Sfaturi practice - articole pentru mamici, rubrica stiati ca?...

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Fecioara

 

Horoscop
Zilnic

  Te lasi condus complet de o persoana ca..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Sfaturi practice | Stiati ca? | Palate pe care le putem vizita

Palate pe care le putem vizita

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Palate pe care le putem vizita

  Palatul CantacuzinoMuzeul National “George Enescu” se afla in Palatul Cantacuzino, una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti. Construit intre anii 1901-1903 de catre Gheor

trimite Palate pe care le putem vizita prin Yahoo Messenger trimite Palate pe care le putem vizita Facebook trimite Palate pe care le putem vizita Twitter trimite Palate pe care le putem vizita mail

Postat la: 12 nov 2010   vizualizari 5945 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Palate pe care le putem vizita
Palate pe care le putem vizita

 

Palatul Cantacuzino

Muzeul National “George Enescu” se afla in Palatul Cantacuzino, una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti.

Construit intre anii 1901-1903 de catre Gheorghe Grigore Cantacuzino, denumit ,,Nababul” (fost primar al Capitalei, prim ministru, sef al Partidului Conservator), ansamblul arhitectonic s-a realizat dupa proiectele arhitectului Ioan D. Berindei.
Pentru decorarea cladirii, acesta si-a asigurat colaborarea unor apreciati artisti ai vremii.
Picturile murale poarta semnaturile maestrilor G. D. Mirea, Nicolae Vermont, Costin Petrescu si Arthur Verona, sculpturile si ornamentatiile sculptate sunt opera lui Emil Wilhelm Becker, in timp ce iscusinta Casei Krieger din Paris poate fi admirata in decoratia interioara (tapiserii, candelabre, lampi, vitralii etc.).
Fatada atrage in mod deosebit atentia prin bogatia decoratiei sculpturale. Deasupra intrarii, frontonul circular este prevazut cu stema princiara a Cantacuzinilor.            
Dupa moartea Nababului, in 1913, palatul a trecut in posesia fiului sau Mihail G. Cantacuzino si a sotiei acestuia, Maria (cunoscuta in istoria domnitelor drept Maruca, nascuta Rosetti-Tescanu); aceasta, dupa decesul prematur al sotului, s-a recasatorit cu George Enescu, in 1937.
Cuplul Enescu a locuit, intre 1945-1946, in casa din spatele palatului, destinata initial administratiei cladirii.
Dupa moartea lui George Enescu (1955), sotia sa a donat imobilul statului roman, cu scopul infiintarii muzeului dedicat memoriei compozitorului.
Astfel, din 19 iunie 1956, aici functioneaza Muzeul “George Enescu”.
Din 2007, Palatul Cantacuzino este inclus pe lista monumentelor Patrimoniului European.
 
Expozitia permanenta a muzeului este desfasurata in trei sali ale palatului si prezinta cronologic, marturii ale unei insemnate biografii: fotografii, manuscrise, instrumente muzicale, obiecte si documente legate de viata si activitatea muzicianului.

Programul de vizitare este de Marti pana Duminica, intre orele 10.00-17.00.

 

 

Palatul Sutupalatul-sutu.jpg

Palatul Sutu din Bucuresti (Bd Bratianu nr.2) a fost resedinta somptuoasa a marelui postelnic C. Grigore Sutu ridicata la 1833, de arhitectii Johan Veit si Konrad Schwink.
Construit in stil neogotic, cu patru turnulete poligonale, Palatul Sutu se remarca prin spatialitatea din interior conferita de o cupola similara aceleia de pe Conacul de la Golesti.
In octombrie 1836, Costache Sutu a comandat mesterului austriac Eser executarea unui splendid policandru de alama format din 24 de sfesnice, intocmai ca cel de la biserica Sf. Ioan Nou.
Holul central poarta din 1862 amprenta lui Karl Storck, recunoscut sculptor si artist decorator. Deasupra oglinzii adusa de la Murano se distinge si astazi, prin gingasia executiei artistice, medalionul sculptat in lemn al Irinei Sutu, sotia proprietarului, fiica marelui bancher Stefan Hagi Moscu.
La 23 ianuarie 1959, in preziua aniversarii unui veac de la Unirea Principatelor, in Palatul Sutu a fost inaugurat Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti.
Ridicat din dragoste pentru frumos, el este astazi depozitarul unor valori inestimabile pentru trecutul Bucurestilor.

Palatul Sutu se poate vizita de Miercuri pana Duminica intre orele 10.00 – 18.00.

 

 

Palatul Voievodal Curtea Vechepalatul-curtea-veche.jpg

Curtea Veche este prima curte domneasca din Bucuresti. A devenit nefunctionala dupa incendiul din 1718 care a distrus intregul Bucuresti.
Curte Domneasca era formata din:
-    Palatul Voievodal
-    Biserica Buna Vestire, cunoscuta ulterior sub numele de Biserica Curtea Veche
-    case cu saloane de receptie
-    cancelariile domnești
-    grajduri
-    gradini.
Se pare ca a fost construita de catre Mircea cel Batran intre anii 1386-1418.
Vlad Tepes a consolidat-o si a ridicat-o la rangul de resedinta domneasca, alternativa celei de la Targoviste.
Desi de-a lungul istoriei multi dintre domnii Tarii Romanesti au ales ca cetate de scaun Curtea Domneasca din Targoviste, unii dintre ei au folosit si cetatea Bucurestilor ca cetate de scaun.
In prezent, ruinele Palatului Voievodal au devenit sit arheologic protejat, fiind amenajat si un muzeu, Muzeul Curtea Veche.

Palatul Voievodal Curtea Veche poate fi vizitat de Luni pana Duminica intre orele 9.00 – 17.00.

 

 

Palatul Mogosoaiapalatul-mogosoaia.jpg

In cadrul Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti" troneaza Palatul Mogosoaia.

Curtea Domneasca de la Mogosoaia a fost atestata la sfarsitul secolului XVII, constructia finalizandu-se la inceputul secolului XVIII, iar astazi este compusa din:
-    Palatul Mogosoaia -inaltat in septembrie 1702 de catre Constantin Brancoveanu pentru al doilea fiu al sau, Stefan. In prezent palatul adaposteste Muzeul Traditiei Aulice (infiintat in anul 2000) si donatia Liana si Dan Nasta, o colectie de arta comparata insumand circa 300 de piese, in salile parterului si in anexe fiind prezentate anual aproximativ 10 expozitii temporare, eseu sau arta contemporana.
-    Cuhnia -fosta bucatarie domneasca, este spatiu expozitional in prezent.
-    Turnul portii (ante 1702) si Poarta Targovistei pe care este montata o replica a grupului statuar care o reprezinta pe Zeita Minerva.
-    Centrul de conferinte si rezidente (fost vila d'Elchingen).
-    Ghetaria -fostul depozit de gheata al palatului.
-    Parcul englezesc cu gradini in stil italian, amenajarea sa peisagistica realizandu-se intre anii 1921 -1922 sub indrumarea Marthei Bibescu.
-    Biserica cu hramul Sf. Gheorghe ridicata de Constantin Brancoveanu in anul 1688, unde se gaseste tabloul votiv care ii reprezinta pe Constantin Brancoveanu cu cei 4 fii ai sai si pe Doamna Maria cu cele 7 fiice.
-    Capela Gh. Bibescu -secolul XIX -o adevarata necropola de familie adaposteste mormintele ultimilor proprietari ai Mogosoaiei si ale rudelor lor: Printul Nicolae G. Bibescu si sotia sa Helene Louise Ney d'Elchingen, Printul George Bibescu si sotia sa, Valentine de Caraman Chimay, Printesa Elisabeth Bibescu, Printii Mihai Basarab Brancoveanu si George Basarab Brancoveanu.
-    Serele N. Bibescu, atelier francez -1890. In prezent utilizate pentru culturi floricole si atelier de educatie plastica pentru copii.

Palatul Mogosoaia este deschis de Marti pana Duminica intre orele 10.00 – 18.00 in perioada 1 Mai – 1 Noiembrie si intre orele 9.00 – 17.00 intre 1 Noiembrie – 1 Mai.
Intrarea in Centrul Mogosoaia este gratuita, se plateste numai accesul in Muzeul Traditiei Aulice, 5 lei.


 

 

Palatul Parlamentuluipalatul-parlamentului.jpg

Amplasata in centrul istoric si geografic al Bucurestilor o constructie atrage privirile prin stilul arhitectonic deosebit.
Este Palatul Parlamentului Romaniei, un edificiu colosal ridicat in "epoca de aur" a dictaturii comuniste si nascut in mintea unui om pentru care dimensiunile aveau o alta relevanta decat o au pentru noi, oamenii obisnuiti.


Exista un capitol la care Palatul Parlamentului Romaniei ar putea figura pe locul I fara contracandidati - cladirea cea mai controversata de pe mapamond -pentru ca nici o alta constructie nu a mai beneficiat, pana acum, de o asemenea coplesitoare avalansa de epitete, osciland intre "genial" si "monstruos".
Printr-o hotarare a Camerei Deputatilor, in mai 1994 s-a infiintat Centrul International de Conferinte, spatiu in care s-au desfasurat lucrarile Forumului Crans Montana.

Constructia, ale carei lucrari au demarat in iulie 1984, este structurata pe 6 niveluri si impartita in 21 de corpuri.
Ea cuprinde o uriasa impletitura de sculpturi monumentale, ipsoserii aurite, pardoseli decorative, tavane dantelate, brocarturi, tapiserii si covoare grele, toate intr-un sir de saloane, galerii, sali fastuoase, holuri si sali de dimensiuni generoase, care se desprind sau se unesc simplu, coplesitor si armonios.
Marmura de Ruschita isi trimite reflexele din pardoseli, din coloane, din pereti si din plafoane.


Lemnul de stejar, de mahon si de fag te imbie cu caldura sculpturilor de mare rafinament, egalate, poate, de stucaturile de ipsos sau de cristalurile si alamurile candelabrelor.

Grupuri organizate pot vizita in fiecare zi Palatul Parlamentului intre orele 10.00 – 16.00.
Tarifele variaza in functie de tipul de tur facut. Copiii sub 7 ani, elevii, studentii si persoanele cu dizabilitati au intrarea gratuita.

 

 

 

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Stiati ca din cele 7 minuni ale lumii azi mai exista doar una?
Cele sapte minuni ale lumii antice reprezinta o lista de 7 edificii, un adevarat ghid turistic pentru calatorii din antichitate care voiau sa vada cele mai cunoscute destinatii din acea perioada. Iat.. Citeste mai departe 16859 vizualizari     4 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect