Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura - Societate

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Leu

 

Horoscop
Zilnic

  E o placere sa descoperi alaturi de tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Stiri | Societate | Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura

Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura

Din anul şcolar 2014 - 2015, elevii din clasele a III-a şi a IV-a vor putea învăţa mai multe despre arhitectură şi mediul construit, iar elevii din liceele de muzică vor putea studia isto

trimite Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura prin Yahoo Messenger trimite Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura Facebook trimite Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura Twitter trimite Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura mail

Postat la: 15 sept 2014   vizualizari 1593 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura
Elevii din clasele a III-a şi a IV-a au disciplina optionala despre Arhitectura

Din anul şcolar 2014 -2015, elevii din clasele a III-a şi a IV-a vor putea învăţa mai multe despre arhitectură şi mediul construit, iar elevii din liceele de muzică vor putea studia istoria jazzului.

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat programa şcolară pentru disciplina opţionalăDe-a arhitectura. Educaţie pentru arhitectură şi mediu construit” pentru clasele a III-a şi a IV-a. Timp de o oră pe săptămână, elevii acestor clase pot afla informaţii despre modul în care se construieşte mediul, dar şi elemente minimale de arhitectură.

Programa propune şi activităţi în aer liber, centrate pe identificarea în realitate a conceptelor învăţate în clasă. Anterior adoptării, a existat un proiect de programă şcolară, pilotat în cinci şcoli din Bucureşti, pe parcursul anului şcolar 2012 -2013. Proiectul a fost elaborat în colaborare cu specialiştii din Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Arhitectura şi specialiştii Departamentului de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Bucureşti.

Au fost aprobate, de asemenea, şi programele şcolare pentru învăţământul liceal, curriculum diferenţiat, filiera vocaţională, profilul artistic, specializarea Muzică, destinate disciplinelor opţionaleMuzică vocală de jazz -muzică uşoară” şi „Istoria Jazzului”. Prima disciplină vizează elevii din ciclul liceal, clasele IX-XII, iar cea de-a doua, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a.

În cadrul disciplinei „Muzică vocală de jazz -muzică uşoară”, elevii vor aprofunda genurile şi formele muzicale specifice: Ragtime, Blues, Boogie -Woogie, Bebop, jazz afro-brazilian etc. În plus, elevii îşi pot dezvolta competenţe specifice precum interpretarea vocală creativ -expresivă şi vor realiza acompaniamente vocal -instrumentale solo sau în grup. Disciplina „Istoria Jazzului” este axată pe prezentarea originilor şi contextului istoric al apariţiei jazzului, iar liceenii cărora li se adresează vor învăţa să opereze cu concepte şi termeni specifici, dar şi să identifice forme de expresie artistică în muzică, literatură şi dans.

Programele se aplică începând cu anul şcolar 2014 -2015.

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Cum este structurat anul scolar 2011-2012?
Incepe vacanta de vara si teoretic nu ne mai intereseaza ce se intampla la scoala. Ne pregatim pentru drumetiile la munte, pentru sejurul de la mare, pentru vacanta de la bunici, pentru vacanta la tar.. Citeste mai departe 55546 vizualizari     68 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect