources Information Center (ERIC) Clearinghouse on Languages and Linguistics, Available at: http://www.eric.ed.gov/resources/parent/language.html /Shinichi Suzuki, “Nurtured by Love:  The Classic Approach to Talent Education,” 1983.

 
  

Adaugare

  

comentarii

Postat de Raluca la 26 oct 2010, 15:46
Articol publicitar.

Postat de Cami la 26 ian 2011, 10:08
Este adevarat am baietel de 2 ani locuiesc in State sotul american ... pana la varsta de 1 an baietelul avea vocabular mai mult in romana acum le intelege si vb pe amandoua ba cateodata le foloseste pe amndoua intr-o fraza

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce inseamna cand visezi copii si gravide?
Ce este visul decat o inlantuire de imagini, de fenomene si idei care apar in timpul somnului? Unii cred ca mai mult de atat, de aceea au aparut cei care studiaza visele si le interpreteaza. Astfel,.. Citeste mai departe 84948 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect