Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Berbec

 

Horoscop
Zilnic

  Esti capabil sa dai si haina de pe tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Sfaturi practice | Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana

Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana

“Femeile sunt schimbatoare” spun barbatii. „ Acum sunt daruite si iubitoare, iar apoi devin melancolice, triste sau chiar deprimate, isi amintesc de toate problemele si-ti reproseaza

trimite Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana prin Yahoo Messenger trimite Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana Facebook trimite Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana Twitter trimite Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana mail

Postat la: 01 feb 2010   vizualizari 3029 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana
Viata in cuplu - FEMEILE coboara in fantana

“Femeile sunt schimbatoare” spun barbatii. „ Acum sunt daruite si iubitoare, iar apoi devin melancolice, triste sau chiar deprimate, isi amintesc de toate problemele si-ti reproseaza greseli de-acum 100 de ani!”. Barbatii nu pot intelege aceasta schimbare de dispozitie pe care o catalogheaza ca fiind anormala sau chiar patologica, unii ajungand sa sugereze o vizita la psihiatru. De ce aceasta lipsa de intelegere? Pentru ca, la majoritatea barbatilor, schimbarea de dispozitie e motivata de un eveniment anume, o problema sau o nerealizare punctuala. Cum, de cele mai multe ori, nu pot lega schimbarea de dispozitie a femeilor de un astfel de motiv, barbatii ajung la concluzia ca ceva nu este in regula! Pai, cum se poate explica altfel faptul ca ea e nefericita si deprimata cand le are pe toate?

O femeie e ca un val. Cand se simte iubita, respectul de sine ii creste si femeia e cuprinsa de un val de emotii pozitive. Sentimentul de bine se amplifica, iar ea radiaza de fericire: valul e la apogeu! Apoi, brusc, valul se sparge, iar starea de spirit a femeii se schimba. O invaluie sentimente negative, iar frustrarile si problemele reprimate si nerezolvate ies la suprafata. In perioada de ascensiune a valului, femeile isi pot suprima sentimentele negative si daruindu-se, uita de sine. Toate acestea insa vor reveni, amplificate, in faza de coborare, toate neimplinirile, toate nerealizarile si, mai ales, grijile si temerile, vin toate odata, astfel ca femeia se simte coplesits. Aproape intotdeauna aceasta stare e temporara. Dupa ce a ajuns la fund, starea de spirit se schimba din nou, iar femeia va incepe iar sa se simta bine in pielea ei.

Cand valul unei femei creste, ea simte ca are de dat dragoste din abundenta. Cand valul se sparge, ea resimte un imens gol interior si nu mai are de unde sa daruiasca. Este momentul sa faca ordine in sentimentele ei! Este o perioada in care are nevoie sa vorbeasca despre ceea ce simte, sa fie auzita si, mai ales, inteleasa. Femeile descriu adesea aceasta stare ca pe o coborare intr-o fantana intunecata in care se simt singure, fara nici un sprijin, invaluite de sentimente confuze, uneori chiar de disperare. Ajunse insa la fund, vor incepe automat sa se simta mai bine, purificate prin trairile negative.

Barbatii sunt intotdeauna surprinsi de coborarea partenerelor in fantana, chiar si atunci cand sunt avizati ca acest lucru se poate intampla. Deoarece femeile nu mai au nimic de daruit in aceasta perioada, nici dragoste si nici admiratie pentru partenerii lor, acestia sunt derutati. Stima de sine a barbatilor depinde mult de admiratia celor din jur si mai ales de cea a partenerelor lor.

Dintr-odata nu mai sunt cavalerii in armura stralucitoare, admirati si aclamati pentru realizarile lor care acum par sa nu mai valoreze nimic!. Atunci cand femeile sunt fericite, barbatii isi asuma meritul, iar atunci cand ele sunt nefericite se simt responsabili si incearca sa arate femeilor ca nu au motive reale de nefericire. Presupunand ca schimbarea de dispozitie este legata de ceva ce au facut sau nu au facut cum trebuie, automat, vor intra in defensiva; si  cum cea mai buna aparare este atacul, ei vor incepe sa le explice partenerelor de ce nu trebuie sa simta ceea ce simt si de ce ar trebui să fie fericite si multumite. ”Ai de toate, eu nu mai stiu cum sa ma dau peste cap pentru tine si tu..., tu esti tot nemultumita!!!...” Asa cum femeile incearca sa ii imbunatateasca pe barbati si barbatii incearca sa le „repare” pe femei spunandu-le ce si cum ar trebui sa simta! Si putine sunt lucrurile care pot infuria mai mult o femeie decat negarea dreptului ei de a se simti mizerabil daca ea asa simte in acel moment! „Adica imi spui tu cum sa ma simt!?!...” Prin urmare, se va simti si mai singura, neinteleasa, nefericita si foarte furioasa!

Ceea ce barbatii trebuie sa inteleaga este ca evolutia dispozitiei femeilor, de la sentimente pozitive la negative, este un fenomen absolut normal, care nu trebuie „reparat”. Uneori, chiar ei, prin atitudinea lor sau intrarea in pestera, barbatii determina coborarea partenerelor in fantana, dar alteori acest proces se petrece de la sine. In loc sa spuna femeilor ce sa simta, ei ar trebui să le fie alaturi, iubitori si intelegatori, deschisi catre ascultare. Nu vor reusi sa le impiedice sa coboare dar, in acest mod, isi pot ajuta partenerele sa revina mai repede.

Barbatii trebuie sa inteleaga ca, in fantana, femeile au mare nevoie de ei, dar, traind sentimente confuze, nu le pot solicita ajutorul sau chiar il pot respinge. Trecand peste orgoliu, barbatii isi pot arata dragostea neconditionată. Nu trebuie sa faca nimic, ci doar sa le fie alaturi partenerelor lor si sa le asculte daca acestea vor sa vorbeasca, fara sa le critice sentimentele si sa le conteste. Nu va asteptati ca aceasta atitudine empatica sa scoata imediat partenera din fantana! Ba chiar s-ar putea sa se cufunde mai adanc! Acesta este un semn ca sprijinul vostru functioneaza pentru ca grabeste coborarea! Pentru a-si reveni cu adevarat, partenera trebuie sa ajunga la fundul fantanii! Cand ea va reveni la suprafata, veti fi rasplatiti din plin pentru efortul vostru de a-i fi alaturi!

Dr. Lavinia Zernoveanu & Dr Radu Zernoveanu
Vreti sa aflati mai multe? Vizitati-ne pe www.marsvenus.ro
Articolul are la baza teoria Dr. John Gray, autorul best sellerului « Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus »

Subiectul saptamanii viitoare : La shopping pe Marte si Venus

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce inseamna cand visezi copii si gravide?
Ce este visul decat o inlantuire de imagini, de fenomene si idei care apar in timpul somnului? Unii cred ca mai mult de atat, de aceea au aparut cei care studiaza visele si le interpreteaza. Astfel,.. Citeste mai departe 84762 vizualizari     6 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect