Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor? - Societate

Seteaza prokid.ro ca Homepage
Click-uri mai putine. Acces mai rapid.

scrie-ne | scrie-ne | Cont nou | Autentificare    

StiriSfatul mediculuiMame celebreAlimentatieSfaturi practicePovestiAgendaUtileNume bebe

Berbec

 

Horoscop
Zilnic

  Esti capabil sa dai si haina de pe tin..  

» mai departe

concurs

trimite felicitare

trimite invitatie

jocuri

forum

Mail-ul dumneavoastra a fost inscris in baza noastra de date.

In scurt timp veti
primi un e-mail
cu detalii.

Multumim!

inscrie-te la newsletter-ul prokid.ro

Te afli aici: Stiri | Societate | Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor?

Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor?

close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor?

Care este semnificatia numelor Petru si Pavel? Numele Pavel este forma romaneasca a lui Paul si provine din latina si inseamna „umil”. Numele Petru isi are originile in limba greaca si in

trimite Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor? prin Yahoo Messenger trimite Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor? Facebook trimite Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor? Twitter trimite Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor? mail

Postat la: 29 iun 2015   vizualizari 1651 vizualizari   comentarii nu sunt comentarii

print mareste text micsoreaza text reseteaza dimensiune text

Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor?
Sarbatoritii zilei: Petre, Petronela, Pavel, Paula. Care e semnificatia numelor?

Care este semnificatia numelor Petru si Pavel?

Numele Pavel este forma romaneasca a lui Paul si provine din latina si inseamna „umil”. Numele Petru isi are originile in limba greaca si inseamna „piatra”, „stanca”. Peste 250.000 de romani isi serbeaza onomastica de ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Derivate ale acestor nume : Petre, Paul, Paulina, Petronela, Petruta, Pavlu, Pavelica, Pavalas, Petrache, Petrica, Petrisor, Petrache, Patrascu, Pavelina, Paulita, Petra, Paveluta, Truta, Polina.

Sarbatoritilor zilei le uram La multi ani!

 

Cine au fost Petru si Pavel?

Cei doi Apostoli Petru si Pavel sunt sarbatoriti impreuna pentru ca Biserica a luat hotararea de a-i pomeni in aceeasi zi fiindca au murit in aceeasi zi, 29 iunie anul 67, in timpul prigoanei crestine declansata de imparatul roman Nero.

Fiind cel mai in varsta dintre apostoli, Simon-Petru a fost martirizat sub imparatul Nero, pe colina Vaticanului, chiar in locul unde astazi se inalta marea bazilica San Pietro. La romani, Sf. Petru este prezent atat in traditia folclorica (Sampetru), cat si in cea bisericeasca.

Sfantul Apostol Petru a fost pescar si se numea Simon. Impreuna cu fratele sau Andrei pescuia in apele lacului Ghenizaret. La chemarea lui Iisus au devenit apostoli, primind misiunea de a vesti tainele imparatiei lui Dumnezeu si de a impartasi harul divin. De la Sf. Apostol Petru avem marturisirea adevarului ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Si-a sfarsit viata in Roma cezarilor, fiind rastignit cu capul in jos, acolo unde se inalta astazi bazilica San Pietro.

Inainte de convertire, Sf. Apostol Pavel se chema Saul (in traducere “cel dorit”). Era iudeu de origine. De tanar a venit la Ierusalim pentru a studia Scriptura Vechiului Testament. Apartinand de secta fariseilor, a devenit un cunoscator si aparator al traditiilor iudaice. In anul 33 apare la uciderea cu pietre a arhidiaconului Stefan, el fiind cel care pazea hainele ucigasilor. In zelul lui anticrestin, a plecat la Damasc pentru a-i prinde pe crestini si a-i aduce la Ierusalim sa fie judecati si condamnati la moarte. Pe drum s-a intamplat miracolul si a fost convertit la credinta cea noua.

Sfintii Petru si Pavel sunt considerati cei mai potriviti ocrotitori ai sistemului penitenciar din Romania. Legea 293 din 2004 stipuleaza ca Ziua de 29 iunie se proclama ca zi a personalului din sistemul administratiei penitenciare.

Tags: originile

 
  

Adaugare

  

comentarii

Nu sunt comentarii!

 

Alte articole din aceasta categorie

 

Cel mai vizualizat articol din aceasta categorie

Cum este structurat anul scolar 2011-2012?
Incepe vacanta de vara si teoretic nu ne mai intereseaza ce se intampla la scoala. Ne pregatim pentru drumetiile la munte, pentru sejurul de la mare, pentru vacanta de la bunici, pentru vacanta la tar.. Citeste mai departe 55450 vizualizari     68 comentarii

 

Cursul valutar

1 EUR = 4.7081 LEI

1 USD = 4.1377 LEI

1 GBP = 5.3199 LEI

1 XAU = 170.15 LEI

Voteaza!
Ii invatati pe copii sa-si aniverseze cu prietenii ziua de nastere sau onomastica?

Alte sondaje       DA       NU  

Personalizeaza
background
connect connect connect