Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament - Sanatate

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Scorpion

 

Horoscop
Zilnic

  Muncesti cu sarg, dar nu te preocupa s..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Stiri | Sanatate | Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament

Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament

Ministerul Sanatatii a elaborat Ghidurile de practica medicala pentru 21 de specialitati. Incepand din luna mai 2010 in unitatile sanitare din intreaga tara medicii specilisti in anestezie si terapie

trimite Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament prin Yahoo Messenger trimite Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament Facebook trimite Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament Twitter trimite Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament mail

Postat la: 12 apr 2010   vizualizari 2934 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament
Medicii au acum Ghiduri de diagnostic si tratament

Ministerul Sanatatii a elaborat Ghidurile de practica medicala pentru 21 de specialitati.

Incepand din luna mai 2010 in unitatile sanitare din intreaga tara medicii specilisti in anestezie si terapie intensiva, cardiologie, dermato-venerologie, diabet, endocrinologie, gastroenterologie si hepatologie, geriatrie si gerontologie, medicina de familie, medicina interna, nefrologie, neurologie, oncologie, pneumologie, alergologie si imunologie clinica, psihiatrie si psihiatrie pediatrica, reabilitare, medicina fizica si balneologie, reumatologie, obstetrica-ginecologie, otorinolaringologie, urologie, anatomie patologica vor avea la dispozitie Ghiduri de diagnostic si tratament pe baza carora pot decide asupra ingrijirilor care trebuie acordate intr-o anumita circumstanta bolnavului.
 
 
“Este inca un pas important pe care il facem pentru eficientizarea sistemului. Aceste ghiduri vin sa puna ordine asupra modului in care sunt tratati pacientii, dar si asupra felului in care sunt cheltuite resursele. Documentele uniformizeaza practica medicala si sprijina medicul in luarea deciziilor”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.
 
Ghidurile de diagnostic si tratament reprezinta standarde de practica medicala si descriu pasii pe care trebuie sa ii urmeze medicul in investigarea si administrarea tratamentelor medicale.
 
Documentele realizate de catre specialistii din comisiile Ministerului Sanatatii dupa modele europene nu suspenda judecata profesionala, ci obliga la respectarea evidentelor medicale, dovedite. Ghidurile stau la baza elaborarii protocoalelor terapeutice.
 
“Am creat astfel premisele pentru extinderea calitatii actului medical la nivelul intregii tari. In plus, prin aceste ghiduri putem face previziuni realiste asupra cheltuielilor si putem creste controlul asupra acestora. In acelasi timp putem identifica mai usor risipa fara temei medical”, a mai spus Cseke Attila.
 
 
Ministerul Sanatatii a mai elaborate astfel de ghiduri de practica medicala pentru specialitatile ginecologice si pentru alte 12 afectiuni cu raspandire larga care constituie probleme de sanatate publica.

 

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Ce trebuie sa stiti cand cumparati lapte?
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului face cateva recomandari pentru situatia in care cumparati Lapte de consum si Produse Lactate:•    Acordati o atentie deosebita.. Citeste mai departe 4576 vizualizari     0 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect