Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie - Monden

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Stiri | Monden | Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie

Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie

  Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti găzduieşte pana pe 8 septembrie 2014 expoziţia „Costume tradiţionale din Banatul de Câmpie – splendoare şi fas

trimite Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie prin Yahoo Messenger trimite Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie Facebook trimite Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie Twitter trimite Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie mail

Postat la: 13 aug 2014   vizualizari 1487 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie
Expozitie de costume traditionale din Banatul de Câmpie

 

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti găzduieşte pana pe 8 septembrie 2014 expoziţia „Costume tradiţionale din Banatul de Câmpie – splendoare şi fast ” în colaborare cu Marius Matei, colecţionar pasionat de obiecte etnografice şi muzeograf angajat al Muzeului Satului Bănăţean, Timişoara.

Expoziţia reprezintă o selecţie a celor mai frumoase podoabe tradiţionale lucrate de meşteri şi creatori populari din România.

În expoziţie vor fi expuse ansambluri vestimentare femeieşti şi bărbăteşti de la sfârşit de secol al XIX-lea -începutul secolului al XX-lea, compuse în manieră autentică (respectând principiile etnografice), din trei zone etnografice: Lugoj, Buziaş şi Timişoara.

Piesele de rezistenţă, prezentate în expoziţie, vor fi salbele de argint, „comăşile” (bentiţe pentru cap, realizate din monturi de monezi), ace lucrate în filigran -podoabe ceremoniale -embleme ale costumelor tradiţionale de nuntă, dar şi accesorii -podoabe purtate de sărbători ori la alte evenimente importante, „oprege” şi catrinţe, realizate cu monturi de monede, dar şi piese de cojocărit, piese destinate amenajării interiorului casei, acestea vor fi însoţite de copii ale documentelor fotografice cu caracter istoric şi fotografii originale, ce atestă toate compunerile ansamblurilor vestimentare.

Proiectul îşi propune să ofere un spaţiu de comunicare între colecţionari de obiecte etnografice, specialişti şi public, dar şi de promovare a meşterilor populari anonimi, ce au ştiut să păstreze prin creaţiile lor elemente artistice specifice în forme de exprimare tradiţională.

Expoziţia este deschisa pana pe 8 septembrie 2014 şi poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 11.00-19.00.

Tags: casei

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Iata 22 de vedete care au copii gemeni. Ce nume le-au ales?
Vedete din toate colturile lumii se mandresc cu copiii lor gemeni. Iata o lista cu 22 de celebritati care si-au marit familia cu o pereche de gemeni. Fie ca sunt actori, cantareti, sportivi, artisti, .. Citeste mai departe 24712 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect