Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare - Societate

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Berbec

 

Horoscop
Zilnic

  Esti capabil sa dai si haina de pe tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Stiri | Societate | Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare

Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare

Prima intrunire a Consiliului pentru Curriculum, organism consultativ al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului s-a desfasurat vineri, 3 septembrie 2010. Scopul reuniunii a fost

trimite Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare prin Yahoo Messenger trimite Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare Facebook trimite Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare Twitter trimite Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare mail

Postat la: 06 sept 2010   vizualizari 2135 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare
Nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare

Prima intrunire a Consiliului pentru Curriculum, organism consultativ al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului s-a desfasurat vineri, 3 septembrie 2010.
Scopul reuniunii a fost analizarea atributiilor Consiliului pentru Curriculum in contextul activitatii Ministerului Educatiei, precum si stabilirea unor termene cheie pentru activitatea consiliului.

Prezent la aceasta intalnire, ministrul Educatiei a declarat ca modernizarea curriculumului national este prioritara, dar ca aceasta se va face secvential, coerent si pe baze stiintifice.

„Modernizarea curriculumului national nu se va face in pripa. Consiliul va gestiona acest lucru, urmand toate fazele elaborarii unui curriculum, intr-un mod stiintific. Primul pas este elaborarea unui cadru de referinta curricular, adica a unui document care va prezenta foarte clar care trebuie sa fie nivelul elevului roman in functie de fiecare ciclu de scolarizare pe care-l traverseaza. Acest cadru de referinta va fi supus dezbaterii publice deoarece  pregatirea elevilor nostri este o optiune a societatii romanesti", a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

Ministrul Educatiei a mai spus ca doar dupa ce etapele initiale vor fi parcurse se va trece la faza de proiectare si implementare a curriculumului national.

„Etapele finale presupun elaborarea programelor cadru si a programelor scolare. Manualele scolare sunt ultima parte din constructia acestui curriculum, iar ele trebuie sa urmeze programa scolara. Vom avea alte manuale scolare la capatul unui demers coerent si stiintific, coroborat cu formarea resurselor umane. Consiliul este cel care va decide mersul firesc al lucrurilor", a declarat ministrul.

Consiliul pentru Curriculum are in componenta 20 de experti si a fost infiintat in luna august a acestui an. prin ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Rolul sau principal, ca organism consultativ al Ministerului Educatiei, este acela de a orienta procesul de proiectare, implementare si evaluare a curriculumului national.

 

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Cum este structurat anul scolar 2011-2012?
Incepe vacanta de vara si teoretic nu ne mai intereseaza ce se intampla la scoala. Ne pregatim pentru drumetiile la munte, pentru sejurul de la mare, pentru vacanta de la bunici, pentru vacanta la tar.. Citeste mai departe 55453 vizualizari     68 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect